Klaas van Kruistum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klaas van Kruistum
KlaasvanKruistumJWF10mei2009.jpg
Geboren 6 oktober 1976
Geboorteplaats Veenendaal
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep presentator
Jaren actief 1999-heden
Bekend van Checkpoint, Zapplive, Klaas kan alles
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Klaas van Kruistum (Veenendaal, 6 oktober 1976) is een Nederlandse presentator, die na lange tijd voor de EO gewerkt te hebben, sinds 2014 werkzaam is bij de KRO-NCRV.

Carrière[bewerken]

Van Kruistum begon bij de Stichting Lokale Omroep Kerken (STILOK), eerst als technicus en later ook presentator van jongerenprogramma's. Later kwam hij terecht bij Evert ten Ham, die destijds dj was op 3FM. Niet lang daarna werd hij aangenomen als programmamaker, geluidstechnicus en producer van commercials. Twee jaar daarna besloot hij een heel andere richting in te gaan: hij begon aan de opleiding Verpleegkunde op het hbo te Utrecht. Maar niet lang daarna kwam hij terug bij 3FM met een eigen programma.

Radio[bewerken]

Meer dan drie jaar lang was Van Kruistum presentator van het radioprogramma X-ion, een onderdeel van Xnoizz, een serie radioprogramma's bij de Evangelische Omroep (EO) op 3FM. Tevens werkte Van Kruistum mee aan GospelFM. Maar na die tijd wilde hij aan iets nieuws beginnen, en vertrok hij naar YAM FM.

Drie jaar later kwam hij weer terug bij de EO, waar hij het radioprogramma Klaas Vaak presenteerde in de nacht van woensdag op donderdag. Ook richtte hij zich op de webradio van EO-Ronduit en had hij vanaf oktober 2005 weer een vaste uitzending op zondagavond, getiteld Ronduit.nl. Vanaf 2006 presenteerde Van Kruistum Jouw Weekendfinale! op de zondagavond, in het seizoen 2010-2011 samen met Miranda van Holland. In 2014 stopte Van Kruistum als dj bij 3FM en nam Joram Kaat het stokje over.

Televisie[bewerken]

In 2008 maakt Van Kruistum zijn debuut als televisiepresentator toen hij Herman Wegter opvolgde bij Omega Code. Hierna volgden programma's als Checkpoint (bekroond met een Gouden Stuiver) en Bestemming Onbekend. Andere programma's die Van Kruistum presenteerde, waren de EO-Jongerendag, De Gilfactor, Retourtje Israël, Voor God en Vaderland, IJSSTRIJD! en Ik kom bij je slapen.

In 2014 stapte Van Kruistum over naar KRO-NCRV. Hier presenteert hij onder andere Zapplive en De Rekenkamer. Door deze overstap zou hij vanaf 2016 het programma Checkpoint niet meer presenteren; Rachel Rosier nam dit van hem over. In 2015 deed hij mee aan Zapp Magic Battle en in 2016 aan het programma Wie is de Mol?, waar hij aan het einde van de serie werd ontmaskerd als De Mol van 2016.

Persoonlijk[bewerken]

Klaas van Kruistum is getrouwd en is vader van vier dochters.

Externe link[bewerken]