Kludde (studentenclub)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
13-08-2017

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: niet-encyclopedische club

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Kludde
Tantum Aurora Liberat
Type Onafhankelijke studentenclub
Plaats Vlag Antwerpen (stad) Antwerpen
Fakbar Café De Prof
Oprichting 2010
Oprichter(s) Dries Verbraeken
Aansluiting Geen, volledig onafhankelijk
Ledental ca. 30
Clubkleuren Wijnrood en Zilver
Lint: wijnrood - zilver - wijnrood
Motto Tantum Aurora Liberat
Slechts de dageraad bevrijdt
Website www.kludde.eu

Kludde[bewerken]

Kludde is een Antwerpse studentenclub. Stijlvolle doch betaalbare events organiseren voor Antwerpse studenten is heden de doelstelling.

Ontstaan & Geschiedenis[bewerken]

De club draagt met trots de naam Kludde. Kludde is een watergeest uit het Waasland die beschonken nachtbrakers bespringt en op hun rug gaat zitten. De benevelde persoon in kwestie heeft het op deze manier zeer moeilijk om thuis te geraken. De legende wil dat Kludde verdwijnt bij zonsopgang. Het motto van studentenclub Kludde is dan ook zeer toepasselijk Tantum Aurora Liberat, vertaald als Slechts de dageraad bevrijdt.

Kludde is onstaan als een vereniging voor vrienden en sympathisanten met een passie voor de maritieme sector. De eerste prille ideeën om een maritieme studentenclub op te richten dateren van academiejaar 2007-'08. De club werd evenwel pas opgericht in het najaar van 2010 en was initieel bedoeld om studenten te verenigen die de Master-na-Master (ManaMa) Maritieme Wetenschappen en Zee- en Vervoerrecht volgen aan de Universiteit Antwerpen (UA). De club telde bij aanvang studenten met een maritieme, juridische of economische vooropleiding onder haar leden. Omwille van het sterk teruglopend aantal studenten die voornoemde ManaMa volgen aan de UA werd aan het begin van academiejaar 2016-'17 beslist om het Praesidium open te stellen voor studenten die deze ManaMa's niet volgen. Tijdens academiejaar 2016-'17 werd echter duidelijk dat de matige interesse van de overblijvende ManaMa-studenten het voortbestaan van de club ernstig bedreigt: er werd beslist om met Kludde een nieuw doelpubliek aan te spreken.

Kludde verenigt vanaf academiejaar 2017-'18 studenten die "met minder geen genoegen nemen", het is een club voor eigengereide studenten die bij andere clubs of verenigingen op hun honger blijven zitten. Kludde is volledig onafhankelijk en bijgevolg geen lid van een kring of een verbond.

Kludde heeft nog steeds haar uitvalsbasis in Café De Prof, recht tegenover de Universiteit.

Couleur[bewerken]

Kleuren[bewerken]

De kleuren van Kludde zijn wijnrood en zilver. Op het lint: wijnrood - zilver - wijnrood.

Schild[bewerken]

Het wapenschild van Kludde heeft volgende blazoenering:

In wijnrood een linkerschuinbalk van loodgrijs beladen met Antwerpse Handjes in de richting van de schuinbalk vergezeld boven van het monogram van de Club met over alles heen een klimmende Kludde van zilver.

Kludde-pin[bewerken]

Leden van Kludde hebben sinds de oprichting van de club gebruik gemaakt van reversspeldjes om te tonen tot welke club ze behoren. De zogenaamde Kludde-pins zijn gemodelleerd naar de beeltenis van de watergeest waarnaar de club vernoemd is: een gevleugelde wolf. Leden van de club spelden de Kludde-pins op hun revers, hun jas, rugzak en clublint.

Clubliederen[bewerken]

Clublied van 2010 tot 2017[bewerken]

Wijze: Allen die willen naar Island gaan
Tekst: Alexander Beersmans en Steven Gagelmans


Komen studenten t' Antwerpen aan
Om containers te verschepen
Hopelijk hebben ze 't begrepen
Dan komen ze, dan komen ze naar Kludde toe
Feesten in De Prof worden wij nooit nie moe!

Kludde is 't spook dat langs de Schelde waart
Hij springt op uwe rug
En pas 's morgens keert hij terug
Want komt de zon, want komt de zon dan is 't te laat
Kludde die verdwijnt alleen bij dageraad!

Dus als je in 't Stad Maritieme studeert
En wil je eens pauzeren
Maar je geld wel goed spenderen
Dan drink je best, dan drink je best een Kludde toe
Zeker na den blok smaken ze beestig goe!