Knock at the Cabin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Knock at the Cabin
Regie M. Night Shyamalan
Producent M. Night Shyamalan
Marc Bienstock
Ashwin Rajan
Scenario M. Night Shyamalan
Steve Desmond
Michael Sherman
Gebaseerd op The Cabin at the End of the World
van Paul G. Tremblay
Hoofdrollen Dave Bautista
Jonathan Groff
Ben Aldridge
Nikki Amuka-Bird
Kristen Cui
Abby Quinn
Rupert Grint
Muziek Herdís Stefánsdóttir
Montage Noemi Katharina Preiswerk
Cinematografie Jarin Blaschke
Lowell A. Meyer
Productiebedrijf Blinding Edge Pictures
FilmNation Entertainment
Wishmore Entertainment
Distributie Universal Pictures
Première 30 januari 2023 (New York)
Vlag van België 1 februari 2023
Vlag van Nederland 2 februari 2023
Genre Horror / Mystery / Thriller
Speelduur 100 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget US$ 20 miljoen
Opbrengst US$ 54,6 miljoen[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Knock at the Cabin is een Amerikaanse apocalyptische psychologische horrorfilm uit 2023, geschreven en geregisseerd door M. Night Shyamalan, die het scenario schreef naar een eerste versie van Steve Desmond en Michael Sherman. Het is gebaseerd op de roman The Cabin at the End of the World uit 2018 van Paul G. Tremblay, de eerste bewerking van een van zijn werken. De hoofdrollen zijn voor Dave Bautista, Jonathan Groff, Ben Aldridge, Nikki Amuka-Bird, Kristen Cui, Abby Quinn en Rupert Grint .

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Tijdens een vakantie in een afgelegen hut wordt een gezin van twee vaders en hun adoptiedochter plotseling gegijzeld door vier vreemden, die eisen dat ze een van hun opofferen om de apocalyps af te wenden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

M. Night Shyamalan at a San Diego Comic-Con panel wearing a white shirt and talking into a microphone.
Schrijver, regisseur en producent M. Night Shyamalan

Knock at the Cabin is een bewerking van de horrorroman The Cabin at the End of the World uit 2018 van Paul Tremblay, die eind 2017, voorafgaand aan de publicatie van het boek, een optie had getekend bij FilmNation Entertainment en geheim moest houden dat de film was gebaseerd op een van zijn romans. De Black List en GLAAD List noemden het eerste ontwerp van Steve Desmond en Michael Sherman een van de meest populaire niet-geproduceerde scenario's van 2019. Terwijl eerst een andere regisseur aangenomen was, las M. Night Shyamalan het originele scenario en raakte geïnteresseerd in produceren. Shyamalan herschreef later het script en kwam aan boord om het project te regisseren als onderdeel van de samenwerking met twee films tussen Universal Pictures en zijn productiebanner Blinding Edge Pictures. Old (2021) was de eerste film in die deal, met Knock at the Cabin als tweede. Het eerste ontwerp was halverwege juli 2021 voltooid en de titel werd in oktober onthuld. Shyamalan zei dat het script het snelste was dat hij ooit in zijn carrière had geschreven.

Castings werden aangekondigd van december 2021 tot juli 2022. Ze omvatten Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird, Ben Aldridge, Jonathan Groff, en Abby Quinn. Shyamalan noemde Bautista's optreden in Blade Runner 2049 (2017) de reden dat hij wilde dat hij de hoofdrol speelde in Knock at the Cabin. De belangrijkste fotografie vond plaats in Burlington County, New Jersey, van 19 april tot 10 juni 2022, met cameraman Jarin Blaschke. Shyamalan nam de film op met lenzen uit de jaren 90 om hem een "old-school thriller"-look te geven. Tijdens de postproductie componeerde Herdís Stefánsdóttir de partituur.

De film kreeg een R-rating van de Motion Picture Association voor geweld en taal, waarmee het de tweede film van Shyamalan is die die rating krijgt na The Happening (2008).

De originele filmmuziek werd gecomponeerd door Herdís Stefánsdóttir. Het officiële soundtrackalbum werd op 3 februari 2023 uitgebracht door Back Lot Music.[2]

Release[bewerken | brontekst bewerken]

De film ging in première op 30 januari 2023 in de Rose Hall in New York[3] en werd op 3 februari 2023 in de Amerikaanse uitgebracht in de Verenigde Staten door Universal Pictures.[4] De release was oorspronkelijk gepland voor 17 februari, maar werd twee weken vervroegd om concurrentie met Ant-Man and the Wasp: Quantumania te voorkomen.[5]

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Op Rotten Tomatoes heeft Knock at the Cabin een waarde van 67% en een gemiddelde score van 6,3/10, gebaseerd op 164 recensies.[6] Op Metacritic heeft de film een gemiddelde score van 63/100, gebaseerd op 54 recensies.[7]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]