Kolibri (openbaar vervoer)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Kolibri was de naam van een toekomstplan voor het openbaar vervoernetwerk in de regio Groningen-Assen rond 2000. Onderdeel van het plan was de realisatie van regionale tramlijnen.

Dagelijks kwamen 160.000 mensen naar de stad Groningen. Daarvan komt 75% met de auto. De provincie wilde hier verandering in aanbrengen ten gunste van openbaar vervoer. Daarom werd er een plan opgezet voor een tramnetwerk in de stad Groningen, dat vervolgens uitgebreid kon worden naar de provincie. De periode waarin het plan uitgevoerd zou worden was 2005-2020. Het plan zou deels bekostigd worden uit de compensatiegelden voor het niet aanleggen van de Zuiderzeelijn.

Kolibri-netwerk[bewerken]

Stad[bewerken]

In de eerste uitvoeringsfase van het plan zouden er hov-lijnen aangelegd, die zowel uit tram als bus konden bestaan, naar de transferia vlak buiten de stad.

Er waren twee tramlijnen in ontwerp voor de stad Groningen, te realiseren voor 2020:

Daarnaast waren er drie snelbuslijnen gepland, te realiseren tussen 2006 en 2011:

Regio[bewerken]

Als het plan voor de stad slaagt, zal er ook een tramnetwerk worden aangelegd in de regio, deels over bestaande sporen, deels over nieuwe sporen. Daarnaast waren er plannen voor enkele nieuwe spoorwegstations, waaronder Assen Zuid.

Onzekere toekomst[bewerken]

Doordat de gemeente Groningen het RegioTramplan niet meer wenst te financieren, is in de zomer van 2012 de basis onder Kolibri weggevallen. Deze plannen worden per 5 januari 2014 als Q-link uitgevoerd.

Externe links[bewerken]