Komatsu (bedrijf)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Komatsu PC 210 LC

Komatsu (株式会社小松製作所, Kabushiki-gaisha Komatsu Seisakusho) is een producent van bouwmachines die in 1921 werd opgericht in Komatsu, Japan.

Komatsu Europe International NV. bevindt zich sinds 1967 in Vilvoorde te België. Hier is tevens het magazijn voor wisselstukken voor Europa, Afrika en Midden-Oosten gevestigd.

Europa[bewerken]

De importeur van Komatsu voor de gehele Benelux is gevestigd in België. In 2004 heeft BIA Doornbos in Zutphen (voorheen Brinkman en Niemeier) overgenomen. Dit is nu de hoofdvestiging van BIA-b.v, met een servicepunt in Gouda. De hoofdvestiging van BIA zit in België en deze neemt ook Luxemburg voor haar rekening. BIA Overseas NV exporteert de machines richting Centraal- en West-Afrika.

Met al deze vestigingen is de BIA-groep goed voor een jaaromzet van 210 miljoen euro.

Komatsu heeft productievestigingen over de gehele wereld, maar specifiek voor de Europese markt worden de machines vervaardigd in

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf werd opgericht door Takeuchi Mining Industry in 1917 om het producerende onderdeel te zijn voor bouwmachines en mijnvoorwerpen voor het gebruik in huis. In 1921 scheidde het zich van Takeuchi Mining & Co, waarna het een op zichzelf staand bedrijf was genaamd Komatsu Ltd.. Het gevolg was een grote ontwikkeling van bouwmachines over de jaren waaronder de bulldozer, dieselmotor, laadschop, graafmachines, wielladers etc.[1]

Productaanbod[bewerken]

Komatsu D155A Bulldozer
Komatsu

Het productaanbod van Komatsu omvat;

Komtrax[bewerken]

Op de nieuwe machines van Komatsu zit standaard een gps-systeem, hiermee kan de eigenaar van de machine (via internet) aflezen waar de machine staat (op tientallen meters nauwkeurig) waar dan ook op de wereld. Verder kun je ook de werkuren opvragen en error-codes.

Externe links[bewerken]