Konecranes

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Konecranes
Oprichting 1944
Oprichter(s) KONE
Sleutelfiguren Stig Gustavson (Voorzitter Raad van Bestuur), Pekka Lundmark (President en CEO)
Hoofdkantoor Hyvinkää, Finland
Werknemers 8.414 (2007)
Producten Kranen en bijbehorende producten
Industrie Machinebouw
Omzet Gestegen 1,75 miljard (2007)
Website www.konecranes.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Konecranes is een internationaal opererende producent van kranen uit Finland. Het internationale hoofdwartier bevindt zich in Hyvinkää, ca. 60 ten noorden van de hoofdstad Helsinki. Konecranes heeft een beursnotering aan Nasdaq OMX Nordic in Helsinki. In 2007 telde Konecranes wereldwijd ca. 8.400 werknemers.

Activiteiten[bewerken]

De oprichting van Konecranes in 1994 gebeurde door een afsplitsing van het toenmalige moederbedrijf KONE, dat zich puur op zijn activiteiten liften, roltrappen en automatische deuren wilde concentreren.

De onderneming produceert diverse typen kranen en bijbehorende producten.

Aanwezigheid[bewerken]

Konecranes ontplooit zijn activiteiten in 43 landen, waaronder Nederland en België. In Nederland heeft het bedrijf als "Konecranes BV" vier vestigingslokaties: Purmerend, Europoort Rt, Leek in Groningen en Rosmalen.

Voor de landen België en Luxemburg heeft het bedrijf als "Konecranes Belux" drie vestigingen. De hoofdvestiging bevindt zich in het Belgische Lummen. In België heeft Konecranes ook nog vestigingen in Antwerpen en in Jemeppe-sur-Sambre in Wallonië. In Luxemburg zelf heeft Konecranes geen aparte vestiging.

Externe links[bewerken]