Koning Lou

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Koning Lou
Genre Jeugd
Speelduur per afl. 20 minuten per aflevering
Hoofdrollen Kevin Bellemans
Alain Rinckhout
Bert Huysentruyt
Regie Lieven Rossignol - Davy Bosschem
Scenario Kevin Bellemans en Lieven Rossignol
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Productie
Producent Studio A
Uitzendingen
Start 26 oktober 2013
Afleveringen 28
Zender Vlag van België vtmKzoom
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Koning Lou is een Vlaamse jeugdreeks die sinds oktober 2013 uitgezonden wordt op vtmKzoom.[1] De opnames gebeuren als een theaterstuk, met een publiek van kinderen en hun ouders. Lieven Rossignol is de bedenker van 'Koning Lou'. Kevin Bellemans, die ook Koning Lou speelt, schreef mee aan de scenario's van de tv-reeks.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De reeks volgt de avonturen van de gekke Koning Lou, zijn trouwe raadgever Dréke (André de Patati de Patata) en de troubadour Stakke de Pompadour. Elke aflevering speelt zich af in en rond het "Kasteel van de Ridders van het Warme Hart", gelegen in het fictieve Koninkrijk "Spatzelbrüdenbotsenknotskes". De bewoners van het kasteel bekijken elke aflevering ook hun lievelingsprogramma: 'Gunter en Jurgen' die elkaar de flauwste moppen vertellen. Ondertussen werden er drie reeksen opgenomen, goed voor in totaal 28 afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Theatervoorstelling[bewerken | brontekst bewerken]

De figuur van Koning Lou ontstond in 2009 en werd bedacht door TV-maker en regisseur Lieven Rossignol naar aanleiding van "Het grote winterprobleem", een muzikale voorstelling in samenwerking met het Leuvens Alumni Orkest (LAO) Deze voorstellingen werden succesvol gespeeld en hernomen in Leuven en het NTGent De voorstelling werd ook in Nederland gespeeld, samen met het Euregio Jeugd Orkest. In het voorjaar van 2015 kwam een nieuwe voorstelling in samenwerking met het LAO in de zalen: "Het gebroken zwaard". Het derde en laatste deel van de 'Koning Lou-theatertrilogie', "De steen der wijzen", staat in 2019 op het programma.[2][3]