Koninklijke Atletiekclub Lebbeke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
LEBB
Volledige naam Koninklijke Lebbeekse Atletiekclub
Plaats Vlag van België Lebbeke
Opgericht 1 februari 1955
Hoofdsponsor Top Sport Lebbeke
Proxy Delhaize Wieze
Zetels De Man
Veldeman
WCup
Leden 600+
Baan Kunststof (Mondo)
8 banen in rechte lijn, 6 rondom
Clubtenue
Clubtenue

'

Portaal  Portaalicoon   Atletiek

Koninklijke Lebbeekse Atletiekclub, kortweg Lebbeekse AC, is een Belgische atletiekclub uit Lebbeke.

Historiek[bewerken]

Op 1 februari 1955 werd Atletiek Club Lebbeke Kruis (ACLK) opgericht. Er werd vooral gericht op deelname aan veldlopen en stratenlopen. De eerste organisatie van de club was een eigen veldloop. In 1966 besloot de club zelf een atletiekpiste aan te leggen. De huidige atletiekpiste ligt op dezelfde locatie als waar de eerste atletiekpiste werd aangelegd.

Omstreeks 1970 werd de naam van de club gewijzigd naar 'Atletiekclub Lebbeke'.[1] In 2005 werd de titel "Koninklijke", naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan, toegevoegd aan de naam.

Omstreeks september werd er bekend gemaakt dat er een fusie zou doorgaan met de club LAT. De naam zou veranderen in Koninklijke Lebbeekse Atletiekclub, maar de afkorting blijft LEBB.[2]

Accommodatie[bewerken]

Lebbeekse Atletiekclub maakt gebruik van de atletiekpiste op het gemeentelijk sportcomplex van Lebbeke. De piste werd in 2006 volledig heraangelegd in Mondo, telt 6 banen rondom en 8 banen op het rechte stuk.

De club heeft een eigen clubkantine met secretariaat, materiaalruimte, keuken en sanitair. Daarnaast is er een toren die tijdens atletiekmeetings kan gebruikt worden voor de fotofinish.

Wedstrijden[bewerken]

Jaarlijks organiseert de vereniging de Bosmarathon en de Nationale Veldloop, ook belangrijke pistewedstrijden vinden regelmatig plaats in Lebbeke. In het verleden waren dit bijvoorbeeld Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën, Belgisch Kampioenschap Masters, Bekers Van Vlaanderen en manches van het Oost-Vlaams Atletiekcriterium.

Bekende (ex)atleten[bewerken]


Externe link[bewerken]