Koninklijke Golf Club Oostende

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Koninklijke Golf Club Oostende
Koninklijke Golf Club Oostende
Plaats De Haan
Oprichting 1903
Architect Seymour Dunn / Martin Hawtree
Informatie
Soort baan links
Holes 18
Par 70
Heren (geel) 5601 meter
CR 70
SR 121
Dames (rood) 4920 meter
CR 70
SR 121
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf
Eerste clubhuis

De Koninklijke Golf Club Oostende is een van de oudste golfbanen van België, en is de enige echte links course aan de Belgische kust. De baan ligt tussen Vosseslag in De Haan en Bredene-Duinen in Bredene.

De baan[bewerken | brontekst bewerken]

Koning Leopold II besloot in 1888 om Oostende aantrekkelijker te maken voor Britse toeristen door een golfbaan aan te leggen. Om ze beter bereikbaar te maken legde men een weg aan die zou uitgroeien tot de Knoninklijke Baan. De golfbaan werd ontworpen door de Schotse golfbaanarchitect Seymour Dunn. De opening vond plaats op 1 juli 1903.

Eind 20ste eeuw is er besloten de baan te moderniseren en te verlengen. Martin Hawtree, zoon van de Fred Hawtree werd belast met het ontwerp. Er werden nieuwe holes gecreëerd (de huidige 3 en 6), en enkele oude geschrapt (de oude 4 en 9, zwakke par 3's).

PGA Kampioenschap[bewerken | brontekst bewerken]

Viermaal heeft het Belgische kampioenschap voor professionals op Oostende plaatsgevonden.
Winnaars:

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]