Koopalings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Koopalings zijn personages uit de Mario-serie. Het zijn zeven kinderen van Bowser. Ze verschenen voor het eerst in Super Mario Bros. 3 en daarna in Super Mario World, Hotel Mario, Yoshi's Safari en Mario & Luigi: Superstar Saga. Ze keerden ook terug als eindbazen in New Super Mario Bros. Wii , New Super Mario Bros. 2 en New Super Mario Bros. U (en New Super Luigi U). Ze zijn ook speelbaar in Mario Kart 8. Ook al lijken ze de kinderen van Bowser, toch is Bowser niet hun biologische vader. Alleen Bowser Jr. is een echt kind van Bowser. In een interview met Shigeru Miyamoto waarin werd gevraagd wie de moeder van de Koopalings is zei hij: "De moeder van de Koopalings, dat ben ik!"

De Koopalings[bewerken]

  • Morton Koopa Jr.: één van Bowsers acht kinderen, op vijf na de oudste Koopaling. Morton Koopa Jr is zwaargebouwd, maar komt niet sterker over dan zijn grotere broers Ludwig en Roy. Dit komt misschien door het feit dat hij nog jong is en tijd nodig heeft om te groeien. Morton is te herkennen aan zijn donkere huid, vier scherpe hoektanden, zijn grote ster bij zijn oog en zijn drie plukken haar.
  • Larry Koopa: het op een na jongste kind van de acht kinderen van Bowser. Alleen Bowser Jr. is jonger dan hij. Larry houdt van tennis en heeft blauwe haren, net zoals Ludwig Von Koopa. Larry heeft twee scherpe hoektanden die duidelijk zichtbaar zijn. Meestal doet hij zich schattig voor maar soms is hij heel bijdehand.
  • Iggy Koopa: de op drie na oudste en een genie op het gebied van mechanica. Iggy vertoont daarnaast teken van dementie. Iggy's favoriete broer is Lemmy Koopa. Iggy is te herkennen aan zijn groene haar en een vreemde hypnosebril.
  • Lemmy Koopa: de op een na oudste van de Koopalings. Lemmy Koopa is de clown van de familie en houdt ervan om geintjes uit te halen, ondanks zijn grootte. Daarnaast heeft hij een lui oog. Hij wordt meestal gezien op zijn gele bal met oranje sterretjes. Hij houdt ervan om met Iggy een geintje uit te halen. Lemmy is te herkennen aan zijn gekleurde haar en zijn bal.
  • Wendy O. Koopa: de enige dochter van Bowser. Ze is Bowsers vijfde kind. Wendy is erg verwend door haar vader, waardoor ze een kort lontje heeft en zich regelmatig druk maakt over kleine dingen. Wendy is tamelijk materialistisch en gierig. Wendy is te herkennen aan haar grote roze strik.
  • Ludwig von Koopa: het oudste kind van Bowser. Hij had altijd de grootste autoriteit na Bowser, maar sinds de komst van Bowser Jr staat hij op de tweede plaats voor zijn vader. Ludwig is arrogant, slim, hard en houdt van componeren.
  • Roy Koopa: de op twee na oudste van de groep. Roy vindt zichzelf een stoere Koopa. Roy is de grote pestkop in de familie, hij pest het meest Iggy. Ondanks die houding draagt Roy een roze zonnebril en een paars schild. Dus eigenlijk is hij niet zo stoer.

Trivia[bewerken]

De namen van de Koopalings komen van beroemdheden: