Naar inhoud springen

Koopalings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Koopalings zijn personages uit de Mario-serie. Het zijn handlangers van Bowser. Ze werden beschouwd als de kinderen van Bowser, maar in 2015 maakte Shigeru Miyamoto bekend dat de Koopalings en Bowser niet verwant zijn.[1]

De Koopalings[bewerken | brontekst bewerken]

  • Larry Koopa: De jongste Koopaling, te herkennen aan zijn twee scherpe hoektanden en lichtblauwe kuif. In New Super Mario Bros. Wii duikt hij op in wereld 1, maar daar is hij heel voorspelbaar en in New Super Mario Bros.
  • Morton Koopa Junior: De grootste Koopaling, te herkennen aan de grote ster op zijn linkeroog. Hij is de enige Koopaling die nooit op zijn gevoel vertrouwt, omdat hij nooit zijn vuisten gebruikt en omdat hij slimmer wil worden dan Ludwig, Lemmy en Bowser Jr. in New Super Mario Bros. In spellen van Wii duikt hij op in wereld 4, waar hij alleen stekelballetjes van Spike gooit en niet beweegt tot hij wordt aangevallen en in New Super Mario Bros. In New Super Mario Bros U Deluxe heeft hij geen staf maar een hamer waar hij een Pokey naar de speler toeslaat.
  • Wendy O. Koopa: De lichtste Koopaling, te herkennen aan haar strik. Ze is de enige vrouw onder de Koopa Kids, ze is grootmoedig, bazig en ziet Peach en Daisy als haar rivalen waarvan Daisy de grootste is in New Super Mario Bros. Ze laat de speler zien dat ze op het ijs ook gevaarlijk kan zijn en in New Super Mario Bros Wii laat ze zien dat ze zwemmend ook gevaarlijk is. Het is daarom ook niet zo verrassend dat ze daarom meespelen in Olympische Spelen en Mario en Sonic op de Olympische Spelen: Rio 2016 de nieuweling is in 100 meter vrije slag, een soort van zwemmen.
  • Iggy Koopa: De beweeglijkste Koopaling. Hij is te herkennen aan het brilletje. Hij en Lemmy zijn echte boezemvrienden, hij is ook de enige Koopaling die geadopteerd is, ook al wordt Bowser Jr. gerekend als het enige officiële kind van Bowser. Iggy praat schattig, maar lacht als een maniak. In New Super Mario Bros. Wii wordt hij geholpen door Chain Chomp en in New Super Mario Bros.
  • Roy Koopa: De zwaarste Koopaling. Hij is te herkennen aan zijn roze zonnebril, daardoor lijkt Roy misschien vriendelijk, maar hij gooit vooral in Super Mario Bros. 3 graag zijn gewicht in de strijd, maar ook in New Super Mario Bros Wii 2 komt zijn gewicht weer voor. Daar rent hij tegen de muren, waardoor ze dichterbij schuiven. Maar hij voelt niet mee met andere plannen, zelfs niet met die van Bowser en hij is best knorrig, maar hij mag er maar trots op wezen, want hij is zekerste weten niet de slimste. Hij heeft ook een geliefde Bullet Bill kanon.
  • Lemmy Koopa: De kleinste Koopaling, hij is te herkennen aan het luie oog. In de meeste spellen staat hij op een bal waar hij ballen (soms zelfs bommen) gooit die op kerstballen lijken en de bal kan uiteraard ook rollen. De speler kan erop stuiteren. Lemmy staat bekend als de slimste Koopaling, naast Ludwig, in New Super Mario Bros.
  • Ludwig von Koopa: De oudste Koopaling, hij is te herkennen aan het enorme bos haar. Naast Bowser Jr. is hij de slimste onder de Koopa Kids. Hij komt volwassen over, maar slooft zich soms een beetje uit, omdat hij meer gevoel voor vuur heeft dan Bowser, blijkend uit zijn trucje in New Super Mario Bros. Dit wordt meestal gerekend tot het slimste trucje, omdat hij twee klonen maakt en daardoor is Ludwig best moeilijk te verslaan .

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

De namen van de Koopalings komen van beroemdheden:

Series waar de Koopalings in voorkomen: