Koopalings

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Koopalings zijn personages uit de Mario-serie. Het zijn zeven kinderen van Bowser. Ze verschenen voor het eerst in Super Mario Bros. 3 en daarna in Super Mario World, Hotel Mario, Yoshi's Safari en Mario & Luigi: Superstar Saga. Ze keerden ook terug als eindbazen in New Super Mario Bros. Wii , New Super Mario Bros. 2 en New Super Mario Bros. U (en New Super Luigi U). Ze zijn ook speelbaar in Mario Kart 8.

De Koopalings[bewerken]

  • Morton Koopa Jr.: één van Bowsers acht kinderen, het 6e kind van bowser. Morton Koopa Jr is sterk , maar komt niet sterker over dan zijn grotere broers Ludwig en Roy. Dit komt misschien door het feit dat hij nog jong is en tijd nodig heeft om te groeien. Morton is te herkennen aan zijn donkere huid, vier scherpe hoektanden, zijn grote ster bij zijn oog en zijn drie plukken haar.
  • Larry Koopa: het 7e kind van de acht kinderen van Bowser. Alleen Bowser Jr. is jonger dan hij. Larry houdt van tennis en heeft blauwe haren, net zoals Ludwig Von Koopa. Larry heeft twee scherpe hoektanden die duidelijk zichtbaar zijn. Meestal doet hij zich schattig voor maar soms is hij heel bijdehand.
  • Iggy Koopa: het 4e kind van bowser en een genie op het gebied van mechanica. Iggy vertoont daarnaast teken van dementie. Iggy's favoriete broer is Lemmy Koopa. Iggy is te herkennen aan zijn groene haar en een vreemde hypnosebril.
  • Lemmy Koopa: het 2e kind van van bowser. Lemmy Koopa is de candy eter van de familie en houdt ervan om candies te eten de hele tijd, ondanks zijn grootte. Daarnaast heeft hij een hekel aan roy. Hij wordt meestal gezien op zijn gele bal met oranje sterretjes. Hij houdt er van om met Iggy candies te eten. Lemmy is te herkennen aan zijn gekleurde haar en zijn balen hij haat het om gepest te worden.
  • Wendy Overdreven. Koopa: de enige dochter van Bowser. Ze is Bowsers 5e kind. Wendy is erg verwend door haar vader, waardoor ze een kort lontje heeft en zich regelmatig druk maakt over kleine dingen. Wendy is tamelijk materialistisch en gierig. Wendy is te herkennen aan haar grote roze strik.
  • Ludwig von Koopa: het 1e kind van Bowser. Hij had altijd de grootste autoriteit na Bowser, maar sinds de komst van Bowser Jr staat hij op de tweede plaats voor zijn vader. Ludwig is arrogant, slim, hard en houdt van componeren en is samen de baas met bowser jr van de rest van de koopalings .
  • Roy Koopa :het 3e kind van de groep. Roy vindt zichzelf een stoere Koopa. Roy is de grote pestkop in de familie, hij pest het meest lemmy. Ondanks die houding draagt Roy een paarse zonnebril en een roze schild. Dus eigenlijk is hij niet zo stoer.

bowser jr het 8e kind van bowser hij draagt een slabetje en hij is samen met ludwig de baas van de rest van de koopaligs en haat roy heel erg.

Trivia[bewerken]

De namen van de Koopalings komen van beroemdheden: