Kopi Aroma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kopi Aroma (Indonesisch: Paberik Kopi Aroma) is een koffiefabriek in Bandung. De fabriek van Paberik Kopi Aroma stamt uit 1930 en werd sinds die tijd gerund door Oleh Tan Houw Sian. In 1936 werden machines om koffie te verwerken aangeschaft van het Duitse Probat en deze zijn tot de dag van vandaag in bedrijf. In 1971 werd zijn zoon Widyapratama de eerste opvolger en huidige eigenaar van het bedrijf.

Omdat Widyapratama vasthoudt aan de principes van zijn vader Tan Houw Sian, wordt de koffie geproduceerd zonder gebruik van chemische stoffen en pesticiden. Ook wordt voor het branden van de koffie rubberhout gebruikt, aangezien dit hout brandt op een lagere temperatuur. Voor de productie van de koffie die volledig in de stijl van Paberik Kopi Aroma, dus waarbij veel handmatige acties worden verricht, is veel geduld nodig. Het hele proces van verse bonenkoffie duurt lang, maar garandeert de kwaliteit van Paberik Kopi Aroma, die bekend is in de hele regio.

Alhoewel de fabriek geen officieel museum is, neem de eigenaar bezoekers graag mee op een tour door zijn koffiemagazijn, de verwerkingsafdeling en de winkel, terwijl hij het hele proces van de verwerking van de koffieboon uitlegt. Hierbij valt op dat de machines en ook de werkwijzes nog dateren uit omstreeks 1930.

Er zijn twee varianten koffie te koop: Robusta en Arabica.