Korra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
korra
Personage uit De Legende van Korra
Bedacht door Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Gespeeld door Janet VarneyEngels
Cora Baker (vijf jaar oud) Engels
Pip Pellens (Nederlandstalige versie)
Afleveringen alle
Persoonsinformatie
Bijnaam De Avatar
Soort Mens
Geslacht Vrouw
Leeftijd 17
Geboren 153 NSK
Geboorteland Zuidelijke Waterstam
Nationaliteit Waterstam
Beroep Avatar
Specialiteit Watersturing
Aardesturing
Vuursturing
Luchtsturing
Portaal  Portaalicoon   Media

Korra is een personage uit De Legende van Korra. Ze is de avatar en opvolger van avatar Aang. Ze werd geboren in de Waterstam, in de Zuidelijke Waterstam. Ze is de hoofdpersonage uit de serie De Legende van Korra, waar ze op het moment van de serie al watersturen, aardesturen en vuursturen heeft geleerd. Ze moet echter nog luchtsturen leren en proberen om de avatar Trance te beheersen.

Zeventig jaar na de oorlog begint Korra met het zoeken naar de zoon van avatar Aang, Tenzin, en begint haar reis naar Republic City. Tijdens haar trainingen komt ze verschillende mensen tegen die tegenstuurders zijn.

Korra heeft ook een dierlijke gids, net zoals Aang de vliegende bizon Appa had. Het dier heet Naga en het is een IJsbeer Hond.

Korra blijkt biseksueel te zijn na de serie finale wanneer Korra met haar vriendin Asami hand in hand De Geesten Wereld in gaan door dat kwamen er discussies op het Internet uiteindelijk hebben de Makers bevestigd dat Korra en Asami in een relatie zitten door middel van hun respectieve Tumblr-blogs "Our intention with the last scene was to make it as clear as possible that yes, Korra and Asami have romantic feelings for each other," zei Dimartino op zijn officiële blog pagina .

Externe link[bewerken]