Korra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Korra
Personage uit De Legende van Korra
Bedacht door Michael Dante DiMartino
Bryan Konietzko
Gespeeld door Janet Varney
Cora Baker (vijfjarige Korra)
Pip Pellens (Nederlandstalige versie)
Afleveringen alle
Persoonsinformatie
Bijnaam De Avatar
Soort mens
Geslacht vrouw
Leeftijd 17
Geboren 153 NSK
Geboorteland Zuidelijke Waterstam
Nationaliteit Waterstam
Beroep Avatar
Specialiteit Watersturing
Aardesturing
Vuursturing
Luchtsturing
Portaal  Portaalicoon   Media

Korra is een personage uit De Legende van Korra. Ze is de avatar en opvolgster van avatar Aang. Ze werd geboren in de Waterstam, in de Zuidelijke Waterstam. Ze is het hoofdpersonage uit de serie De Legende van Korra, waar ze op het moment van de serie al watersturen, aardesturen en vuursturen heeft geleerd. Ze moet echter nog luchtsturen leren en proberen om de Avatar Trance te beheersen.

Zeventig jaar na de oorlog begint Korra met het zoeken naar de zoon van avatar Aang, Tenzin, en begint haar reis naar Republic City. Tijdens haar trainingen komt ze verschillende mensen tegen die tegenstuurders zijn.

In seizoen 2 is de vijand Unalaq, haar eigen oom. Hij wilde de wereld overnemen door de Geesten Wereld met de fysieke wereld te verbinden. Hiervoor had hij de Avatar nodig.

In seizoen 3 zijn 's werelds gevaarlijkste criminelen vrijgekomen, die samenwerkten om Korra te doden in de Avatar trance zodat de Avatar-cyclus stopte. Deze criminelen, beter bekend als de Rode Lotus, streefden naar absolute vrijheid, waarin geen enkele koning, president etc. nog leeft.

In seizoen 4 krijgt Korra te maken met Kuvira, een jonge vrouw met een hoge functie in het politiekorps van Zou-Fu. Zij begon een eigen groep van agenten en wilde ieder provincie van het Aarderijk overnemen. Velen beseften alleen niet dat zij kwade bedoelingen hiermee heeft.

Korra heeft ook een dierlijke gids, net zoals Aang de vliegende bizon Appa had. Het dier heet Naga en het is een Poolhondbeer.

Externe link[bewerken | bron bewerken]