Krauss-Maffei Wegmann

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG
Logo
Oprichting 1999
Hoofdkantoor München Vlag van Duitsland Duitsland
Industrie wapenindustrie
Omzet/jaar 1.680.000.000 US$ (2018; krijgsmacht) Bewerken op Wikidata
Website www.kmweg.de
Portaal  Portaalicoon   Economie
Leopard 2A6
PzH 2000
GTK Boxer
ATF Dingo 2

Krauss-Maffei Wegmann is een Duits bedrijf dat actief is als tank- en pantserwagenproducent. Verdeeld over twee hoofdvestigingen en enkele dochterbedrijven, telt het bedrijf zo'n 3500 werknemers. In december 2015 fuseerden KMW en het Franse defensiebedrijf Nexter.

Bedrijfsonderdelen[bewerken | brontekst bewerken]

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Krauss-Maffei AG ontstond in 1931 toen Krauss & Comp. de locomotievenfabriek van Joseph Anton von Maffei overnam. Verder in de jaren dertig begon het bedrijf militaire voertuigen te bouwen. In de jaren zestig maakte het bedrijf de Leopard 1 tank en later ook de Leopard 2 tank.

Wegmann & Co. was opgericht in 1882 als voertuigbouwer. In de jaren 30 maakte het bedrijf militaire voertuigen en ook tanks. Later specialiseerde men zich in geschuttorens en artilleriesystemen die voor bovengenoemde Leopard 1 en -2 werden gemaakt.

Beide bedrijven fuseerden in 1999. De combinatie Krauss-Maffei Wegmann is vandaag een belangrijke Europese bouwer van pantserwagens en heeft klanten in een 20-tal landen.

In juli 2015 raakte bekend dat KMW gaat fuseren met de Franse wapenfabrikant Nexter, een staatsbedrijf dat vroeger GIAT heette en onder meer de Leclerc-tank heeft gebouwd. De huidige eigenaars van beide bedrijven zouden elk de helft van de nieuw op te richten holdingmaatschappij krijgen. De zetel van deze holdingmaatschappij komt in Nederland.[1]

In december 2015 werd de fusie afgerond.[2] KMW levert militaire voertuigen aan 30 landen en verwacht in 2016 een omzet te behalen van 2 miljard euro.[2] Nexter levert systemen, munitie en voertuigen en behaalt een omzet van iets meer dan 1 miljard euro.[2] Nexter heeft ook meer dan 3000 medewerkers.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Krauss-Maffei Wegmann van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.