Krauss-Maffei Wegmann

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG
Oprichting 1999
Hoofdkantoor München Vlag van Duitsland Duitsland
Website www.kmweg.de
Portaal  Portaalicoon   Economie

Krauss-Maffei Wegmann is een Duits bedrijf dat actief is als tank- en pantserwagenproducent. Verdeeld over 2 hoofdvestigingen en enkele dochterbedrijven, telt het bedrijf zo'n 3500 werknemers. Siemens AG bezit 49% van het bedrijf; de overige 51% is nog altijd in handen van nabestaanden van de voormalige oprichter.

In juli 2015 raakte bekend dat KMW gaat fuseren met de Franse wapenfabrikant Nexter, een staatsbedrijf dat vroeger GIAT heette en onder meer de Leclerc-tank heeft gebouwd. De huidige eigenaars van beide bedrijven zouden elk de helft van de nieuw op te richten holdingmaatschappij krijgen. De zetel van deze holdingmaatschappij zou in Nederland worden gevestigd.[1]

Bedrijfsonderdelen[bewerken]

Producten[bewerken]

Geschiedenis[bewerken]

Krauss-Maffei AG ontstond in 1931 toen Krauss & Comp. de locomotievenfabriek van Joseph Anton von Maffei overnam. Verder in de jaren dertig begon het bedrijf militaire voertuigen te bouwen. In de jaren zestig maakte het bedrijf de Leopard 1 tank en later ook de Leopard 2 tank.

Wegmann & Co. was opgericht in 1882 als voertuigbouwer. In de jaren 30 maakte het bedrijf militaire voertuigen en ook tanks. Later specialiseerde men zich in geschuttorens en artilleriesystemen die voor bovengenoemde Leopard 1 en -2 werden gemaakt.

Beide bedrijven fuseerden in 1999. De combinatie Krauss-Maffei Wegmann is vandaag een belangrijke Europese bouwer van pantserwagens en heeft klanten in een 20-tal landen.

Afbeeldingen[bewerken]

Externe links[bewerken]