Krauss-Maffei Wegmann

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG
Oprichting 1999
Hoofdkantoor München Vlag van Duitsland Duitsland
Website www.kmweg.de
Portaal  Portaalicoon   Economie

Krauss-Maffei Wegmann is een Duits bedrijf dat actief is als tank- en pantserwagenproducent. Verdeeld over 2 hoofdvestigingen en enkele dochterbedrijven, telt het bedrijf zo'n 3500 werknemers. Siemens AG bezit 49% van het bedrijf; de overige 51% is nog altijd in handen van nabestaanden van de voormalige oprichter.

Bedrijfsonderdelen[bewerken]

Producten[bewerken]

Geschiedenis[bewerken]

Krauss-Maffei AG ontstond in 1931 toen Krauss & Comp. de locomotievenfabriek van Joseph Anton von Maffei overnam. Verder in de jaren dertig begon het bedrijf militaire voertuigen te bouwen. In de jaren zestig maakte het bedrijf de Leopard 1 tank en later ook de Leopard 2 tank.

Wegmann & Co. was opgericht in 1882 als voertuigbouwer. In de jaren 30 maakte het bedrijf militaire voertuigen en ook tanks. Later specialiseerde men zich in geschuttorens en artilleriesystemen die voor bovengenoemde Leopard 1 en -2 werden gemaakt.

Beide bedrijven fuseerden in 1999. De combinatie Krauss-Maffei Wegmann is vandaag een belangrijke Europese bouwer van pantserwagens en heeft klanten in een 20-tal landen.

Afbeeldingen[bewerken]

Externe links[bewerken]