Kree

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Kree is een fictief buitenaards ras in het Marvel Comics-universum. De Kree kwamen voor het eerst voor in de stripverhalen van de Fantastic Four #64 en 65.

Organisatie[bewerken]

Dit ras vertegenwoordigt samen met de Skrull en de Shi'ar één van de drie heersende mogendheden in het (Marvel)-universum. Het wordt geleid door de Supreme Intelligence, een supercomputer met ziel. Deze maatschappij is één van strak militairisme. Alle leden hebben een rang. Het rijk van de Kree is echter enorm door zijn bondgenootschappen.

Thuiswereld[bewerken]

De Kree komt van de planeet Hala in het Pama-systeem in de Magaelhese Nebula.

Fysiek[bewerken]

Dit ras bestaat uit humanoïden en heeft doorgaans een lichtblauwe huid. De gemiddelde lengte is rond de twee meter en het gewicht is meer dan dat van een mens. Het gelaat is gelijk aan die van mens-achtigen. Dit ras heeft een lichtblauwe huid, maar over de eeuwen is een meerderheid aan roze-huidigen geboren. De lichtblauwen vormen echter de heersende minderheid.

Bekende Kree[bewerken]

Bekende Kree zijn Captain Marvel en Ronan the Accuser.

Marvel Cinematic Universe[bewerken]

De Kree komen behalve in de strips ook voor binnen het Marvel Cinematic Universe. Ronan the Accuser is de primaire antagonist in de film Guardians of the Galaxy. In de tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. blijkt dat het serum dat Phil Coulson uit de dood heeft doen herrijzen uit het lichaam van een Kree gewonnen is, en dat de Kree verantwoordelijk waren voor het ontstaan van de onmensen.