Krijtlandpad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Krijtlandpad
RP7.png
Pad RP 7
Kenmerken
Van Maastricht
Naar Maastricht
Lengte 90 km
Richting Noorbeek
Richting Noorbeek

Het Krijtlandpad is een streekpad in het uiterste zuiden van Zuid-Limburg in Nederland. Het pad loopt van Maastricht naar Vaals en terug, met een lengte van 90 kilometer. En is voorzien in een "doorsteek" tussen Slenaken en Gulpen. Het is in beide richtingen gemarkeerd met geel-rode tekens en in een gidsje beschreven.

Het pad begint in Maastricht, volgt de Maas tot Eijsden, en loopt door een heuvellandschap langs Noorbeek en Slenaken naar Vaals. Van Vaals loopt de route langs Vijlen naar Gulpen en via Valkenburg en Berg en Terblijt naar Maastricht.

Met behulp van de doorsteek kan de route tot ongeveer de helft ingekort worden.

De route is betrekkelijk geaccidenteerd; wandelaars doen er goed aan bij de planning van hun etappes daarmee rekening te houden. Het pad voert echter door een deels zeer fraai gebied (onder meer het Geuldal). Bij Valkenburg en Eijsden kruist de route die van het Pieterpad (LAW 9-II) en van het Pelgrimspad (deel 2).

Aansluitingen op het openbaar vervoer bestaat uit stations te Maastricht, Houthem-Sint Gerlach en Valkenburg, en busverbindingen met de meeste andere plaatsen.

Kampeermogelijkheden zijn in voldoende mate voorhanden. In verband met drukte is het, met name in het hoogseizoen, aan te raden om te reserveren, en wellicht ook om zich van de aard van de camping op de hoogte te stellen. (Sommige campings zijn gericht op een rustig publiek, andere bieden meer vertier voor met name jongeren.)


Wikibooks Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: Wandelvakantie – Krijtlandpad.