Kungsängen Golf Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Kungsängen Golf Club
9de green
Plaats Kungsängen
Oprichting 1989
Informatie
Holes 18 + 18
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Kungsängen Golf Club is een golfclub in Kungsängen in Zweden.

De club werd in 1989 opgericht. In dat jaar werd ook begonnen met de aanleg van de eerste 18 holesbaan. De club heeft nu twee 18-holes golfbanen: de 'Kings Course' en de 'Queens Course'. Het clubhuis is in 1993 opgeleverd. Nadien is het geheel gerenoveerd.

Queens Course[bewerken | brontekst bewerken]

De Queens Course is de oudste van de twee golfbanen en is in 1991 geopend. De baan loopt door de bossen, is smaller en heeft kleinere greens.

Kings Course[bewerken | brontekst bewerken]

De Kings Course werd in 1993 geopend en had ook meteen 18 holes. Drie jaar later waren de ambities gestegen en werd er een baan van gemaakt die geschikt zou zijn voor internationale kampioenschappen. Hij is breed aangelegd zodat er ruimte is voor publiek. Er zijn natuurlijke waterhindernissen en de fairways zijn omgeven door pijnbomen.

European PGA Tour[bewerken | brontekst bewerken]

In 1998, 2000, 2002 en 2005 was de club gastheer van de Scandinavian Masters, een van de toernooien van de Europese PGA Tour. De eerste keer werd het door Jesper Parnevik op eigen bodem gewonnen.

Kungsängen ligt 25 minuten van Stockholm en behoort tot de PGA European Tour Courses.

Senior Tour[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 was de club gastheer van de STC Scandinavian International, een van de toernooien van de European Senior Tour. Het was een toernooi van 54 holes.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]