Kunststof (programma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kunststof
Presentatie Petra Possel, Frénk van der Linden, Jellie Brouwer, Winfried Baijens
Producer(s) Frans Kotterer
Type programma praatprogramma
Uitzendingen
Omroep NTR
Radiostation NPO Radio 1
Periode 2001 - heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Kunststof is een cultureel georiënteerd Nederlands radio- en voormalig televisieprogramma van de NTR. De eindredactie is in handen van Frans Kotterer.

Het is een praatprogramma waarin een bekende Nederlander uit de culturele sector (journalist, schrijver, dichter, schilder, muzikant, enz.) ongeveer een uur lang wordt geïnterviewd over zijn leven en werk. Aan het eind van het gesprek wordt de tegel uitgereikt aan de geïnterviewde, die er een eigen spreuk op mag zetten.

Radio[bewerken]

Kunststof Radio wordt de ene week vijf dagen, de andere week vier dagen uitgezonden op Radio 1; in de week dat viermaal wordt uitgezonden, wordt op vrijdag Mangiare! uitgezonden. De eerste uitzending vond plaats op 2 april 2001.[1] Het programma was min of meer de opvolger van Radio Uit, dat om 17.00 uur op Radio 747 werd uitgezonden. Tot januari 2018 werd Kunststof tussen zeven en acht uur 's avonds uitgezonden, sindsdien begint en eindigt de uitzending een half uur later.

Televisie[bewerken]

Kunststof TV werd elke zondagmiddag uitgezonden op Nederland 2 met als presentator Joost Karhof. De laatste uitzending was het jaaroverzicht op 23 december 2014. Kunststof TV moest hierna plaatsmaken voor Podium Witteman, een nieuw programma met Paul Witteman.

Externe link[bewerken]