Kunststof (programma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kunststof
Presentatie Petra Possel, Frénk van der Linden, Jellie Brouwer, Winfried Baijens, Coen Verbraak
Producer(s) Frans Kotterer
Type programma praatprogramma
Uitzendingen
Tijdstip maandag t/m donderdag 19:30 - 20:30
Omroep NTR
Radiostation NPO Radio 1
Periode 2001 - heden
Portaal:  Media

Kunststof is een cultureel georiënteerd Nederlands radio- en voormalig televisieprogramma van de NTR. De eindredactie is in handen van Frans Kotterer.

Het is een praatprogramma waarin een meer of minder bekende Nederlander uit de culturele sector (journalist, schrijver, dichter, schilder, muzikant, enz.) ongeveer een uur lang wordt geïnterviewd over zijn leven en werk. Aan het eind van het gesprek wordt de geïnterviewde de tegel uitgereikt om er een eigen spreuk op te zetten; een aantal tegels is ingelijst op de achtergrond van de uitzending[1] te zien.

Radio[bewerken]

Kunststof Radio wordt sedert begin 2018 vier dagen per week - maandag tot en met donderdag - op Radio 1 uitgezonden van 19:30 tot 20:30. De eerste uitzending vond plaats op 2 april 2001.[2] Het programma was min of meer de opvolger van Radio Uit, dat om 17.00 uur op Radio 747 werd uitgezonden.

Televisie[bewerken]

Kunststof TV werd elke zondagmiddag uitgezonden op Nederland 2 met als presentator Joost Karhof. De laatste uitzending was het jaaroverzicht op 23 december 2014. Kunststof TV moest hierna plaatsmaken voor Podium Witteman, een muziekprogramma gepresenteerd door Paul Witteman.

Externe link[bewerken]