Kwik-Fit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kwik-Fit
Kwik-Fit in Apeldoorn
Kwik-Fit in Apeldoorn
Oprichting 1971
Oprichter(s) Tom Farmer
Eigenaar Itochu Corporation
Land Nederland
Werknemers 1.600
Producten APK-keuring, onderhoud en auto-onderdelen
Website www.kwik-fit.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie
Kwik-Fitwerknemer

Kwik-Fit Autoservice (Kwik-Fit Europe B.V.) is een van de grootste autoserviceketens van Europa, met meer dan 1800 servicepunten en 9000 medewerkers, die ruim 8 miljoen klanten per jaar van dienst zijn. Kwik-Fit bestaat al meer dan 30 jaar en is een van oorsprong Schots autosnelservicebedrijf. Het bedrijf in Nederland wordt bestuurd vanuit het Centraal Kantoor in Harderwijk, een onderdeel van de holding Kwik-Fit Europe B.V. Nederland telt momenteel 182 Kwik-Fitfilialen met 1600 werknemers. In het Verenigd Koninkrijk werkt het bedrijf eveneens onder de naam Kwik-Fit.

Geschiedenis[bewerken]

Kwik-Fitfiliaal Heemskerk

De eerste Kwik-Fitvestiging werd in 1971 door de Schot Tom Farmer in Edinburgh geopend. Vanuit de Amerikaanse snelservicegedachte startte hij een gespecialiseerde garage, die de naam Kwik-Fit kreeg.

Het autoservicebedrijf legde zich volledig toe op banden, uitlaten, schokdempers, accu's en remmen, waardoor de vervanging van deze onderdelen sneller en goedkoper kon worden gerealiseerd dan bij andere garages. Later werd het assortiment uitgebreid met APK-keuringen, grote onderhoudsbeurten en autoruitservice. Kwik-Fit ontwikkelde zich binnen enkele jaren tot marktleider.

Kwik-Fit werd in 1999 door Ford Motor Company gekocht. In 2002 kwam het in bezit van CVC Capital Partners en in 2005 in handen van het Franse PAI Partners. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door het Japanse Itochu Corporation.

In oktober 2015 verkocht Kwik-Fit zijn groothandelsorganisatie USN-Centuri aan de PartPointsgroep, het moederbedrijf van Brezan.

Externe link[bewerken]