LAN = LIFE

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Party Extreme - LAN = LIFE
Oprichting 2001
Sleutelfiguren P. van den Broek (oprichter)
M. van Kessel (oprichter)
A. Megens (oprichter)
W. Berendhuysen (oprichter)
A. Lunel (hoofd investeerder)
Producten Gaming-evenementen - Lanparty's
Portaal  Portaalicoon   Economie

LAN = LIFE is het merk van een evenement maar tevens van een evenementenorganisatie die zich in Nederland bezighield met het organiseren van lanparty's. Deze organisatie is in 2004 opgeheven. De evenementen van LAN = LIFE vonden plaats van 2001 tot 2003.

Oprichting LAN = LIFE[bewerken | brontekst bewerken]

LAN = LIFE werd 2001 opgericht door A. Megens en W. Berendhuysen als informele vereniging. De organisatie fuseerde kort daarna met concurrerent LanArenA onder leiding van M. van Kessel en P. van den Broek, ook een informele vereniging. De nieuwe organisatie onder leiding van M. van Kessel, P. van den Broek en A. Megens ging verder onder de naam LAN = LIFE en organiseerde de evenementen LAN = LIFE 1, 2, 3 en 4.

Na afloop van het vierde evenement kocht A. Lunel zichzelf in. Na Lunels toetreden is de organisatie geregistreerd als onderneming. Kort daarna fuseerde de organisatie voor een tweede keer, ditmaal met concurrent organisatie Art of LAN. De nieuwe organisatie ging zoals bij de eerdere fusie verder onder de naam LAN = LIFE en organiseerde in 2003 haar vijfde evenement, LAN = LIFE 5.

Hoogtepunt van de organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

Afbeelding van LAN = LIFE 5 (ongeveer 500 van de 1020 deelnemers).
Afbeelding van LAN = LIFE 5 lasershow.
Afbeelding van LAN = LIFE 5 zaalindeling.

LAN = LIFE 5 was het grootste evenement dat deze organisatie heeft georganiseerd. Het evenement had elementen zoals een lasershow, lichtshow, paintball, race-simulatoren en experimenteel 3D-gaming. Voor het eerst in Nederland was er groot prijzen geld te winnen voor de deelnemers die meededen aan de game competities. Dit evenement trok deelnemers van de hele wereld. Een delegatie Kazachen bijvoorbeeld won €4000 aan contant geldprijzen voor de competities van het spel Delta Force: Black Hawk Down.

Het tv-programma NOVA besteedde aandacht aan het evenement LAN = LIFE 5 en ook MTV bracht een item aan dit evenement. Sindsdien hadden steeds meer Nederlandse lanpartys groot prijzengeld opgenomen in hun concept.

Commercieel[bewerken | brontekst bewerken]

In 2004 (na LAN = LIFE 5) werd de organisatie LAN = LIFE door de RAI Amsterdam uitgenodigd om mee te doen aan een haalbaarheidsonderzoek voor het commercieel organiseren van lanparty's. Niet lang daarna benaderde ook Ahoy Rotterdam de Eindhovense organisatie met de vraag tot het doen van een haalbaarheidsonderzoek voor het commercieel organiseren van lanparty's.

Na afronding van deze haalbaarheids onderzoeken heeft oprichter A. Megens zich uit laten kopen door A. Lunel. Lunel was destijds eigenaar van evenementenbureau Party Extreme (niet te verwarren met Party Extrema). Party Extreme onder leiding van Lunel ging een samenwerking aan met Ahoy waaruit het evenement The Hybrid ontstond. Megens werd door Party Extreme ingehuurd en had in opdracht van Party Extreme het commerciële merk en het concept van The Hybrid bedacht. Ahoy had dit merk echter laten registreren bij het Benelux-merkenbureau, met haarzelf als enig merkhouder. Beiden organisaties zagen toekomst in The Hybrid als commercieel evenement. Na afloop van The Hybrid raakte Party Extreme en Ahoy in een juridisch conflict om de merkrechten van het nieuwe evenement. Een vervolg op The Hybrid is door het juridisch conflict nooit gekomen.

Lunel ging in 2005 een samenwerking aan met diverse organisaties om LAN = LIFE 6 te realiseren in de RAI te Amsterdam. LAN = LIFE 6 moest een evenement zijn in combinatie met de Europa Cup van Robot Wars en ook Nederlands grootste indoor kartbaan (dat door 6 zalen van de RAI moest komen te liggen) zou deel uitmaken van dit multi-gaming evenement. Party Extreme had met tv-producenten in Hilversum plannen om een tv-programma te maken over LAN = LIFE 6. Door de kosten van het juridisch conflict met Ahoy om de rechten van The Hybrid is het kleinere Party Extreme eind 2005 echter in financiële problemen geraakt. LAN = LIFE 6 en het tv-programma hebben daarom het daglicht nooit gezien.

Historisch overzicht evenementen LAN = LIFE[bewerken | brontekst bewerken]

editie locatie datum aantal gamers
LAN = LIFE 1 Eindhoven, buurtcentrum de Bijenkorf 12-10-2001 t/m 14-10-2001 125 man
LAN = LIFE 2 Eindhoven, dansschool Hennissen 18-01-2002 t/m 20-01-2002 175 man
LAN = LIFE 3 Eindhoven, dansschool Hennissen 21-06-2002 t/m 23-06-2002 250 man
LAN = LIFE 4 “The Rebirth” Eindhoven, sporthal Eckart 13-06-2003 t/m 15-06-2003 350 man
LAN = LIFE 5 “The Art of LAN” Eindhoven, Indoorsportcentrum 21-10-2003 t/m 23-10-2003 1020 man
The Hybrid "The first edition" Rotterdam, Ahoy 10-09-2004 t/m 12-09-2004 750 man