La Casa Azul

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
La Casa Azul
La casa azul live.jpg
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1997 - heden
Oorsprong Barcelona, Spanje
Genre(s) Indie pop
Disco
Shibuya-kei
Label(s) Elefant Records
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

La Casa Azul is een Spaanse popgroep opgericht in 1997 door Guille Milkyway, tevens producent en songwriter van de groep. De albums worden uitgebracht door het label Elefant Records.

Muziekstijl[bewerken]

Guille Milkyway heeft de groep van een zeer eigen retro-geluid voorzien, die nog het meest lijkt op een mengsel van onder andere discomuziek uit de jaren 70 en 80 (o.a. de Village People en ABBA, Amerikaanse popmuziek uit de jaren 60 (de Beach Boys) en dance uit de jaren 90, met duidelijke invloeden van de J-Pop uit Japan. Vaak terugkomende thema's van de liedjes zijn vriendschap en emoties als geluk en liefde maar ook verdriet en frustratie. Een aantal liedjes worden gekenmerkt door de combinatie van vrolijke muziek met melancholische teksten.

Met deze stijl scoorde de groep hoge ogen in de Spaanse voorronde van het Eurovisiesongfestival in 2008, waarin het liedje Revolución Sexual uiteindelijk derde werd.

Bandleden[bewerken]

Officieel bestaat de band uit vijf leden, David, Virginia, Oscar, Clara en Sergio die allen voorkomen in de clips van de groep, maar nooit verschijnen tijdens concerten en in andere liveoptredens. Deze worden door Guille Milkyway alleen gedaan, die als DJ optreedt en daarbij solo de teksten zingt. Dit, gecombineerd met het feit dat de instrumenten die de vijf leden bespelen in de clips niet overeenkomen met de muziek, voeden de geruchten dat Guille Milkyway de muziek alleen maakt en de andere leden louter als vorm van performance art gebruikt. Deze vijf leden worden ook wel Androïds genoemd, wat in de clip van Revolución Sexual het duidelijkst naar voren komt.

Discografie[bewerken]

Singles[bewerken]

  • Como Un Fan CD (Elefant, 2005)

Albums[bewerken]

  • El sonido efervescente de la casa azul EP 10"/CD (Elefant, 2000)
  • Tan simple como el amor LP 12"/CD (Elefant, 2003)
  • El sonido efervescente de la casa azul (hernieuwde uitgave met bonus tracks) CD (Elefant, 2006)
  • La revolución sexual LP 12"/CD (Elefant, 2007)
  • La Polinesia meridional CD (Elefant, 2011)

Externe link[bewerken]