Laadboom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Laadbomen van de Cap San Diego.

Een laadboom of derrick is de voorloper van de moderne scheepskraan. Het is dus een constructie ontworpen voor het verplaatsen van lading.

In het algemeen bestaat de laadboom uit één mast of paal die onderaan vast is gemaakt met een lummel. Een lummel is een soort van scharnier dat toelaat de laadboom in 4 richtingen te bewegen. De laadboom kan dus zowel van boven naar beneden bewegen als van links naar rechts.

Deze bewegingen worden gecontroleerd door touwwerk. Bij de standaard opstelling worden er meestal vier lijnen gebruikt. De lijnen om de boom in het horizontaal vlak te laten bewegen worden boomgeien genoemd . De lijn gebruikt voor het toppen van de boom (term voor de beweging in het verticale vlak )is de hanger . Deze lijnen worden door mankracht of door een motor geopereerd. De lijnen die worden bekrachtigd door een motor maken natuurlijk gebruik van een lier.

Naast boomgeien en een hanger heeft de laadboom ook nog een laadlijn die langs de boom naar een katrol loopt. De laadlijn dient voor het op takelen van de lading. Ook voor het takelen wordt meestal een lier gebruikt. De laadboom is genoemd naar Thomas Derrick. Dit was een beruchte Engelse beul tijdens het bewind van koningin Elizabeth. Hij vond namelijk een nieuwe constructie uit voor de galg. En deze constructie vertoont vele gelijkenissen met de laadboom.

Er bestaan verschillende soorten laadbomen.

standaard laadboom 
De standaard laadboom werd hierboven beschreven.
twin span laadboom 
De twin span laadboom wordt gebruikt voor het verplaatsen van zwaardere ladingen.
Velle derrick 
De Velle derrick is voorzien van twee paar boomgeien. Beiden aangesloten op dezelfde lier maar elk paar tegengesteld gekoppeld. Zodanig dat wanneer het ene paar onderspanning komt te staan het andere spanning lost. Deze boomgeien worden ook uit elkaar gehouden door een dwarsbalk, zodanig dat de 2 in tegengestelde zin lopende lijnen niet in elkaar kunnen verwikkelen. Door deze aanpassingen is de Velle derrick in staat om bediend te worden door één man.
Hallen derrick 
De Hallen derrick is qua werking zeer gelijkend op de Velle derrick. Het verschil zit hem in de dwarsbalk. De Hallen derrick heeft er namelijk geen. In plaats van de dwarsbalk is de top van de hallen derrick zodanig ontworpen dat de 2 paar boomgeien niet door elkaar lopen.
Stulcken patent of de zware lift derrick 
Deze laadboom is ontworpen voor het verplaatsen van zeer zware ladingen.

Referenties[bewerken]