Lake Bennett

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Lake Bennett
Plaats in Canada Vlag van Canada
Lake Bennett
Lake Bennett
Situering
Provincie Brits-Columbia
Coördinaten 60° 3′ NB, 134° 53′ WL
Portaal  Portaalicoon   Canada

Lake Bennett is een gehucht in Brits-Columbia, en is vernoemd naar het meer waaraan het ligt. De plaats is om twee redenen bekend. Ten eerste was de plaats belangrijk in de Klondike Goldrush omdat op dit punt de goudzoekers die verschillende routes hadden genomen hier bij elkaar kwamen. Ten tweede loopt de White Pass & Yukon Route langs deze plaats.

Goudkoorts[bewerken]

Scheepsbouw bij Lake Bennett tijdens de Klondike Goldrush

Toen in 1898 de goudzoekers van over de bergen trokken richting de Klondike verbleven ze hier gedurende korte tijd om boten te bouwen en te wachten op een aangenamere temperatuur. Door dit korte bezoek werd de plaats van niks in een stad met 20.000 inwoners, om daarna weer te vervallen tot een gehucht.

White Pass & Yukon Route[bewerken]

De White Pass & Yukon Route bouwde zijn lijn eerst maar tot aan Lake Bennett. Om deze reden werd de plaats van groot belang omdat hier de vracht van trein op schip werd overgezet. Toen de lijn voltooid was verloor de plaats haar functie.

Tegenwoordig[bewerken]

Tegenwoordig is Lake Bennett nauwelijks meer dan een station en een oude kerk, een rest van de goudzoekers. De plaats wordt wel bezocht door vele toeristen die via de spoorlijn komen, of door wandelaars die de tocht van de goudzoekers nalopen.