Landelijke Federatie van Chinese Ouderenverenigingen Chun Pah in Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
23-06-2019

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: NE, zonder bronnen is de E-waarde niet vast te stellen. Google geeft slechts 22 unieke hits...

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Landelijke Federatie van Chinese Ouderenverenigingen Chun Pah in Nederland
Naam (taalvarianten)
Vereenvoudigd 荷兰松柏联合总会
Traditioneel 荷蘭松柏聯合總會
Pinyin hélán sōngbò liánhé zǒnghuì
Jyutping (Standaardkantonees) ho4 laan4 cung4 paak3 lyun4 hap6 zung2 wui2
Zhuyin ㄏㄜˊ ㄌㄢˊ ㄙㄨㄥˉ ㄅㄛˋ ㄌ一ㄢˊ ㄏㄜˊ ㄗㄨㄥˇ ㄏㄨㄟˋ
Standaardkantonees Hôh Laan Tsong P'aak Luun Hap Chong Woei
Dapenghua Hôh Laan Tsong P'aak Lien Hap Chong Woei
Andere benamingen 松柏會

Landelijke Federatie van Chinese Ouderenverenigingen Chun Pah in Nederland is een vereniging voor oudere Chinezen in Nederland. Het hoofdkantoor is in Rotterdam. Er zijn afdelingen in Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven (voor Zuid-Nederland), Arnhem (voor Oost-Nederland)[1] en Amersfoort (voor Midden-Nederland). Elke kantoor viert om de maand de verjaardagen van hun leden. De Chun Pahverenigingen in Nederland organiseren uitjes voor Chinese ouderen om hen uit hun isolement en eenzaamheid te halen.[2] Voorbeelden zijn Kantonese operavoorstellingen en uitstapjes naar IKEA & Amazing oriental en Duitsland. Ook wordt er elk jaar een landelijke Chinese ouderendag georganiseerd voor ouderen en hun naaste familieleden. De eerste werd georganiseerd in 1988.

De naam Chun pah betekent 'grove den' en is het symbool van een lang leven.[3]