Landesliga Niederrhein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Landesliga Niederrhein
gesticht
1947
Land
Vlag van Duitsland Duitsland
Deelstaat
Vlag van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen Noordrijn-Westfalen
promotie naar
Oberliga Niederrhein
degradatie naar
Bezirksliga Niederrhein
aantal clubs
2×18
niveau
6
kampioenen 2018-19
Staffel 1: TVD Velbert
Staffel 2: FC Kray

De Landesliga Niederrhein is vanaf het seizoen 2012/13 de op één na hoogste amateurdivisie van de voetbalbond van Niederrhein en is samen met andere liga's op dit moment terug te vinden op het 6e niveau van het Duitse voetbalsysteem.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Landesliga is opgericht in 1947 en was destijds het hoogste amateurniveau van de voetbalbond van Niederrhein. Door verschillende hervormingen en de invoering van verschillende nieuwe competities was de Landesliga vanaf 2008 het 7e niveau van het Duitse voetbalsysteem. Door de opheffing van de NRW-Liga in 2012 vormt de liga op dit moment het 6e niveau.

Opzet[bewerken | brontekst bewerken]

De Landesliga Niederrhein bestaat uit twee, geografisch ingedeelde, poules (staffels) die elk bestaan uit 18 clubs. De kampioenen en de nummers twee van de poules promoveren naar de Oberliga Niederrhein, behalve als er al een team van dezelfde vereniging in die klasse speelt. Ook kan de kampioen afzien van promotie. In beide gevallen komt de dan bestgeklasseerde vereniging in aanmerking voor promotie. De vier laagstgeklasserde clubs van beide poules degraderen naar een van de Bezirksliga's in Niederrhein.