Landgoed de Biestheuvel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Luchtfoto 2012

Landgoed de Biestheuvel is een in 2010 officieel geopende evenementenlocatie. Het gebied ligt ten oosten van de kern Hoogeloon en ten zuiden van Vessem in de provincie Noord-Brabant. Grotendeels valt het onder de gemeente Bladel, maar een klein deel is gemeente Eersel.

Geschiedenis[bewerken]

De Biestheuvel is in 1939 ontstaan. In dit jaar is er op Hoogcasteren 25 een boerderij gebouwd. Van 1939 tot 1982 is de Biestheuvel een agrarisch bedrijf geweest. Vanaf 1982 hebben zij de eerste stappen op recreatief gebied gezet. Een koeienstal werd verbouwd tot een kampeerboerderij waar op de zolder 44 personen konden slapen. Aan deze kampeerboerderij werd de naam Hoeve Biestheuvel gegeven. In 1986 kwam er een zwembad bij en in 1988 een tweede groepsaccommodatie. Vanaf 1994 waren er plannen om een professioneel recreatiebedrijf op te zetten. Vanaf 1994 tot 2010 heeft Landgoed de Biestheuvel zich ontwikkeld tot een recreatiebedrijf met negen verblijfsaccommodaties, outdoor terrein en vier feest- en vergaderzalen.

Het gebied ligt ten oosten van de kern Hoogeloon en ten zuiden van Vessem in de provincie Noord-Brabant. Grotendeels valt het onder de gemeente Bladel, maar een klein deel is gemeente Eersel.

Het in het kader van de reconstructie van het Brabantse platteland is in 2008 op voormalig agrarisch gebied aangelegd en 15,5 hectare groot. Een gedeelte van de beek de Kleine Aa heeft zijn oude meanderende vorm teruggekregen. In het gebied zijn duizenden bomen geplant en er werden fiets- en wandelpaden aangelegd.