Langs de Lijn En Omstreken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Langs de Lijn En Omstreken
Presentatie Robbert Meeder (NOS)
Tijs van den Brink (EO)
Margje Fikse (EO)
Henk van Steeg (EO)
Jeroen Stomphorst (NOS)
Herman van der Zandt (NOS)
Type programma nieuws- en sportprogramma
magazine
Uitzendingen
Tijdstip 21.30-23.00 uur (ma)
20.30-23.00 uur (di t/m vr)
Omroep EO / NOS
Radiostation NPO Radio 1
Periode 2016-heden
Portaal  Portaalicoon   Media

Langs de Lijn En Omstreken is een radioprogramma van de EO en NOS op de Nederlandse radiozender NPO Radio 1.[1] Het wordt maandagavond tussen 21.30 en 23.00 uur uitgezonden en van dinsdag tot en met vrijdag van 20.30 uur tot 23.00 uur.

Het programma wordt van maandag tot en met donderdag gepresenteerd door Robbert Meeder en Tijs van den Brink (maandag) of Henk van Steeg (dinsdag t/m donderdag). Op vrijdag zitten vaak Herman van der Zandt en Margje Fikse achter de microfoon. Jeroen Stomphorst presenteert het programma iedere maand een volledige week (van maandag tot en met donderdag). Herman Wegter, Jeroen Snel , Hans van der Steeg en Hella van der Wijst (allen EO) en Tom van 't Hek, Gert van 't Hof, Dione de Graaff en Gio Lippens (allen NOS Sport) zijn de invallers.

Van 2016 tot de zomer van 2018 was Renze Klamer namens de EO een van de vaste presentatoren. Hij vertrok in 2018 naar BNNVARA. Ook Ronald Boot en Annette van Trigt hebben het programma als invaller regelmatig gepresenteerd.

De komst van het programma zorgt ervoor dat sportverslaggevers van Langs de Lijn niet meer hoeven in te breken in de lopende programmering. De netmanager verzocht omroepen te gaan samenwerken om minder verschillende geluiden te hebben op de zender. De EO en NOS besloten tot deze hernieuwde samenwerking.

In de uitzending van maandag zit een sportforum en in de uitzending van vrijdag een nieuwsforum inclusief live-muziek. Op dinsdag, woensdag en donderdag is Reinout Meijer op pad als verslaggever. Aan het eind van het programma verzorgt Diederik Smit iedere dag een column.