Lasse Holm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lasse Holm
Lasse Holm
Algemene informatie
Geboren 9 december 1943Bewerken op Wikidata
Land Vlag van Zweden Zweden
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Lars-Eric (Lasse) Gustav Holm (Stockholm, 9 december 1943) is een Zweedse zanger, presentator en liedjesschrijver.

In 1980 maakte hij deel uit van de band Chips en stuurde hij een lied in voor Melodifestivalen, Mycke' mycke' mer werd 4de.

Een jaar later nam de groep de tijdelijke naam Sweets 'n Chips aan en werden ze 2de met God morgon. Nog een jaar later bleven enkel Kikki Danielsson en Elisabeth Andreassen in de groep Chips. Holm schreef wel het lied dat ze zouden insturen voor Melodifestivalen Dag efter dag, dit keer zou de groep wel winnen, op het songfestival werden ze 8ste.

Alweer een jaar later schreef hij Främling voor Carola dat 3de zou worden op het Eurovisiesongfestival 1983. Het lied zou bovendien een van de grootste Zweedse hits ooit worden.

Twee jaar later herhaalde hij zijn 3de plaats met Bra vibrationer dat door Kikki Danielsson werd gezongen. In 1986 was het dan eindelijk de beurt aan Lasse Holm zelf om op het songfestival te zingen, samen met Monica Törnell werd hij 5de met E' de' det här du kallar kärlek. Zeven jaar later in 1993 had hij zijn laatste eurosongdeelname met de groep Arvingarna dat Eloise naar een 7de plaats zong.

In 2012 schreef hij opnieuw een lied voor Melodifestivalen. Lotta Engberg en Christer Sjögren sneuvelden met Don't let me down in de herkansingsronde.

Op de televisie presenteerde hij amusementsprogramma's als Sikta mot stjärnorna, Pictionary en Diggiloo.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

  • 1986: E’ de’ det här du kallar kärlek
  • 1986: Cannelloni Macaroni

Album[bewerken | brontekst bewerken]

  • 1986: Lasse Holm