Lauren Conrad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Lauren Conrad
Lauren Conrad 2009.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Lauren Katherine Conrad
Geboren Laguna Beach, California, U.S., 1 februari 1986
Nationaliteit Amerikaanse
Bekend van Laguna Beach: The Real Orange County en The Hills
Website http://laurenconrad.com/

Lauren Katherine Conrad (Laguna Beach, Californië, 1 februari 1986), ook wel bekend als "L.C.", is een Amerikaanse realityster, model, schrijfster en modeontwerpster. Ze is het bekendst om haar hoofdrol in de MTV-realityserie Laguna Beach: The Real Orange County en de daarvan afgeleide spin-offshow, The Hills, die gaat over haar persoonlijke en professionele leven in de mode-industrie in Los Angeles. Conrad stopte na seizoen vijf met The Hills omdat ze naar eigen zeggen meer privacy wilde.

Modecarrière[bewerken]

Conrad liep stage bij Teen Vogue toen ze nog op de Fashion Institute of Design and Merchandising zat. Daarna heeft ze bij People's Revolution gewerkt. In augustus 2009 kwam Conrad met haar eerste kledinglijn: de Lauren Conrad Collection. Begin 2011 werd de kledinglijn opnieuw uitgebracht met nieuwe kledingstukken. Voor Conrads tweede kledinglijn had ze een contract met het warenhuis Kohl's dat in de lente van 2010 werd uitgebracht. Later bracht ze met twee vrienden haar derde kledinglijn uit: Paper Crown, een collectie voor het najaar van 2011. In 2012 ging Conrad een partnerschap aan met BlueAdvocado om een eigen milieuvriendelijke lijn voor cosmetica en reisaccessoires op te zetten: XO(eco). Een jaar later zette Conrad samen met Hannah Skvarla de website thelittlemarket.com op, waar diverse spullen te koop zijn die over de hele wereld met de hand worden gemaakt.

Boeken[bewerken]

Conrad heeft een driedelige serie boeken geschreven voor Harper Collins. De boeken gaan over een 19-jarig meisje dat verhuist naar Los Angeles en een ster wordt in een realityserie, gebaseerd op haar eigen leven. Het eerste deel heet L.A. Candy en werd in juni 2009 uitgebracht. L.A. Candy stond 7 weken lang op nummer 1 in de New York Times Bestseller List. Haar tweede boek, Sweet Little Lies, werd in februari 2010 uitgebracht en stond 3 weken lang op nummer 1 in de Bestseller List. Het laatste deel van de driedelige serie heet Sugar & Spice. De rechten van L.A. Candy zijn verkocht door een Amerikaanse filmproductiemaatschappij. Conrad zal zelf uitvoerend producent van de film worden, hiervoor heeft ze ook een eigen productiebedrijf dat Blue Eyed Girl Productions heet. Ook sloot Conrad een nieuwe deal met Harper Collins, toen ze een nieuwe driedelige serie ging schrijven. Het eerste boek heet The Fame Game, en gaat over Madison Parker gaan (het gemene meisje van L.A. Candy). Deel 2 kwam kort erna uit, genaamd The Fame Game Starstruck. Deel 3 genaamd The Fame Game Infamous kwam in augustus 2013 in het Nederlands uit.

In 2011 bracht Conrad Lauren Conrad Style uit, een boek over kleding, make-up en gerelateerde onderwerpen. In 2012 verscheen Lauren Conrad Beauty.

Persoonlijk leven[bewerken]

Op 13 september 2014 trouwde Conrad na een relatie van tweeënhalf jaar met William Tell, voormalig gitarist van de Amerikaanse rockband Something Corporate. Daarvoor had ze relaties met onder andere My Boys-acteur Kyle Howard, Brody Jenner, Jason Wahler en Stephen Coletti.