Laurence Libert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Laurence Libert
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Laurence Françoise Eliane
Daniele Libert
Geboren Hasselt, 29 maart 1980
Kieskring Flag of Limburg (Belgium).svg Limburg
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij VLD / Open Vld
Functies
2006-2009 Vlaams Parlementslid[1]
2007-heden Gemeenteraadslid Hasselt
2010-2012 Schepen Hasselt
2019 Vlaams Parlementslid[2]
2019-heden Schepen Hasselt
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Laurence Françoise Eliane Daniele Libert (Hasselt, 29 maart 1980) is een Belgisch politica voor Open Vld. Zij was Vlaams Parlementslid[3] en is schepen van Hasselt.

Studies en Professionele Carrière[bewerken]

Libert behaalde het licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen aan het Limburgs Universitair Centrum in 2002 en een jaar later haar masterstitel in de opleiding Master of Business Administration aan de Vrije Universiteit Brussel. Van 2003 tot 2004 was ze adviseur private veiligheid op het kabinet van federaal minister Patrick Dewael en van 2004 tot 2006 adviseur binnenlandse aangelegenheden op het kabinet van Vlaams minister Marino Keulen. Ook werd ze zaakvoerder van het communicatiebureau Hands Marketing Services.[4]

Politieke Carrière[bewerken]

Na de derde rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 13 juni 2004 kwam ze begin december 2006 voor de kieskring Limburg in het Vlaams Parlement terecht als opvolger van Gilbert Van Baelen, die gedeputeerde werd in de provincie Limburg. In het Vlaams Parlement had ze zitting in de commissies 'jeugd en sport', 'onderwijs en innovatie' en 'binnenlands bestuur'. Ze bleef Vlaams volksvertegenwoordiger tot juni 2009.

Sinds 2 januari 2007 is zij gemeenteraadslid in Hasselt. Ze was er fractieleider voor de Open Vld in de gemeenteraad. Van 1 januari 2010 tot en met eind 2012 was zij eveneens schepen van Economie, Middenstand, Innovatie, Markten en Foren, Evenementen, Administratieve Vereenvoudiging, Informatica en Jumelages in opvolging van de Open Vld-schepen Carlo Gysens.

Op 2 januari 2019 werd zij voor de tweede maal schepen van de stad Hasselt. Ze kreeg de bevoegdheden reinheid en afvalbeleid, monumentenzorg, openbare werken en groenonderhoud. Op 9 januari 2019 legde ze ook opnieuw haar eed af als Vlaams Parlementslid in opvolging van haar partijgenoot Lydia Peeters, die minister werd in de Vlaamse Regering. In het Vlaams Parlement zetelde ze in de Commissie Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid. Ze zette zich onder meer voor de horeca-sector, voor het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt en voor het activeren van de stille arbeidsreserve. Haar mandaat werd beëindigd bij de verkiezingen in mei 2019, toen Libert niet werd herkozen.

Externe link[bewerken]