Laurien Van den Broeck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laurien Van den Broeck
Algemene informatie
Geboren 29 februari 1988
Land België
Werk
Jaren actief 1995-
Beroep actrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Laurien Van den Broeck (29 februari 1988) is een Vlaamse actrice. Ze won een Young Actor's Award voor haar hoofdrol in de film Moonlight op het Fort Lauderdale International Film Festival in Fort Lauderdale, Amerika. Voor dezelfde film was ze ook genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Actrice op het Nederlands Film Festival.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Laurien speelde op 11-jarige leeftijd de hoofdrol in de film Mariken van regisseur André van Duren.

Op 13-jarige leeftijd vertolkte ze de vrouwelijke hoofdrol in Moonlight van regisseur Paula van der Oest. Voor deze rol werd ze bekroond met de Young Actor’s Award op het Fort Lauderdale International Film Festival en sleepte ze een nominatie in de wacht voor het Gouden Kalf voor Beste Actrice op het Nederlands Film Festival.

Ze speelde ook mee in De zaak Alzheimer, de succesvolle Vlaamse bioscoopfilm en vertolkte de rol van Magdalena Vermeer in de televisiefilm Brush With Fate, waarin ze samen met Glenn Close en Ellen Burstyn speelde.

In 2007 en 2008 speelde ze de rol van An Verbiest in de VTM-telenovelle Sara.

Eind november 2008 was Laurien te zien in de twee slotafleveringen van het nieuwe seizoen van Witse. In 2010 speelt ze een gastrol in Aspe.

Rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]