Law & Order: Criminal Intent (seizoen 2)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Law & Order: Criminal Intent (seizoen 2)
Televisieprogramma Law & Order:
Criminal Intent
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Nederland Net 5
Vlag van Nederland 13th Street
Vlag van België VIER
Start Vlag van Verenigde Staten 29 september 2002
Einde Vlag van Verenigde Staten 11 mei 2003
Aantal afleveringen 22
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
seizoen 1 seizoen 3
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het tweede seizoen van Law & Order: Criminal Intent samen.

Hoofdrollen[bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken]

Afleveringen[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
23 1
Dead
Darnell Martin René Balcer
Stephanie Sengupta
Jay O. Sanders - Harry Rowan
Tina Benko - Susan Rowan
Jim Gaffigan - Russell Matthews
Leslie Lyles - mrs. Hagman
Armando Riesco - Scott Calderon
29 september 2002
Wanneer een begrafenisondernemer wordt vermoord gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Het slachtoffer bleek een overledene op te sporen die wel bij een crematorium was afgeleverd maar niet gecremeerd. Bij het crematorium blijkt de aangrenzende grond vol gedumpte lijken te zitten. De crematoriumhouder die de lijken niet cremeerde en gewone as terugzond, kon er zijn gasrekening mee drukken en diens neef blijkt het brein achter de operatie. Het werkelijke doel is niet het oplichten van nabestaanden, maar het misleiden van de politie: het DNA van de lijken blijkt aangetroffen bij verschillende maffia-moorden. De neef is in werkelijkheid een huurmoordenaar, en de uitvaartondernemer moest dood om te voorkomen dat hij achter het geheim kwam. Door de indruk te wekken dat de huurmoordenaar een vergissing heeft begaan, weet de politie te bereiken dat hij zichzelf incrimineert, en kan hij worden ingerekend.
24 2
Bright Boy
Frank Prinzi René Balcer
Marlane Gomard Meyer
Tim Guinee - David Bishop
Liam Aiken - Robbie Bishop
Lisa Eichhorn - dr. Leonard
John Hillner - locoburgemeester Bill Webster
Phoebe Jonas - Kim Stevens
6 oktober 2002
Wanneer een maatschappelijk werkster en een locoburgemeester worden vermoord gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Al snel blijkt dat het ware doelwit de sociaal werkster moet zijn geweest; de locoburgemeester was ongelukkigerwijs getuige en daarom ook uitgeschakeld. Het onderzoek leidt hen naar een echtpaar dat een wrok koestert tegen de maatschappelijk werkster, omdat hij hun kinderen heeft afgepakt. Als zij ontdekken dat ze een speciale interesse had in een wonderkind dat overweegt om naar een prestigieuze school te gaan, onderzoeken zij dit wonderkind en diens geobsedeerde vader. Uiteindelijk blijkt dat het kind de school haat en geen wonderkind is. Zijn vader was het genie maar werd gehinderd door zijn dyslexie; door zijn zoon te coachen hoopt hij zijn eigen gemiste kansen te compenseren. De sociale werkster was het doelwit omdat zij als bijbaan kandidaat-leerlingen voor de school screende en hij bang was dat zijn zoon afgewezen zou worden. De vader bekent ter voorkoming dat zijn zoon moet getuigen en wordt gearresteerd, maar de zoon gaat bij zijn oom en tante wonen en krijgt ondanks dat zijn vader nu in de gevangenis zit eindelijk een normaal leven.
25 3
Anti-Thesis
Adam Bernstein René Balcer
Eric Overmyer
Dick Wolf
Geoffrey Cantor - Ronald Hardin
Linda Emond - dr. Christine Fellowes
Peter Gerety - George Dawkins
Reg E. Cathey - professor Roland Sanders
Philip Bosco - professor Winthrop
13 oktober 2002
Wanneer de voorzitter van een universiteit en zijn assistent worden vermoord gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Onder de verdachte treffen zij een professor die op de baan van voorzitter aasde, een student en een lector uit Oxford. Dan ontdekken zij dat de schuldige een sluwe tegenstander was van het slachtoffer, die meer te verbergen heeft dan alleen deze moord.
26 4
Best Defense
Gloria Muzio René Balcer
Elizabeth M. Cosin
David Marshall Grant - hulpofficier van justitie Peter Bonham
Susan Floyd - Linda Bonham
Carlos Leon - JoJo Martinez
Olga Merediz - mrs. Martinez
Jim Bracchitta - Vince Quitoriano
20 oktober 2002
Hulpofficier van justitie Peter Bonham krijgt doodsbedreigingen en blijkt een doelwit te zijn van een huurmoordenaar. Nadat Peter de huurmoordenaar doodt in zijn wijnkelder moeten Goren en Eames nu ontdekken wie hem ingehuurd had. De bewijzen wijzen allemaal in de richting van de vrouw van Peter, een succesvolle advocate. Ze zou buitenechtelijke verhoudingen hebben en een dure scheiding op deze manier willen vermijden. Het duurt niet lang voordat zij gearresteerd wordt, maar Goren krijgt al snel twijfels over haar schuld. Hij moet nu buiten hulpofficier van justitie Carver om werken om zijn theorie te bewijzen, om zo de werkelijke dader te vinden. Peter blijkt zelf achter het plan te zitten wanneer hij het correcte alibi van zijn vrouw ontkent; jaloezie op het feit dat zijn een succesvol advocate en hij een matige OvJ is, blijkt de drijfveer. Carver neemt de vervolging van Bonham ter hand maar is woedend dat de rechercheurs buiten hem om hebben gehandeld; het laatste woord is hier nog niet over gezegd.
27 5
Chinoiserie
David Platt René Balcer
B. Mason
Peter Frechette - Stuart Gaston
Stephen Sable - Pang Ghiangji
Frank Wood - George Weems
Kim Chan - mr. Hsu
Elizabeth Wilson - Lucille Mobray
Harvey Atkin - rechter Alan Ridenour
27 oktober 2002
Wanneer een moeder in Chinatown doodgeschoten wordt, voor de ogen van haar twee kinderen, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Eerst denken zij dat de moord een connectie heeft met de Tiananmenprotest in Peking. Maar het onderzoek leidt hen dan naar een smokkelbende dat handelt in antiek.
28 6
Malignant
Frank Prinzi
Juan José Campanella
René Balcer
Michael S. Chernuchin
Stephen Tobolowsky - Jim Halliwell
Deirdre Lovejoy - Penny Halliwell
Jonathan Hogan - Norman Mills
Richard Bright - Frank Lowell
Paul Wesley - Luke Miller
Ilana Levine - advocate van Luke Miller
3 november 2002
Na een overval op een bestelbus met dure medicijnen, met als resultaat twee doden, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. De overval zelf is snel opgelost, maar er zijn aanwijzingen dat een apotheker die benadeeld werd zelf iets doet dat niet in de haak is. Hun onderzoek leidt hen naar een langlopende zaak met vervalsen van medicijnen. Zij moeten nu uitzoeken hoe zij de apotheker kunnen betrappen die kankermedicijnen verdunt, zonder lichamen op te graven vanuit hun graf die deze medicijnen toegediend hebben gekregen. Uiteindelijk weten Goren en Eames de apotheek zelf tot een bekentenis te dwingen: hij verdunde de medicijnen om geld aan zijn kerk te kunnen doneren omdat hij zich hier door de dweepzuchtige dominee sociaal toe verplicht zag. Deze dominee is echter de eerste die hem laat vallen wanneer blijkt hoe hij aan dit geld is gekomen.
29 7
Tomorrow
Don Scardino René Balcer
Stephanie Sengupta
Sig Libowitz - mr. Shatenstein
Tammy Blanchard - Sarah Eldon
Brian Smiar - mr. Eldon
Merritt Wever - Hannah Price
Frank Converse - Bill Davenport
Noelle Beck - Tina Davenport
10 november 2002
Wanneer de zoon en dochter van een rijke zakenman samen met een vriend van hen zijn vermoord, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Na onderzoek van de stiefmoeder van de twee kinderen richten zij hun onderzoek naar twee kinderjuffen, waarvan er één werkt voor de familie. De rechercheurs moeten in de kinderjaren van de kinderjuffen, en in een soapserie duiken om de motieven voor de moord te kunnen begrijpen.
30 8
The Pilgrim
Darnell Martin René Balcer
Marlane Gomard Meyer
Rider Strong - Ethan Edwards
Reathel Bean - Joe Edwards
Mary Shultz - Vera Edwards
John Bolger - FBI agent O'Dell
Manny Perez - Jorge Galvez
Sam Coppola - Neal Dornan
17 november 2002
Wanneer de dochter van een politieagent uit Pittsburgh vermist wordt gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij komen tijdens het onderzoek uit bij een groep radicale Moslims, die er alles aan willen doen om Amerika een lesje te leren door middel van een terroristische zelfmoordaanslag, met gesmokkelde explosieven. Een dader en de helft van de explosieven worden gevonden maar de tweede blijkt spoorloos. Uit een opmerking van een dader dat het de bedoeling was dat er geen burgers zouden omkomen blijkt dat het doel een militaire parade is waar vooral Irakveteranen in meelopen. De aanslag wordt ter elfder ure verijdeld.
31 9
Shandeh
Steve Shill René Balcer Linda Lavin - Ursula Sussman
Ned Eisenberg - Danny Sussman
Patricia Dunnock - Kelly Sussman
Tim Ehrlich - Jordan Sussman
Miryam Coppersmith - Sharon Sussman
Max Casella - Nicky
KaDee Strickland - Sandi Tortomassi
1 december 2002
Wanneer een vrouw in haar garage vermoord wordt gevonden gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Ze blijkt een tot het jodendom bekeerde katholiek die met een telg uit een zeer invloedrijk joods geslacht getrouwd was. Haar man blijkt een maîtresse te hebben en zij is de eerste verdachte. Door de verschillende kneuzingen op het lichaam van het slachtoffer denken zij dat er twee aanvallers geweest moeten zijn. Het spoor leidt al snel naar de schoonmoeder die meer dan genoeg geld en invloed had, een van de aanvallers had al eerder vuile klusjes voor haar opgeknapt. De reden bleek dat de vrouw van haar man wilde scheiden en haar streng-joodse schoonmoeder, die de scheiding tegenhield, chanteerde met het feit dat ze al zwanger was van hun eerste kind voor hun huwelijk en haar bekering. De schoonmoeder wordt gearresteerd maar ziet niet in dat ze ook maar iets verkeerd heeft gedaan: het was allemaal voor de familie.
32 10
Con-Text
Alex Zakrzewski René Balcer
Gerry Conway
John Benjamin Hickey - Randall Fuller
Sean Dugan - Doug Morgan
Karen Black - Vera Morgan
Graeme Malcolm - Mickey Connelly
Heather Goldenhersh - Roseanne Connelly
Gibson Frazier - Jimmy Connelly
Mark Blum - dr. Philip Oliver
5 januari 2003
Wanneer Goren en Eames een maffia gerelateerde vaderzoon moordzelfmoord willen onderzoeken vinden zij een connectie tussen een jongere broer, een zelfhelpende goeroe en twee miljoen dollars die vermist worden. Beide mannen blijken vermoord; het blijkt al snel dat de jongere broer door de goeroe was geïndoctrineerd en aangezet zijn vader en broer te doden om zo hun geld te kunnen inpikken en aan de goeroe te schenken. Uiteindelijk weten Goren en Eames niet alleen de broer maar ook de goeroe in de val te laten lopen. Wanneer deze zijn leerling laat vallen beschuldigt de jongen op zijn beurt de goeroe ervan hem tot de moord te hebben aangezet. Beiden hebben elkaar hiermee voldoende geïncrimineerd zodat niet alleen de jongen maar ook de goeroe vervolgd kan worden.
33 11
Baggage
Constantine Makris Theresa Rebeck
René Balcer
Lee Tergesen - Keith Ramsey
Danny Johnson - Walter Tate
Ron Ryan - mr. Sullivan
Colleen Clinton - Jenny Sullivan
Lynne Lipton - mrs. Sullivan
Jose Pablo Cantillo - Jack Martinez
12 januari 2003
Wanneer het lichaam van Jenny Sullivan, cheffin van een vliegveldbagageafdeling vermoord wordt gevonden in een kofferbak van een auto, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het slachtoffer geklaagd had bij de directie over een aantal collega's voor ongewenste intimiteiten. Dit leidt het onderzoek verder naar oplichting met creditcards en kredietrapporten met buitenlandse connecties; de creditcards en rapporten werden uit luchtpost gestolen en aan de Russische maffia verkocht. Het blijkt dat Jenny door haar werk te doen de fraude hinderde, en dat de ongewenste intimiteiten feitelijk pesterijen waren om haar weg te krijgen. Uiteindelijk blijkt de leider van de samenzweerders en de moordenaar de co-chef Keith, die zich niet slechts gefnuikt maar ook persoonlijk beledigd voelde omdat Jenny, die hij veel te min voor hem vond, verliefd op hem was.
34 12
Suite Sorrow
Jean de Segonzac René Balcer
Warren Leight
Tom O'Rourke - Peter Behrens
Hal Linden - mr. Turner
Judith Roberts - Nan Turner
Amy Ryan - Julie Turner
Michael Hayden - Kenneth Reyfeld
2 februari 2003
Wanneer de eigenaresse van een luxe hotel, die met een ijzeren hand regeerde, naakt en vermoord door botox injecties wordt gevonden in haar badkuip gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij richten hun onderzoek op haar onstabiele volwassen dochter die boos was over de feit dat haar moeder zich constant bemoeide met haar liefdesleven. De aanleiding tot de moord blijkt dat de moeder de verloofde probeerde af te kopen. De dochter wordt snel gearresteerd maar dan blijkt dat de vader, die een homoseksuele relatie met zijn toekomstige schoonzoon heeft, de gebeurtenissen had gemanipuleerd. Met zijn vrouw dood en zijn schoondochter in de gevangenis zou hij de volledige controle over het hotel hebben. De politie probeert de dochter in ruil voor strafvermindering te laten helpen haar vader in de val te lokken, maar Goren verkijkt zich op haar gewelddadige driftige karakter en voor hij kan ingrijpen heeft de woedende dochter haar vader gedood.
35 13
See Me
Steve Shill René Balcer
Jim Sterling
Peter J. Fernandez - A.R. Cabezas
Christopher Evan Welch - dr. Thomas Dysart
Rose Gregorio - Lupe Garcia
Victor Argo - mr. Garcia
Jack Gilpin - dr. Michael Roland
Barbara Walsh - mrs. Roland
9 februari 2003
Wanneer er een psychiater wordt doodgestoken in een park, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij denken dat de dader een voormalige patiënt is, schizofreen is die vlakbij in een opvangtehuis woont. De beheerders van het tehuis lichten schaamteloos de verzekeraars op met verzonnen medische behandelingen van frauduleuze artsen. Voor een van de artsen is geld niet het motief: hij blijkt experimenten uit te voeren op de bewoners. Hij meent een revolutionaire behandeling tegen schizofrenie te hebben gevonden omdat hij meent dat de ziekte veroorzaakt wordt door een defecte ooglens die de hallucinaties uitlokt, naar analogie met Vincent van Gogh die zijn oor zou hebben afgesneden om een einde te maken aan zijn gekmakende tinnitus. Er blijkt een persoonlijk motief aan verbonden: de arts is zelf schizofreen en was doodsbang voor de psychiater die hem als schizofreen zou kunnen diagnosticeren en ontmaskeren. De arts bekent schuld in ruil voor TBS-oplegging, en de beheerders van het tehuis verdwijnen de gevangenis in.
36 14
Probability
Frank Prinzi René Balcer
Gerry Conway
Matthew Arkin - Ben Gergis
Ken Cheeseman - Leo Gergis
Isabel Glasser - Elaine Gergis
Lance Reddick - Jack Bernard
Olga Sosnovska - Jeanne Marie Lofficier
16 februari 2003
Wanneer er willekeurige daklozen worden vermoord, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Tijdens het onderzoek stuiten zij op een oplichtingszaak door een verzekeringsagent. De daklozen waren ieder verzekerd voor USD 1 miljoen, waarna ze werden vermoord om de uitkering te innen. Maar een ongewone wending in de zaak leidt hen naar een onwaarschijnlijke verdachte. Naast de verzekeringsagent die de verzekeringen afsloot en zijn Franse vriendin die de fraude via Frankrijk met lege vennootschappen opzette, was er ook een plannenmaker die nadien de verzekeringsagent doodt. Het blijkt een aan het syndroom van Asperger lijdende actuaris, gedreven tot de daad door het motief rijk te worden en zijn vrouw en kinderen terug te krijgen. Maar door het syndroom van Asperger werkt hij in patronen, en deze patronen verraden hem uiteindelijk.
37 15
Monster
Joyce Chopra René Balcer
Marlane Gomard Meyer
Mike Starr - rechercheur Ted Marston
Jim Frangione - rechercheur Sims
Adam Storke - Mark Dietrich
Christine Jones - Laura Dietrich
Terri Colombino - Chantal Fielding
Stephen Singer - advocaat
2 maart 2003
Wanneer een vrouw in haar appartement vermoord wordt gevonden, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij verdenken haar zoon, die net vrijgelaten is vanuit de gevangenis waar hij vijftien jaar heeft gezeten voor moord, van de moord. Dan blijkt dat de moeder hem verdacht van een verkrachting van rond dezelfde tijd, waarbij een vrouw bewusteloos was geslagen en door vier jongens was verkracht. Rechercheurs Marston en Sims blijken de vier er echter opzettelijk in te hebben geluisd omdat ze vanwege de politieke druk zaken succesvol wilden afronden. Uiteindelijk blijkt rechercheur Marston de ware moordenaar: hij wilde verhinderen dat de moeder Mark aan de verkrachting zou koppelen omdat dan zou uitkomen dat hij de vier jongens onterecht ervoor had laten opdraaien.
38 16
Cuba Libre
Darnell Martin René Balcer
Warren Leight
Clifton Powell - Dempsey Powers
Sean Nelson - Taye Powers
Peter Marx - Milt Winters jr.
Cady Huffman - Pamela Winters
Joel Grey - Milton Winters
Tibor Feldman - Jack Duvall
9 maart 2003
Op de dag dat een gevangene vrijgelaten wordt vanuit de gevangenis, wordt zijn rijke en knappe vrouw vermoord. Goren en Eames merken dat de zaak al snel complex wordt en moeten nu een manier vinden om de paranoia van de ex-gevangene tegen hem te gebruiken, om zo een connectie te vinden tussen hem en zijn voormalige celmaat met een moordlijst.
39 17
Cold Comfort
Constantine Makris Stephanie Sengupta
René Balcer
Josef Sommer - Spencer Durning
Jay Goede - Nicholas Durning
Tim Ransom - Jack Kittridge
Maureen Mueller - Eloise Kittridge
Robert LuPone - Nelson Broome
Tom Atkins - mr. Monahan
30 maart 2003
Wanneer voormalige senator Randolph Kittridge komt te overlijden aan de gevolgen van kanker, raken zijn zoon en dochter in een juridisch gevecht over zijn laatste wens. Als dan de dochter vermoord wordt gevonden gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij ontdekken dan een geheime afkomst en een man die bereid is om alles te doen om zijn erfenis veilig te stellen.
40 18
Legion
Steve Shill
Frank Prinzi
Theresa Rebeck
René Balcer
Tawny Cypress - Louisa Iberra
Marcos Muniz - Enrique Iberra
Adrian Davila - Sami Iberra
Paul Calderón - Jojo Rios
Tim Kang - Murakami
Brian Adam DeJesus - Bennie Renato
6 april 2003
Wanneer een vader en zoon gevonden worden met een doorgesneden keel gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij ontdekken een groep jongens die verdwenen zijn uit dezelfde buurt als de slachtoffers. Wanneer de buurtbewoners niet willen meewerken met het onderzoek, beginnen zij te geloven dat er een connectie is met de groep jongens die gebruikt worden door iemand die een bende runt in fietsdiefstallen en de moord.
41 19
Cherry Red
Frank Prinzi Jim Sterling
René Balcer
Martha Madison - Susan Watkins
Dennis Christopher - Roger Coffman
Paul Dooley - Stan Coffman
Kevin Breznahan - Lewis
David Pittu - O'Leary
27 april 2003
Goren en Eames proberen het mysterie te ontrafelen van de dood van een oudere vrouw die sterft in een brand. Het mysterie wordt groter als een jongere vrouw, die wat spullen van de oudere vrouw nagelaten kreeg, vermoord wordt gevonden. Het onderzoek leidt hen naar een gemeenteambtenaar die een nieuw betekenis aan grafroof heeft gegeven. Goren ontdekt dat de verdachte een zwak heeft voor dure verzamelauto's, maar om de rechtszaak tegen hem sterk te maken moet Goren ook zijn persoonlijke relaties onderzoeken.
42 20
Blink
Don Scardino Gerry Conway
René Balcer
Ian Kahn - Ken Harris
Angela Christian - Kerry Harris
Kevin Sussman - Phil Hobart
Keith Powell - Gregg Monroe
Robert Hogan - Ferdie
Jon Korkes - Ralph Bannerman
4 mei 2003
Wanneer een wiskundestudent, die werkte als kaartteller in een pokerclub, vermoord wordt gevonden gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij ontdekken een groep computernerds en een computer goksysteem met misdadige verdachten. De rechercheurs leren dat hun eigen computersysteem gehackt wordt door de leider van de computergroep.
43 21
Graansha
Darnell Martin Joe Gannon
René Balcer
Tom Noonan - Malcolm Bryce
Jeremiah Miller - Paul Bryce
Gayton Scott - Janet Bryce
Sally Murphy - Lane Devlin
William Sadler - Kyle Devlin
Sean Patrick Reilly - Aidan Devlin
Kelly Singer - Fiona Devlin
Brendan O'Malley - Evan Devlin
Terry Donnelly - Trina Devlin
11 mei 2003
Wanneer een reclasseringmedewerkster wordt vermoord, door driemaal overrijden met een auto, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Hun onderzoek leidt hen naar de persoon die het slachtoffer als laatste gezien heeft, een misdadige zoon van een academici die hun belangrijkste verdachte wordt. Zij verdenken ook de vriend, een antropologie professor, van de academici die de vader is van de zoon. De professor bekent dan de moord, om zo waarschijnlijk zijn zoon te beschermen. Dan ontdekken de rechercheurs dat de familie van het slachtoffer een nomadegroep woonwagenbewoners (shelta) is die op grote schaal fraude pleegde, en dat ze de professor hielp een met een boek dat hij schreef over deze groep. Het slachtoffer verzette zich hevig tegen deze levensstijl, vooral omdat haar broer Kyle Devlin van een andere familie had gestolen en deze schande wilde uitwissen door zijn 12-jarige dochtertje uit te huwelijken met betaling van een forse bruidsschat. Hij wordt door de rechercheurs geconfronteerd en klemgezet; hij was het die zijn eigen zus overreed om te voorkomen dat ze uit de school zou klappen over het kindhuwelijk dat de diefstal moest verdoezelen. Bovendien had ze een grote zonde begaan; de professor (die zich als haar vriend voordeed) introduceren zodat hij de familie vanuit zijn vakgebied als insecten onder een loep kon bestuderen. Als de rechercheurs hem arresteren weigert de familie het voor hem op te nemen; ook zij zijn de autoritaire Kyle zat.
44 22
Zoonotic
Don Scardino René Balcer
Warren Leight
James Urbaniak - dr. Roger Stern
Todd Stashwick - dr. Scott Borman
Katherine Wallach - dr. Patty Kantor
Laura Regan - Tish Van Der Wahl
Carrie Preston - Megan Colby
Marin Ireland - Anais Hutchinson
18 mei 2003
Wanneer een corrupte politieagent wordt vermoord, gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een geobsedeerde arts en zijn voormalige vriendinnen die allemaal geïnfecteerd blijken te zijn met zoönose. Hun onderzoek richt zich ook op een trotse dierenarts als wel een vaag psychische component, dit is cruciaal om een waterdichte zaak te krijgen tegen de verdachte.
45 23
A Person of Interest
Frank Prinzi René Balcer
Warren Leight
James McCaffrey - Daniel Croydon
Patrick Quinn - advocaat van Daniel Croydon
Richard Joseph Paul - Gavin Haynes
Lee R. Sellars - Nelson
Susan Porro - Connie Matson
18 mei 2003
Wanneer een voormalige verpleegster wordt vermoord gaan Goren en Eames op onderzoek uit. Zij ontdekken een mogelijke terroristische aanslag met antrax. De zaak neemt een onvoorziene wending als Goren ineens beschuldigd wordt van het aanzetten van een verdachte tot zelfmoord. Nu hij in zijn eer is aangetast, komt hij erachter dat een sluwe tegenstander uit zijn verleden bij deze zaak is betrokken.