Law & Order (seizoen 16)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Law & Order (seizoen 16)
Televisieprogramma Law & Order
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Verenigde StatenNBC
Vlag van NederlandNet5
Vlag van Nederland13th Street
Vlag van NederlandVARA
Start 21 september 2005
Einde 17 mei 2006
Aantal afleveringen 22
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
seizoen 15 seizoen 17
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het zestiende seizoen van Law & Order samen.

Hoofdrollen[bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken]

Afleveringen[bewerken]

Aflevering Titel Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Selectie gastrollen
1. Red Ball Matthew Penn David Wilcox 21 september 2005 James LeGros - Dwight Jacobs
Wendy Hoopes - Denise Clark
Brooke Smith - Margot Bell
Adam Arkin - Charlie Graham
Lindsay Crouse - rechter Deidre Hellstrom

Een jong meisje wordt ontvoerd tijdens een carjacking en Green en Fontana gaan op onderzoek uit. De enige connectie met het meisje is een ex-gedetineerde die alleen wil praten in ruil voor een strafregeling. McCoy staat nu voor een dilemma, sluit hij een pact met de duivel of niet?

2. Flaw Jean de Segonzac Chris Levinson 28 september 2005 Mariska Hargitay - rechercheur Olivia Benson
Ice-T - rechercheur Odafin 'Fin' Tutuola
Estella Warren - April Troost
Lynda Carter - Lorraine Dillon
Ben Shenkman - Nick Margolis
Paul Hecht - ex-man van Lorraine Dillon

Wanneer het lichaam van Patrick Sullivan wordt gevonden met een visitekaartje van rechercheur Olivia Benson in zijn portemonnee, Green en Fontana bellen dan naar SVU voor hulp op deze zaak. Na onderzoek wordt duidelijk dat Sullivan te maken had met moeder Lorraine Dillon en dochter April Troost, beide beroepscriminelen die Benson nog niet te pakken heeft gehad. Dillon bekent de moord op Sullivan en dat zij dit gedaan heeft om haar dochter te beschermen. April vertelt hierna een heel ander verhaal en nu krijgen McCoy en Benson een discussie om wie de waarheid vertelt.

3. Ghosts Constantine Makris Rick Eid 5 oktober 2005 Raymond J. Barry - Robert Dolan
David Vadim - Johnny Zona
Quentin Mare - Nick Zona
Lee Tergesen - advocaat Heller
John Dossett - rechter Martin Schnell

Een man doet op een sterfbed een bekentenis over een tienjarige oude moordzaak van een jonge model tegen Fontana, terwijl Fontana altijd heeft geloofd dat haar vader de dader was. Branch en de vader willen dat deze zaak gesloten blijft maar McCoy is vastberaden om naar de rechter te gaan.

4. Age of Innocence David Platt Davey Holmes 12 oktober 2005 Derek Cecil - Steven Lamar
Beth Dixon - Pam Lamar
Michael Hayden - advocaat Carvey
John Aylward - Harlan Dwyer
David Lipman - rechter Morris Torledsky

Wanneer een man wordt vermoord gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het slachtoffer net op het punt stond om euthanasie te laten plegen op zijn comateuze vrouw, nu willen zij de moordenaar zoeken onder de tegenstanders. Als zij twee verdachten vinden lopen zij tegen een probleem, zij hebben allebei een ijzersterke alibi.

5. Lifeline Rosemary Rodriguez Greg Plageman 19 oktober 2005 Reed Diamond - mr. Klein
Enid Graham - mrs. Drucker
William Sadler - Kevin Drucker
Brad Fleischer - Patterson Drucker
Jené Hernandez - Lola

Wanneer het lichaam van journaliste Teresa Richter wordt gevonden gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Zij ontdekken dat haar dood te maken heeft met haar onderzoek naar de Latijns-Amerikaanse bende L-12. Verder onderzoek leidt hen naar Kevin Drucker, een zakenman die zijn auto als gestolen had opgegeven maar in werkelijkheid heeft hij de auto als betaling aan de bende L-12 gegeven om zijn zoon Patterson te beschermen. McCoy beseft dat hij de bende L-12 alleen aan kan pakken voor de moord op Richter via Drucker, maar deze wil alleen getuigen als de veiligheid van zijn zoon gegarandeerd kan worden. Dit wordt moeilijk omdat zijn zoon samen met bendeleden van L-12 in de gevangenis zit.

6. Birthright Constantine Makris David Slack 2 november 2005 Myra Lucretia Taylor - Lillie Sands
Stephanie Roth Haberle - Gloria Rhodes
Richard Brooks - Paul Robinette

Traci Sands sterft tijdens politiehechtenis, nadat zij gearresteerd was voor de moord op de man die haar aangegeven had bij de kinderbescherming. Dr. Rodgers ontdekt dat zij gestorven is omdat iemand haar een medicijn heeft gegeven dat haar sikkelcelziekte activeerde en daaraan gestorven is. Green en Fontana volgen het spoor naar een kliniek en verpleegster Gloria Rhodes, zij denken dat Rhodes denkt de wereld te redden door vrouwen te steriliseren waarvan zij denkt dat zij geen goede moeders kunnen zijn. Als McCoy haar voor de rechter daagt dan ontmoet hij de voormalige assistent Paul Robinette als de advocaat van Rhodes.

7. House of Cards Michael Pressman Wendy Battles 9 november 2005 Becky Ann Baker - advocate Carolyn Walters
Tricia Paoluccio - Jeannie Scott
Victor Verhaeghe - Frank Stoll
Wendy Moniz - Arlene Tarrington
Anthony Holds - Steve Monroe

Wanneer een alleenstaande moeder dood wordt gevonden in haar appartement gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Zij komen erachter dat haar vijfdagen oude baby wordt vermist, zij komen uit bij Arlene Tarrington die denkt dat de baby van haar is. Haar advocate verklaart dat zij lijdt aan postpartumdepressie en dat zij hierdoor niet toerekeningsvatbaar is voor de moord en ontvoering. Tevens komt een andere man naar voren die verklaart dat hij de biologische vader is van de baby, McCoy is nu gedwongen om te beslissen wie van deze twee verantwoordelijk is voor de moord.

8. New York Minute Don Scardino Nicholas Wootton 16 november 2005 Daniel Roebuck - Nathaniel Prentiss
John Bedford Lloyd - advocaat van Nathaniel Prentiss
Stephen Lang - Terry Dorn
Terrence Mann - advocaat van Terry Dorn
Michael Potts - Lester Wilkes

Wanneer een vrachtwagenchauffeur wordt vermoord gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Zij ontdekken dat de chauffeur regelmatig illegale buitenlanders het land in smokkelde met de vrachtwagen. Na onderzoek verdenken zij een medewerker van de burgerpolitie aan de grens van de moord op de chauffeur.

9. Criminal Law Ed Sherin David Wilcox 23 november 2005 Maddie Corman - Elaine Bowman
Daniel Hugh Kelly - Leland Barnes
Thomas Sadoski - Robert Barnes
Johnathan Tchaikovsky - Harlan Barnes
Charles Dumas - McNelly

Wanneer er drie vrouwen worden vermoord met dezelfde achternaam gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een negenjaar oude veroordeling van Leland Barnes, die zijn vrouw had doodgeschoten in een kantoor vol met mensen. Met twee van de drie getuigen dood en McCoy op een moordlijst besluiten de rechercheurs om Barnes te ondervragen. Barnes zit nog steeds in de gevangenis en nu willen zij weten of hij iemand ingeschakeld heeft voor de moorden op de getuigen. Hun onderzoek leidt hen naar de twee zonen van Barnes, dit geeft een verrassende uitkomst.

10. Acid Michael Pressman Richard Sweren 30 november 2005 John Mese - Jason Corley
Michael Tucker - Terrence Putney
Kat Foster - Justine
Annie Corley - Christine Hill
Elizabeth Lundberg - Callie Newton

Wanneer een vrouw door zelfmoord dood wordt gevonden in haar woning komen Green en Fontana erachter dat het een dochter was van een oude vriendin en college van Van Buren. Samen met de rechercheurs gaat zij achter de man aan die maanden geleden het gezicht van het slachtoffer overgoten heeft met een brandend goedje, dit resulteerde in haar zelfmoord. Van Buren krijgt weinig hulp van haar oude vriendin omdat zij bang is om te praten voor de veiligheid van haar andere dochter. McCoy en Borgia lopen averij op in de rechtszaak als Van Buren gaat getuigen in de rechtbank en bijna meineed pleegt om de verdachte, Jason Corley, achter de tralies te krijgen.

11. Bible Story Rick Wallace Richard Sweren 7 december 2005 Allan Miller - Rabbijn Geller
Zach Grenier - Barry Speicher
Mark Feuerstein - Eric Speicher
Lisa Gorlitsky - Rachel Speicher
Kevin O'Rourke - Stan Malloy
Gerry Bamman - rechter Thomas Everton

Wanneer Jeffrey Kilgore vermoord wordt gevonden, nadat hij een Joods Heilige Boek heeft vernietigd voor een Synagoge, gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Het spoor leidt hen naar Barry Speicher die de moord bekend, maar zijn neef Eric Speicher wordt in de ogen van McCoy de verdachte als de vrouw van Barry hem verteld dat Eric veel verliest als Barry naar de gevangenis moet. McCoy brengt Barry voor de rechter maar hun kroongetuige keert tegen hem.

12. Family Friend Jean de Segonzac Philippe Browning 11 januari 2006 Amy Ryan - Valerie Messick
Bill Smitrovich - Ernie
Vincent Guastaferro - Bob Cerullo
Brad Calcaterra - Jay Fleckner
Mike Hodge - rechter Delano Burns

Wanneer Philip en Valerie Messick thuis aangevallen worden waarbij Philip komt te overlijden gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Het spoor leidt hen naar een kruimeldief genaamd Jay Fleckner, nadat Fleckner geen verdachte meer is door de getuigenis van Valerie wordt hij dood gevonden. Hierna realiseren de rechercheurs al snel dat Bob Cerullo, een familievriend van de slachtoffers, de dader is. Als McCoy hem wil aanklagen komt een gepensioneerde politieagent naar voren en vertelt dat hij in het verleden bewijsstukken heeft gemanipuleerd en wil dat McCoy de aanklacht tegen Cerullo laat vallen. Mocht McCoy dit weigeren zal hij aan de buitenwereld laten weten van de manipulatie, dit zal ervoor zorgen dat al de veroordelingen waar hij bij betrokken was in gevaar komt.

13. Heart of Darkness Richard Dobbs Carter Harris 18 januari 2006 John Rubinstein - mr. Thurber
Corey Stoll - Gerald Ruane
Susan Floyd - Jessica Sheets
Jessalyn Gilsig - Angela Burquette
Stephen Henderson - rechter Marc Kramer

Wanneer een journalist dood wordt gevonden gaan Green en Fontana onderzoeken of het zelfmoord was of moord. Als zij de bewijzen bekijken dan lijkt het erop dat het moord was, en zij verdenken zijn vriendin omdat hij nog steeds seks had met zijn ex-vrouw. Maar hun verder onderzoek leidt hen naar een heel andere richting.

14. Magnet Adam Bernstein David Black 8 februari 2006 Kathleen Turner - Rebecca Shane
Felix Solis - mr. Garcia
James McAdams - Greg Loomis
John Terry - Sherman Loomis
Rey Valentin - Freddie Colon

Wanneer een student wordt vermoord gaan Green en Briscoe op onderzoek uit. Zij komen uit bij een student van rijke afkomst, deze heeft zijn medestudent vermoord omdat hij de antwoorden van een test niet verkocht aan hem. In de rechtszaal komt de advocaat van de verdachte met het argument dat zijn cliënt niet verantwoordelijk is voor zijn daden, dit vanwege de medicijnen die hij voorgeschreven heeft gekregen.

15. Choice of Evils Michael Pressman David Wilcox 1 maart 2006 Molly Price - Allison Ashburn
Adam Grupper - John Ashburn
Lauren Hodges - Tina Keith
Penny Johnson - mrs. Booker
Jordan Charney - rechter Donald Karan

Wanneer het lichaam van een tiener wordt gevonden in een winkel dan gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Het onderzoek leidt hen naar een DNA-spoor van een veroordeelde verkrachter en seriemoordenaar. Daarna leidt het spoor naar Allison Ashborn, de moeder van de tiener en ex-vrouw van de veroordeelde. Als de rechercheurs de moord op willen lossen ontdekken zij dat de tiener pas zijn vriendin Tina zwanger heeft gemaakt, en zijn moeder zegt dat hij haar zoon lang niet meer heeft gezien maar zij heeft hem pas nog geld gegeven. Uiteindelijk bekent de moeder dat zij haar zoon heeft vermoord nadat de politie haar nieuwe man John had gearresteerd, zij heeft de moord gepleegd om de wereld te redden voor haar zoon. Dit omdat zij geloofde dat haar zoon hetzelfde zou worden als zijn biologische vader. McCoy en Borgia wacht nu een moeilijke taak om de moeder te laten berechten, zij heeft alle schijn van een perfecte moeder.

16. Cost of Capital Michael Watkins Rick Eid 8 maart 2006 Lisa Zane - Sophia Keener
Keir Dullea - Andrew Keener
Martin Donovan - Robert White
Sarah Steele - Katie White
Kenneth Tigar - dr. Sheldon Saperstein
Roma Maffia - Vanessa Galiano

Wanneer een vrouwelijke bankier wordt vermoord gaan Green en Fontana op onderzoek uit, en ontdekken dat zij een relatie had met haar baas. Zij verdenken hierna de baas van de moord, en de rechtszaak die McCoy voert tegen de baas hangt af van de getuigenis van de veertienjarige dochter van de verdachte. Deze getuigenis brengt echter een schokkend familiegeheim naar boven.

17. America, Inc Jean de Segonzac Richard Sweren 22 maart 2006 Adam Scott - Robbie Howell
Pablo Schreiber - Kevin Boatman
Luke Reilly - mr. Howell
Christopher Durham - Diamond River vertegenwoordiger
Tovah Feldshuh - Danielle Melnick
Tom Mardirosian - rechter Keith Fischer

Wanneer het lichaam van Jeffrey Pope, een huursoldaat, wordt gevonden gaan Green en Briscoe op onderzoek uit. Zij verdenken Robbie Howell, een jongere broer van een man genaamd Nick Howell die gestorven is door incompetentie van Pope in Irak, van de moord. Tevens verdenken zij ook Kevin Boatman, een collega van Nick, die getuige was van de tragische gebeurtenis in Irak. Tijdens de rechtszaak gooit Kevin een bom neer door te zeggen dat hij weet waar Pope krijgsgevangene vasthield waaronder een gezochte terrorist. McCoy en Branch breken nu hun hoofd over de vraag of zij de moordenaar moeten laten lopen om de terrorist te krijgen.

18. Thinking Makes It So Tony Goldwyn Michael S. Chernuchin 29 maart 2006 Peter Jacobson - Randolph J. 'Randy' Dworkin
Michael Countryman - Howard Grant
Teri Lamm - Cheryl Grant
Stephen Schnetzer - Mitchell Lowell

Wanneer er een bankoverval plaatsgevonden heeft gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Zij ontdekken dat de bankdirecteur meegeholpen heeft, hij moest dit omdat zijn dochter gegijzeld werd door de werkelijke overvallers. Één overvaller is gedood tijdens de overval en de rechercheurs achterhalen de tweede overvaller, Fontana gebruikt dan extreem geweld bij de verdachte voor antwoorden van hem over de verblijfplaats van de ontvoerde dochter. Zijn advocaat gebruikt in de rechtszaak dit geweld om zijn cliënt vrij te krijgen. McCoy moet nu een manier vinden om het geweld van Fontana te omzeilen zodat de verdachte toch berecht kan worden.

19. Positive Richard Dobbs Sonny Postiglione 5 april 2006 Vondie Curtis-Hall - dr. Andrew Copelan
Jason Antoon - advocaat Hogenbaum
Jennifer Van Dyck - dr. Elaine Clemens
Portia - Pamela Henson
Michael Mulheren - rechter Harrison Taylor

Wanneer een tiener zelfmoord pleegt, omdat hij van tevoren geschoten heeft op een dokter en daarin een onschuldige raakte, gaan Green en Fontana op onderzoek uit waarom hij op de dokter schoot. Zij ontdekken dat zijn jongere zus onlangs is overleden aan aids, en komen uit bij de behandelde dokter die experimentele medicijnen heeft toegediend aan de zus die nog niet goedgekeurd waren door de gezondheidsdienst. McCoy wil nu de dokter vervolgen voor dood door schuld.

20. Kingmaker Don Scardino David Slack 3 mei 2006 Garret Dillahunt - Eric Lund
Sam Freed - Tom Baker
John McMartin - Ron Grayson
Dylan Baker - Sanford Rems
Robert Hogan - rechter Hugo Bright

Wanneer een advocate vermoord wordt gevonden in een prestigieus advocatenkantoor gaan Green en Fontana op onderzoek uit. De rechercheurs vermoeden dat één van haar voormalige geliefden de dader is, echter DNA wijst een collega aan als de dader. Tijdens de rechtszaak raakt Green zwaargewond tijdens het begeleiden van een onwillege getuige.

21. Hindsight Jean de Segonzac Chris Levinson 10 mei 2006 Michael Imperioli - rechercheur Nick Falco
Tonya Pinkins - Angela Young
Bambadjan Bamba - Henry Young
Howard W. Overshown - Kyle Rowen
Kenya Brome - Keisha Sipes

Wanneer de voormalige college van Green Nick Falco een dode vrouw in zijn badkamer vindt gaan Green en Fontana op onderzoek uit. Zij is vermoord en Falco wordt nu verdacht dat hij de moord heeft gepleegd. Het verdere onderzoek wordt belemmerd door Falco die wanhopig zijn onschuld wil bewijzen, maar Falco merkt dat de bewijzen tegen hem steeds sterker worden.

22. Invaders Matthew Penn Richard Sweren
David Wilcox
17 mei 2006 Ritchie Coster - Kevin Almonte
Bruce MacVittie - Frank Andreas
Karen Young - mrs. Milford
David Rossmer - Lester Cook
Daniel Benzali - rechter Wade Bookman
Lynn Cohen - rechter Elizabeth Mizener

Een zaak met nep DEA insignes leidt tot de moord op assistente Borgia. Nu is McCoy gedwongen tot het nemen van dubieuze tactieken om te verzekeren dat de moordenaars voor het gerecht komen.