Law & Order (seizoen 2)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

Law & Order (seizoen 2)
Televisieprogramma Law & Order
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Verenigde StatenNBC
Vlag van NederlandNet 5
Vlag van Nederland13th Street
Vlag van NederlandVARA
Start 17 september 1991
Einde 14 mei 1992
Aantal afleveringen 22
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
seizoen 1 seizoen 3
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het tweede seizoen van Law & Order samen.

Hoofdrollen[bewerken]

Terugkerende Rollen[bewerken]

Afleveringen[bewerken]

Aflevering Titel Regisseur Schrijver Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Selectie gastrollen
1. Confession Fred Gerber Michael Duggan
Robert Palm
17 september 1991 Vyto Ruginis - Dan Magadan jr.
Val Avery - Dan Magadan sr.
Daniel von Bargen - Lambrusco

Wanneer Greevey wordt vermoord, gaat Logan overmand door verdriet op zoek naar de schuldige en gaat daarin over de schreef. Hij houdt zijn wapen tegen het hoofd van een verdachte met de dreiging om te schieten, om hem zo te laten bekennen. Door deze actie wordt Stone opgezadeld met een rechtszaak die misschien gaat mislukken en dat de verdachte vrij komt. Ondertussen wordt Logan opgezadeld met een nieuw partner, rechercheur Phil Cerreta, waar hij moeite mee heeft, omdat hij nog geen afscheid heeft genomen van Greevey.

2. The Wages of Love Ed Sherin Robert Nathan
Ed Zuckerman
24 september 1991 Shirley Knight - Melanie Cullen
Geoffrey Nauffts - James Cullen
Jerry Orbach - Frank Lehrman
Keith Diamond - Jackson
Joan Copeland - rechter Rebecca Stein
Ben Hammer - rechter Mooney

Wanneer een oudere man en zijn jongere vriendin vermoord worden gevonden in hun woning, gaan Logan en Cerreta op onderzoek uit. De ex-vrouw van de oudere man en hun zoon worden al snel verdacht. Er ontstaat een mysterie over de sleutel van de woning die de zoon in bezit heeft.

3. Aria Don Scardino Michael S. Chernuchin 1 oktober 1991 Tovah Feldshuh - Danielle Melnick
Maura Tierney - Patricia Blaine
Marilyn Rockafellow - Elizabeth Blaine
Lewis Black - Franklin Frome
Frank Vincent - J.Z.

Logan en Cerreta onderzoeken een dood door een overdosis van een jonge actrice en komen dan in aanraking met een moeder die haar op een agressieve manier pushte. Alsof dit nog niet genoeg is, maken zij ook kennis met een filmproducer van pornofilms die het slachtoffer op de loonlijst had staan met medeweten van de moeder.

4. Asylum Kristoffer Siegel-Tabori Robert Palm 8 oktober 1991 Matthew Cowles - Christian 'Lemonhead' Tatum
Ron McLarty - Scoler
Elizabeth Lawrence - Elsie Hatch
Lycia Naff - Mimi Sternhagen

Wanneer een onschuldige wordt beroofd en vermoord voor een nachtwinkel, worden Logan en Cerreta geconfronteerd met getuigen die verschillende informatie geven. Uiteindelijk hebben zij een verdachte en als die voor het gerecht wordt gebracht dan ondervindt Stone een probleem. De verdachte wordt vrijgesproken door een onrechtmatige huiszoeking. De verdachte is een dakloze die in het park woont en recht heeft op privacy op zijn slaapplek in de open lucht. Omdat de rechercheurs geen huiszoekingsbevel hadden gehaald voor zijn slaapplaats, komt de verdachte weer vrij.

5. God Bless the Child E.W. Swackhamer David Black
Robert Nathan
22 oktober 1991 Byron Jennings - Ted Driscoll
Kaiulani Lee - Nancy Driscoll
Henderson Forsythe - Lucius Carpenter
Marian Seldes - Suzanne
Caroline Aaron - Susan
James Noble - rechter Nelson Kurland

Wanneer een streng gelovig echtpaar medische hulp onthoudt bij hun dochter, terwijl zij ziek is en daardoor komt te overlijden, dreigen zij aangeklaagd te worden voor dood door schuld. Logan en Cerreta ontdekken een paar feiten: ten eerste dat de moeder alcohol gedronken heeft in de nacht dat de dochter overleed en dit is in strijd met hun geloof en ten tweede dat het echtpaar ooit nog een dochter hebben verloren onder dezelfde omstandigheden. Met deze feiten wil Stone hen voor de rechter brengen en komt er dan snel achter dat het geloof een groot recht is in de wet.

6. Misconception Daniel Sackheim Michael Duggan
Michael S. Chernuchin
29 oktober 1991 Molly Price - Amy Newhouse
Reed Diamond - Christopher Baylor
Stanley Anderson - Jerry Manley
Nicolas Surovy - David Alcott

Een zwangere secretaresse van een advocatenbureau wordt op weg naar huis zo zwaar mishandeld dat zij naar het ziekenhuis moet. Logan en Cerreta onderzoeken haar mishandeling en komen uit bij de baas van het advocatenbureau waar zij een verhouding mee had. Ondertussen wordt de mishandeling een moord, omdat haar ongeboren kind overlijdt. Als zij de tijd van de bevruchting achterhalen, komen zij tot de conclusie dat de baas de vader niet kan zijn en zo ook niet schuldig aan de mishandeling kan zijn. Nu verdenken zij de man van de secretaresse, een advocaat die zijn functie is gezet. Door een telefoontap komen de rechercheurs achter het feit dat het echtpaar de baas wilde chanteren met het feit dat zij zwanger was van hem. Stone wil nu het echtpaar voor de rechter brengen en hen beschuldigen op twee punten: 1) dat het echtpaar op de hoogte was van de wet en wat dit inhield en 2) als het echtpaar niet voor moord berecht kan worden, dan moeten zij berecht worden voor een mindere aanklacht zoals poging tot moord.

7. In Memory Of Ed Sherin David Black
Siobhan Byrne
5 november 1991 Mary-Joan Negro - Julie Atkinson
Michael Higgins - Thad Messimer
Rosemary Murphy - Catherine Messimer
Tresa Hughes - Doris Keegan
Richard Hamilton - Ed Conover

Wanneer een oud appartementencomplex wordt gerenoveerd, ontdekken de bouwvakkers een skelet van een jonge jongen in de muur. Logan en Cerreta worden op deze zaak gezet en duiken de geschiedenis in. Ze komen erachter dat deze jongen dertig jaar geleden vermoord is. Een vrouw wordt ondervraagd, omdat zij toen een buurmeisje was van de vermoorde jongen en dr. Olivet spreekt met haar om zo haar te laten helpen met het vinden van de dader en komen dan uit bij de vader van deze vrouw. Stone brengt de vader voor de rechter en komt dan achter het feit dat het moeilijk is om met bewijzen te komen als de vrouw haar herinneringen vertelt.

8. Out of Control John Whitesell David Black
Robert Nathan
12 november 1991 Noëlle Parker - Andrea Fermi
Cynthia Harris - mrs. Gifford
Isaiah Washington - Derek Hardy
Nestor Carbonell - Stuart Carradine

Een jonge studente beweerd dat zij verkracht is op een halloweenfeest op de universiteit. Logan en Cerreta hebben het moeilijk om de verkrachting te bewijzen, omdat zij ook dronken was en zij vlak voor het feest nog seks heeft gehad.

9. Renunciation Gwen Arner Michael S. Chernuchin
Joe Morgenstern
19 november 1991 Ashley Crow - Jenna Kealey
David Seaman - Roy Pack jr.
Dan Desmond - Roy Pack sr.
Cheryl Giannini - Janis Rydell
Bernie McInerney - rechter Michael Callahan

Wanneer een gokverslaafde man gedood wordt bij het oversteken door een auto, ontdekken Logan en Cerreta dat dit een moord was. Als zij de vrouw, een lerares, van de man onderzoeken dan komen zij tot ontdekking dat de vrouw een affaire had met een student van haar. De rechercheurs vermoeden dat de vrouw de student heeft overhaalt om haar man te vermoorden.

10. Heaven Ed Sherin Robert Palm 26 november 1991 Robert Hogan - Patrick Monahan
Mateo Gomez - Daniel Esperanza
Miguel Sierra - Guillermo Ruiz
Jose Perez - Robert Diaz
Luis Guzman - Cesar Pescador

Bij een brand in een sociëteit waar veel illegale immigranten komen, zijn er drieënvijftig doden te betreuren. Logan en Cerreta komen tot de ontdekking dat er brandstichting in het spel is en het onderzoek leidt tot illegale immigranten en het illegale verkoop van verblijfsvergunningen. Ook komen zij tot ontdekking dat er mensen bij betrokken zijn met hoge functies in het gemeentebestuur.

11. His Hour Upon the Stage Steve Cohen Robert Nathan
Giles Blunt
10 december 1991 Finn Carter - Leslie Hart
Frank Converse - Gary Wallace
John Cunningham - Cobb
Alberta Watson - mrs. Hanley
David Cryer - rechter Rowan

Wanneer een bevroren lichaam wordt gevonden, gaan Logan en Cerreta op onderzoek uit. Zij ontdekken dat het lichaam een theaterproducent was, die vijf jaar geleden als vermist is opgegeven. Stone vermoedt dat een investeerder en een actrice er bij betrokken waren, maar hij heeft moeite met het vinden van het motief.

12. Star Struck Ed Sherin David Black
Alan Gelb
7 januari 1992 Blanche Baker - Lucy Neven
Stephen Joyce - Jack Gaffney
Bradley White - Jesse Unger
Werner Klemperer - William Unger
Jordan Charney - dr. Mandell

Een fan met een obsessie naar een soapactrice valt deze actrice aan. Als hij gearresteerd en aangeklaagd wordt voor poging tot moord, verklaart hij dat hij ontoerekeningsvatbaar was op het moment van deze daad. Tijdens de rechtszaak verklaart hij ook ineens dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde, die hem opdroegen dit te doen, iets wat Stone niet kan accepteren.

13. Severance James Frawley Michael Duggan
William N. Fordes
14 januari 1992 George Grizzard - Arthur Gold
Maureen Anderman - Sharon Styger
Sam Groom - Larry Teasdale
Steve Rankin - Frank Kemp

Stone ontmoet een oude bekende in een rechtszaak, een advocaat waar hij nog een appeltje mee te schillen heeft. Stone probeert een huurmoordenaar en de advocaat te linken aan drie moorden die werken voor een machtige man die in een gevangenis zit.

14. Blood Is Thicker... Peter Levin Robert Nathan
Ed Zuckerman
4 februari 1992 Donald Corren - Medill
Nancy Marchand - Barbara Ryder
John Bedford Lloyd - Jonathan Ryder
Joel Polis - dr. Joel Friedman

Een ogenschijnlijk gewone beroving eindigt in de dood van een rijke vrouw. Logan en Cerreta gaan op onderzoek uit en ontdekken dat de vrouw een affaire had met een andere man. De rechercheurs denken dat de echtgenoot verantwoordelijk is voor haar dood en dat de man van de affaire weigert te getuigen tegen hem. Stone brengt de echtgenoot voor de rechtbank en de hele zaak hangt ineens af op een zilveren broche dat de slachtoffer op zich had ten tijde van de moord en nu weer in bezit is van de echtgenoot.

15. Trust Daniel Sackheim Michael Duggan
René Balcer
11 februari 1992 Christine Farrell - Arlene Shrier
Lizbeth Mackay - Pamela Maser
Tom Mason - Ian Maser
Michael Constantine - Dan Banett
Ben Hammer - rechter Frank Markman

Wanneer een tiener bekent dat hij een klasgenoot heeft neergeschoten wordt hij voor het gerecht gebracht. Logan en Cerreta ontdekken dat de dader in het verleden hetzelfde gedaan heeft maar deze zaak kunnen zij niet gebruiken omdat het dossier over deze zaak verzegeld is. Het is aan Stone om hem toch proberen te berechten zonder gebruik te maken van de eerdere schietpartij.

16. Vengeance Daniel Sackheim Peter S. Greenberg
Michael S. Chernuchin
18 februari 1992 Barbara Barrie - mrs. Bream
Gerald Gordon - mr. Bream
Allen Garfield - Carl Berg
Rutanya Alda - Sara Cheney
James Rebhorn - Albert Lawrence Cheney

Wanneer de moordenaar van een vrouw wordt opgepakt, proberen de ouders van deze vrouw de moordenaar naar hun staat Connecticut te halen om hem daar te laten berechten, dit omdat hun staat de doodstraf kent. Stone probeert in alle macht om de zaak in New York te houden.

17. Sisters of Mercy Fred Gerber Robert Palm
René Balcer
3 maart 1992 Kate Burton - zuster Bettina
LaTanya Richardson - Anne Houston
William H. Macy - Jack Powell
Kelli Williams - Maggie Corson
Judy Reyes - Maria Barragon

Wanneer een tienermeisje verklaart dat zij misbruikt is in haar opvangtehuis, gaan Logan en Cerreta op onderzoek uit. Het meisje beschuldigt een non die haar begeleidde. Het onderzoek komt uit bij een andere dader. Het betreft de directeur van het opvangtehuis die blijkbaar meerdere bewoonsters heeft misbruikt. Nu is het aan Stone om deze directeur voor het gerecht te brengen, wat nog niet meevalt gezien zijn werk en schone verleden.

18. Cradle to Grave James Frawley Robert Nathan
Sally Nemeth
31 maart 1992 Tony Lo Bianco - Marc Menaker
Victor Argo - Jose Tirado
Bill Cwikowski - Hampton
Karen Lynn Gorney - Iris Corman
Richard Bright - Albert Boxer
Doris Belack - rechter Margaret Barry

Er wordt een dode baby gevonden in de wachtkamer van een ziekenhuis, zij blijkt doodgevroren te zijn. Logan en Cerreta gaan op onderzoek uit en komen bij een huurbaas die bewust de verwarming uitzet in de winter om de huurders weg te pesten. Stone wil nu de huurbaas aanklagen voor moord op de baby, hij komt er al snel achter dat dit nog een moeilijke zaak wordt.

19. The Fertile Fields Ed Sherin Michael S. Chernuchin
René Balcer
7 april 1992 David Spielberg - Isaac Shore
Tom Mardirosian - Joe Tashjian
Daryl Mitchell - Reginald Beggs
Jerry Stiller - Michael Tobis
David Lipman - rechter Moodie

Wanneer een Joodse juwelier wordt vermoord en in brand wordt gestoken, lijkt dit een haatmisdrijf. Logan en Cerreta gaan op onderzoek uit en verdenken een groep Afro-Amerikaanse jongeren. Later blijkt dat de broer en zakenpartner van de vermoorde man er meer van te weten en wordt verdacht van duistere zaakjes vanuit de zaak en dat hij ook te maken heeft met de dood van zijn broer.

20. Intolerance Steven Robman Robert Nathan
Sally Nemeth
14 april 1992 Kelly Bishop - Marian Borland
Pat McNamara - Ron Borland
Allelon Ruggiero - Carl Borland
Sam Rockwell - Randy Borland
Stephen Pearlman - Leonard Willis
David Lipman - rechter Morris Torledsky

Wanneer een Chinees-Amerikaans student wordt vermoord, gaan Logan en Cerreta op onderzoek uit. Het onderzoek komt bij een racistische moeder uit van een jongen die samen met de vermoorde jongen in de race was voor een beurs.

21. Silence Ed Sherin René Balcer
Michael Duggan
28 april 1992 George N. Martin - Edward Vogel
James Sutorius - Peter Colson
Reed Birney - Malcolm Barclay
Jimmie Ray Weeks - George Harris
Fred J. Scollay - rechter Andrew Barsky

Wanneer een raadslid dood wordt gevonden, worden Logan en Cerreta op de zaak gezet. Het onderzoek wijst uit dat hij afgeperst werd vanwege het feit dat hij homoseksueel was en dit geheim hield. Stone wil de afperser voor het gerecht brengen, maar wordt tegengewerkt door de machtige vader van de raadslid, omdat deze niet wil dat de waarheid over zijn zoon naar buiten komt.

22. The Working Stiff Daniel Sackheim William N. Fordes
Robert Palm
14 mei 1992 George DiCenzo - Eddie Palmieri
Eli Wallach - Simon Vilanis
William Prince - Dwight Corcoran
Victor Slezak - William Cousins
Richard Backus - Hamilton Burns jr.

Wanneer een topman van Wall Street wordt vermoord, gaan Logan en Cerreta op onderzoek uit. Het onderzoek leidt naar een vakbondslid die de topman haatte. Als Stone en Robinette de zaak verder onderzoeken, ontdekken zij een schandaal tussen de topman en een bankdirecteur die ook een oude vriend is van Adam Schiff.