Lemony Snicket

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Handtekening

Lemony Snicket (San Francisco, 28 februari 1970), pseudoniem van Daniel Handler, is een Amerikaans auteur en scenarioschrijver. Hij is de schrijver van de serie A Series of Unfortunate Events (Ellendige avonturen).

Lemony Snicket is tevens een personage in de verhalen. Hier is hij een paranoïde schrijver die in zijn boeken alle moeilijke woorden omstandig uitlegt. Zijn manier van schrijven is humoristisch: als hij eenmaal begonnen is over een "saai" onderwerp te schrijven, gaat hij er heel lang op door.

Boeken[bewerken | brontekst bewerken]

Ellendige avonturen (A Series of Unfortunate Events)[bewerken | brontekst bewerken]

Ellendige avonturen gaat over drie kinderen (Violet, Claus en zonnetje Baudelaire) die na een brand hun ouders kwijtraken. Ze worden ondergebracht bij Graaf Olaf, die op hun fortuin uit is. Als hij de voogdij kwijtraakt, blijft hij de kinderen in verschillende vermommingen achtervolgen. De kinderen komen te weten over een geheime organisatie: V.B.W. en onderzoeken het mysterie.

Zie ook de lijst van boeken van Ellendige avonturen

De serie bestaat uit 13 boeken:

Ook schreef Lemony Snicket het boek The Unauthorized Autobiography, waarin meer over de schrijver staat, en andere dingen die met de boeken te maken hebben.

In al de boeken in deze serie staat op de eerste bladzijde dat het boek geschreven is voor Beatrice. Hij betrekt deze vrouw veel in zijn boeken. Tot en met het twaalfde boek is er nog steeds een groot mysterie achter Beatrice. Sinds kort is er in Amerika een boek uit dat The Beatrice letters heet. Hierin staat meer over het dertiende boek (The End) en meer informatie over deze Beatrice. Spoiler :Beatrice is de moeder van de Baudelaire .

De verkeerde vragen (All The Wrong Questions)[bewerken | brontekst bewerken]

  • 1. Wie is dat op dit uur? (Who Could That Be At This Hour?, 2012)

Nog niet verschenen in het Nederlands:

  • 2. When Did You See Her Last? (2013)
  • 3. Shouldn't You Be in School? (2014)
  • File Under: 13 Suspicious Incidents (2014)

Televisieserie[bewerken | brontekst bewerken]

Een televisieserie, gebaseerd op de reeks Ellendige Avonturen, is uitgebracht op Netflix genaamd A Series of Unfortunate Events. De serie werd eerst uitgebracht in 2017, en liep 3 seizoenen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]