Leon van Golde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
05-08-2022

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Leest als zelfpromotie/een cv.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Leon van Golde is geboren te Amersfoort (17-12-2002). Van Golde is op jonge leeftijd CEO van twee bedrijven. Dit zijn Future Media Group Entertainment, FMG Music en heeft een bedrijf binnen Herbalife Van Golde heeft naast zijn bedrijven een platenlabel waar hij meerdere artiesten heeft getekend van zowel eigen bodem als in het buitenland. Dat maakt Leon een van de snelst groeiende ondernemers binnen de mediawereld. Van Golde begon op 17 jarige leeftijd met figureren in films en maakte vlak daarna grote stappen als acteur. Leon speelt in films zoals 'Hart op Juiste plek'en 'Alles is zoals het zou moeten zijn 2'. Van Golde houdt het niet alleen bij Nederland wanneer duidelijk is geworden dat hij speelt in een internationale serie van Warner Bros. Welke serie dit gaat zijn is nog niet bekend. Naast Hollywood maakte Leon dit jaar zijn debuut in Bollywood in de film 'Bawaal' waarin hij speelt met grote acteurs zoals: Varun Dhawan en Janhvi Kapoor.

Naast acteren is Van Golde een van de jongste Nederlandse regisseurs. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het filmen van commercials, speelfilms en programma's. Van Golde is in 2 jaar tijd gegroeid van figurant tot directeur van een entertainment bedrijf.

Van Golde schijnt eind 2022 met zijn album 'Purple' een debuut te maken in de muziekwereld. Van Golde zijn eerste single 'Haar Ogen' komt uit op 7 September 2022. Van Golde stond voorheen bekend als producer en songwriter van een aantal nummers die in de Top50 van Spotify zijn beland. Er zijn veel vragen rondom de toekomst van Van Golde maar een aantal voorspellers uit de mediawereld binnen Europa (Bron: Radio ZET, Polen/ France Inter Radio, Frankrijk) zien grote dingen in Van Golde. Ze verwachten een aantal doorbrekende projecten en grote gebeurtenissen binnen de mediawereld vanuit Van Golde.