Leonidas (chocolade)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Leonidaswinkel in Manhattan, New York
Een doos pralines van Leonidas

Leonidas is een Belgische keten die hoofdzakelijk chocolade en pralines verkoopt. Deze winkelketen bestaat op internationaal vlak. De keten verkoopt onder andere verse pralines, roomijs, confiserie, marsepein en decoratie. Als troef heeft Leonidas "de beroemde Belgische chocolade".

Geschiedenis en vestigingen[bewerken]

Voor de Tweede Wereldoorlog stichtte Léonidas Kestekides verschillende tearooms in België. De eerste filialen kwamen in Blankenberge, Brussel en Gent. In 1985 begon de internationale expansie onder toenmalig directeur Jean Daskalidès. Nu zijn over de hele wereld winkels te vinden, onder andere in Amerika (zie de foto van de Leonidaswinkel aan het Hanover Square, het hart van Downtown Manhattan, New York).

De naam Leonidas[bewerken]

De naam Leonidas is afkomstig van de oprichter van het bedrijf, Leonidas Kestekides. Toen Kestekides' neef Basile Kestekides het bedrijf van Leonidas overnam, noemde hij het uit eerbetoon Leonidas[1]. Leonidas is tevens de naam van een Spartaans koning, vandaar ook het logo en het lettertype waarin het woord Leonidas over het algemeen wordt afgebeeld op de verpakking van de chocolademakerij.

Externe links[bewerken]

Referenties[bewerken]

  1. Persdossier Leonidas