Leonie ter Braak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Leonie ter Braak
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 28 september 1980
Land Nederland
Beroep Model, presentatrice, actrice
Jaren actief 1995–heden
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Mode

Leonie ter Braak (Buurse, 28 september 1980) is een Nederlands model, televisiepresentatrice en actrice.

Ter Braak werkte als fotomodel en presenteerde tevens voor RTV Oost de televisieprogramma's Prikkels en Vet plat. De eerste is een programma waarin Ter Braak op zoek gaat naar prikkelende locaties in Overijssel, trendy winkels, uitgaansgelegenheden etc. Van 2007 tot 2011 presenteerde zij voor RTV Oost het praatprogramma En dan nog even dit. In de televisieserie Van Jonge Leu en Oale Groond speelde Ter Braak de rol van Eva. Ze volgde een deeltijdopleiding aan de toneelacademie in Amsterdam.

Ter Braak was in het najaar van 2010 tevens te zien in het NTR-programma Keuringsdienst van Waarde. Vanaf september 2012 was ze presentatrice van het ontbijtprogramma Vandaag de dag (WNL), dat op werkdagen 's morgens te zien is op Nederland 1. In 2015 kreeg het programma een andere naam: Goedemorgen Nederland. Eind 2017 verliet Ter Braak het programma, en stapte ze over naar SBS6.

Ze beviel in november 2013 van haar eerste kind.[1] In oktober 2016 werd haar tweede kind geboren.

Ter Braak maakt voor het Algemeen Dagblad de serie De Roze Hel, over alles wat mensen liever niet willen weten over het ouderschap, met bekende en onbekende ouders.[2]

Zij deed in 2015 mee aan Ranking the Stars. En in de winter van 2016/2017 deed ze mee aan De Slimste Mens.