Liesa Naert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Liesa Naert
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1982
Geboorteplaats Brugge
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Liesa Naert (Brugge, 1982) is een Vlaamse actrice, vooral bekend van haar tv-rollen als Saskia in Willy's en Marjetten, Gitte in De zonen van Van As en Cynthia in Quiz Me Quick.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Naert studeerde drama aan het conservatorium in Gent. In het kader van deze opleiding toerde ze met het stuk 4.48 Psychosis van de Britse toneelauteur Sarah Kane. Na haar opleiding was ze actief in het theater bij de gezelschappen De Werf en kindertheater 4Hoog. Met deze laatste speelt ze reeds vier seizoenen De koning zonder schoenen, een stuk voor kleuters.

Ze verwierf nationale bekendheid door in 2006 samen met Bart De Pauw en Neveneffecten het humoristische programma Willy's en Marjetten te maken. In 2007 werd Naert dan ook geselecteerd om deel te nemen aan de BV-quizcompetitie De Slimste Mens ter Wereld, waarin ze echter na één aflevering werd uitgeschakeld. De jaren nadien volgden wat betreft televisiewerk vooral gastrollen, onder meer in Witse, De Ronde en Code 37.

In 2012 speelde Naert gelijktijdig hoofdrollen in de series Quiz Me Quick en De zonen van Van As. In 2013 volgden gastrollen in Galaxy Park, Connie & Clyde en een vaste rol in Eigen kweek en de improvisatieshow Spelen met uw Leven. In het voorjaar 2014 was ze te zien is het sketchprogramma Achter de feiten en had ze een terugkerende rol in de serie In Vlaamse velden.

Sinds het najaar 2014 behoort Naert tot het vaste team gezichten van De Ideale Wereld, het humoristische actuaprogramma op VIER (2013-2015) en Canvas (sinds 2016). Hierdoor werkt ze opnieuw samen met Jelle De Beule en Koen De Poorter, twee van haar vijf tegenspelers uit Willy's en Marjetten. In 2015 en 2019 speelde ze een gastrol in F.C. De Kampioenen 2: Jubilee General en F.C. De Kampioenen 4: Viva Boma. In 2018 speelde ze mee in Gevoel voor Tumor waarin ze de rol vertolkte van Inge, de zus van Tristan. In 2019 was ze te zien in de tour van de musical Roodkapje als Tina, de wolf. In 2020 speelde ze mee in “De Anderhalve Metershow”, geschreven door Koen De Poorter, Jelle De Beule en Rik Verheye.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

In 2017 meldde ze aan de preventieadviseur van de VRT een klacht over grensoverschrijdend gedrag door Bart De Pauw.[1][2][3] Het parket stelde op eigen initiatief een strafonderzoek in, waarin Naert zich vervolgens met acht andere vrouwen burgerlijke partij stelde.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]