Lieven Maesschalck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lieven Maesschalck (Zele, 1964) is een Belgisch kinesist die onder meer werkzaam is bij de Rode Duivels. Hij behandelt als fysiotherapeut ook meerdere topsporters.

Biografie[bewerken]

In 1987 nam hij de privépraktijk van zijn vader te Lebbeke over. Vanaf 1996 werd hij door Mapei aangeworven als externe. In 1996 was hij mee op de Olympische spelen te Atlanta met de nationale federatie van judo en zwemmen. In 1998 opende hij een tweede praktijk en zo ontstaat Move To Cure in Antwerpen.

In 2001 startte Maesschalck met het concept "Move to cure" en werd in datzelfde jaar aangeworven als externe bij de nationale voetbalploeg van België (De Rode Duivels). In 2006 mag hij ook zijn diensten aanbieden bij de voetbalploeg AC Milan. Vanaf 2010 werd hij hoofd van de medische staf van de Nationale voetbalploeg van België (Rode Duivels). In 2013 mocht Maesschalck een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit van Hasselt.

Hij behandelde veel topsporters uit alle sectoren waaronder autocoureurs, jockeys, wielrenners, atleten, voetballers, tennissers en golfspelers waaronder Luc Van Lierde, Christophe Impens, Johan Museeuw, Justine Henin, Marc Wilmots, Gella Vandecaveye, Nicolas Colsaerts, Xavier Malisse, Yanina Wickmayer, Mpenza, Frank Vandenbroucke en Romelu Lukaku.[1]