Lieven Maesschalck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lieven Maesschalck (Zele, 1964) is een Belgische kinesitherapeut. Hij is getrouwd en heeft één dochter (Angélique).

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 1987 studeert Maesschalck af te Gent als kinesitherapeut in de revalidatiewetenschappen. Eind jaren 80 neemt hij de praktijk over van zijn vader in Lebbeke. Tien jaar later opent hij zijn tweede kinesistenpraktijk in Berchem.

Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1996 in Atlanta reist Maesschalck mee als extern consultant van de Belgische judo- en atletiekfederatie.

In 2001 ontwikkelt Maesschalck zijn eigen concept ‘Move To Cure’ oftewel letterlijk ‘Genezen door juist te bewegen’. Samen met een team van kinesisten is hij gespecialiseerd in de behandeling van complexe orthopedische letsels. Bij Move To Cure komen zowel professionele als niet-professionele sporters over de vloer. Momenteel telt Move To Cure drie vestigingen: Godefriduskaai (Antwerpen), Rijnkaai (Antwerpen) en in Watermaal-Bosvoorde. Die laatste vestiging in Brussel werd geopend in 2016.

In 2006 was Maesschalck een tijdje externe consult fysiotherapeut bij voetbalclub AC Milan en werkte hij samen met Jean-Pierre Meersseman als consult in het Milan Lab. Evenzeer staat hij sedert 2010 aan het hoofd van de Medische Staf van de Rode Duivels. Anno 2020 vaardigt Move to Cure telkens 3 leden af voor de medische staf van de nationale voetbalploeg.

Later in 2013 mocht de kinesitherapeut een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit van Hasselt. Sinds 2015 is hij ook ambassadeur van het Belgische Special Olympics team en werd hij aangesteld tot Medical Coordinator in het European Training Centre for Australian Institute of Sport (2017). Recentelijk is Maesschalck lid geworden van de Algemene Vergadering van Orsi Academy vzw. Hij is ook schrijver.