Lijst Hilbrand Nawijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Hilbrand Nawijn op 6 mei 2012

Lijst Hilbrand Nawijn is een Nederlandse, lokale politieke partij in Zoetermeer. Deze partij deed voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en kwam met vijf zetels de gemeenteraad binnen. De oprichter en fractievoorzitter is voormalig minister en Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn.

Programma[bewerken]

De partij zegt zich te zullen profileren door te hameren op veiligheid, een gunstig ondernemersklimaat en efficiëntere besluitvorming. Volgens de fractievoorzitter weigeren de fractieleden structureel om zich in te lezen in dossiers uit vorige raadsperiodes omdat de LHN als nieuwe partij geen boodschap heeft aan een bestuurlijk verleden waaraan zij zelf geen deel had.

In het college[bewerken]

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 kwam de LHN in de oppositie. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 is er een nieuw college van B&W gevormd in Zoetermeer, bestaande uit PvdA, VVD, D66, CDA en de LHN. Namens de LHN is Mariette van Leeuwen wethouder. Ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 blijft de LHN deel uitmaken van het college en blijft Van Leeuwen wethouder.[1]

Externe link[bewerken]

Referenties[bewerken]