Lijst Hilbrand Nawijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lijst Hilbrand Nawijn
Partijvoorzitter Jan Lobel
Partijleider Hilbrand Nawijn
Oprichting 2006
Ideologie Lokaal
Website https://www.lijsthilbrandnawijn.nl/
Hilbrand Nawijn op 6 mei 2012

Lijst Hilbrand Nawijn is een Nederlandse, lokale politieke partij in Zoetermeer. Deze partij deed voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en kwam met vijf zetels de gemeenteraad binnen. De oprichter en fractievoorzitter is voormalig minister en Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn.

Programma[bewerken | bron bewerken]

De partij zegt zich te zullen profileren door te hameren op veiligheid, een gunstig ondernemersklimaat en efficiëntere besluitvorming. Volgens de fractievoorzitter weigeren de fractieleden structureel om zich in te lezen in dossiers uit vorige raadsperiodes omdat de LHN als nieuwe partij geen boodschap heeft aan een bestuurlijk verleden waaraan zij zelf geen deel had.

In het college[bewerken | bron bewerken]

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 kwam de LHN in de oppositie. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 werd een nieuw college van B&W gevormd in Zoetermeer, bestaande uit PvdA, VVD, D66, CDA en de LHN. Namens de LHN werd Mariette van Leeuwen wethouder. Ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 bleef de LHN deel uitmaken van het college en bleef van Leeuwen wethouder.[1] In 2018 nam Margreet van Driel het wethouderschap over van Van Leeuwen.

Externe links[bewerken | bron bewerken]