Lijst van afleveringen van Cold Case

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst met afleveringen van de Amerikaanse televisieserie Cold Case. De serie telt 7 seizoenen en speelt zich voornamelijk af in Philadelphia. Een overzicht van alle afleveringen is hieronder te vinden.

Seizoen 1: 2003-2004[bewerken]

Afl. Titel aflevering Vlag van Verenigde Staten Uitzenddatum VS
1 Look Again 28 september 2003
Detective Lilly Rush (Kathryn Morris) begint een onderzoek op een driedubbele moord, als haar collega's een andere zaak aan haar geven. Een terminale oud-schoonmaakster vertelt haar dat ze een moord heeft gezien in 1976, 27 jaar eerder. Op aandringen van haar baas, John Stillman (John Finn), heropent Rush de zaak van een vermoorde tiener wiens moordenaar nooit is gevonden.
Jaar misdaad: 1976. Beginnummer: "More Than A Feeling" (Boston). Eindnummer: "Have You Ever Seen The Rain?" (Creedence Clearwater Revival).
Gastrollen, oa.: Michael Reilly Burke, Justin Chambers, Sherman Howard, Kate Mara, D.W. Moffett, Becki Newton, Lisa Waltz, Finn Wittrock.
2 Gleen 5 oktober 2003
Lilly Rush focust zich naast gewone moordonderzoeken steeds meer op coldcase-zaken, samen met haar collega's Will Jeffries (Thom Barry) en Nick Vera (Jeremy Ratchford). De verloofde van een brandweerman vraagt het team te helpen bewijzen dat een veroordeelde man, die op het punt staat vrijgelaten te worden, verantwoordelijk is voor de moord op de eerste vrouw van haar aanstaande. De jonge moeder werd gedood door een zelfgemaakte bom verpakt in een wasmiddeldoos kort voordat ze moest getuigen tegen de man die zich naakt aan haar liet zien.
Jaar misdaad: 1983. Beginnummer: "Owner of a Lonely Heart" (Yes). Eindnummer: "Straight From the Heart" (Bryan Adams).
Gastrollen, oa.: Jamie Anne Allman, Madeline Carroll, Justin Chambers, Brett Cullen, Doug Spinuzza.
3 Our Boy Is Back 12 oktober 2003
Een serieverkrachter stuurt een brief naar het team waarin hij na vijf jaar zijn terugkeer naar Philadelphia aankondigt met zijn plan om opnieuw te slaan. Vera, die vijf jaar geleden ook op de zaak zat, gaat met het team langs bij de eerdere verdachten en slachtoffers.
Jaar misdaad: 1998. Beginnummer: "How's It Going To Be" (Third Eye Blind). Eindnummer: "Heroes" (The Wallflowers).
Gastrollen, oa.: Joel Bissonnette, Bree Turner.
4 Churchgoing People 19 oktober 2003
Een aan Alzheimer lijdende vrouw herinnert zich fragmenten van de avond waarop haar man werd vermoord. Het team graaft in het verleden van het gelovige gezin, tot onvrede van de kinderen.
Jaar misdaad: 1990. Beginnummer: "Faith" (George Michael). Eindnummer: "Live To Tell" (Madonna).
Gastrollen, oa.: Justin Chambers, Isabella Hofmann, Kerrie Keane, Kevin McCorkle, Aimee Teegarden.
5 The Runner 26 oktober 2003
Een drugsverslaafde vrouw vindt een audioband waarop de fatale schietpartij op een 21-jarige agent staat. De jonge officier werd drie keer in de borst geschoten vlak na een oproep om te kijken bij een drugspand. Op de band zijn de schoten te horen en zijn laatste woorden: "Runner! Runner! Runner!"
Jaar misdaad: 1973 (ook fragmenten uit 1970). Beginnummer: "Midnight Train to Georgia" (Gladys Knight & the Pips). Eindnummer: "Lean On Me" (Bill Withers).
Gastrollen, oa.: Cory Hardrict, Barbara Eve Harris, Aldis Hodge, Steve Ryan.
6 Love Conquers All 9 november 2003
Een opgeloste zaak wordt door het team heropend, nadat een oplichter informatie geeft over een moord in 1981. Om een gereduceerde straf te krijgen, vertelt hij hoe een jonge man bloed uit zijn auto waste op de avond dat een atlete werd vermoord. Zij werd neergeschoten, haar vriend werd veroordeeld voor de moord. Ondertussen krijgt Lilly een nieuwe partner toegewezen: een arrogante, jonge agent genaamd Scotty Valens.
Jaar misdaad: 1981. Beginnummer: "Keep on Lovin' You" (REO Speedwagon). Eindnummer: "She's Got a Way" (Billy Joel).
Gastrollen, oa.: Tim De Zarn, Summer Glau, Josh Hopkins, Vincent Ventresca.
7 A Time to Hate 16 november 2003
Het team onderzoekt de zaak van een honkbalspeler die werd doodgeslagen in een steeg achter een homobar in 1964. Zijn moeder komt naar Lilly in de hoop dat de moordenaar voor haar sterfbed kan worden berecht. Lilly ontdekt de mishandelingen die homoseksuele slachtoffers ontvingen in de jaren 60. Haar onderzoek onthult dat een politiestok misschien het moordwapen was.
Jaar misdaad: 1964. Beginnummer: "Shoop Shoop Song" (Betty Everett). Eindnummer: "Turn! Turn! Turn!" (The Byrds).
Gastrollen, oa.: Willam Belli, Kathleen Lloyd, Brandon Routh, Barbara Tarbuck.
8 Fly Away 30 november 2003
Als een jonge vrouw uit een coma ontwaakt, opent Lilly de zaak waarin haar 6-jarige dochter stierf. Het wordt ingewikkeld wanneer de moeder zich weinig herinnert van de desbetreffende nacht, waarop zij met haar dochter uit het raam van haar appartement viel. Lilly voelt zich erg betrokken bij deze zaak, die doet denken aan haar eigen jeugd.
Jaar misdaad: 2001. Beginnummer: "Sleep" (Azure Ray). Eindnummer: "Heaven" (Dominique van Hulst).
Gastrollen, oa.: Kathleen Gati, Laura Regan.
9 Sherry Darlin' 7 december 2003
Lilly krijgt een anoniem telefoontje van een man, die beweert dat hij in 1989 een bejaarde vrouw heeft gedood en haar lichaam in de kelder van een huis heeft begraven. Wanneer Lilly de woning controleert, wordt een lichaam teruggevonden, maar de vermeende moordenaar weigert zichzelf te identificeren.
Jaar misdaad: 1989. Beginnummer: "Lovesong" (The Cure). Eindnummer: "The End of the Innocence" (Don Henley feat. Bruce Hornsby).
Gastrollen, oa.: Christina Cox, Silas Weir Mitchell.
10 The Hitchhiker 21 december 2003
De recente moord op een lifter zorgt ervoor dat een zaak uit 1997 wordt heropend. Een lifter won geld in het casino en werd later langs de snelweg vermoord. Het team gaat op zoek naar een mogelijke seriemoordenaar.
Jaar misdaad: 1997 (ook fragmenten uit 1994). Beginnummer: "Walkin' on The Sun" (Smash Mouth). Eindnummer: "I Believe" (Blessid Union of Souls).
Gastrollen, oa.: Marco Rodríguez.
11 Hubris 11 januari 2004
Een universiteitsprofessor raakte zijn carrière, werk en vrouw kwijt nadat hij werd verdacht van moord op een studente in 1995. Hij wijst het team op de recente moord op een prostituee. Beiden zijn op dezelfde wijze vermoord.
Jaar misdaad: 1995. Beginnummer: "Wonderful" (Adam Ant). Eindnummer: "Don't Look Back In Anger" (Oasis).
Gastrollen, oa.: Josh Hopkins, Jeffrey Nordling, Lisa Dean Ryan.
12 Glued 18 januari 2004
Een 8-jarige jongen wordt in de winter van 1980 neergeslagen en overlijdt in de kou. John Stillman vraagt Lilly naar de zaak te kijken. Stillman heeft de zaak nooit kunnen oplossen, maar had wel verschillende verdachten: een priester, drie lijmsnuivende tieners naast de winkel waar de jongen het laatst werd gezien en de ouders van de jongen.
Jaar misdaad: 1980. Beginnummer: "Running On Empty" (Jackson Browne). Eindnummer: "Follow You, Follow Me" (Genesis).
Gastrollen, oa.: Chelsea Field, Josh Hopkins, Michael McGrady.
13 The Letter 25 januari 2004
Een donkere vrouw werd in 1939 vermoord. Ze woonde in een huis met prostituees. Gedacht werd altijd dat ze werd vermoord door een boze klant, maar in brieven geeft ze aan bang te zijn voor de melkman.
Jaar misdaad: 1939. Beginnummer: "Dream Lucky Blues" (Julia Lee). Eindnummer: "Blue Moon" (Ella Fitzgerald).
Gastrollen, oa.: Meta Golding, Josh Hopkins, Geoffrey Lewis, Keke Palmer, Leslie Silva.
14 The Boy in the Box 15 februari 2004
In 1958 vindt een man in een bos het lijk van een 6-jarige jongen in een kartonnen doos. Destijds wist niemand wie de jongen was. Er wordt opnieuw gekeken naar de zaak als voor een kerk een koffer wordt gevonden. In de koffer zitten foto's van de jonge herrieschopper, die in een katholiek weeshuis blijkt te zijn opgegroeid.
Jaar misdaad: 1958. Beginnummer: "You're The Nearest Thing To Heaven" (Johnny Cash). Eindnummer: "Sweeter Than You" (Ricky Nelson).
Gastrollen, oa.: Samantha Eggar, Bruce Gray, Charles Noland, Autumn Reeser, Delaney Williams.
15 Disco Inferno 22 februari 2004
In 1978 ontstaat brand in een discoclub, 23 mensen komen om het leven. Het gebouw is volledig verwoest, sommige lichamen worden nooit gevonden. Het team gaat de zaak onderzoeken als bouwvakkers een schedel met een kogelgat vinden. Onder het gebouw, in de VIP-ruimte, is vlak voor de vuurzee iemand vermoord.
Jaar misdaad: 1978. Beginnummer: "Disco Inferno" (The Trammps). Eindnummer: "Last Dance" (Donna Summer).
Gastrollen, oa.: Robert Cicchini, Michael Fairman, Josh Hopkins, Ameenah Kaplan.
16 Volunteers 7 maart 2004
De botten van twee vermiste hippies worden teruggevonden. Ze zijn op professionele wijze vermoord. De twee bleken destijds een verborgen agenda te hebben. Ondertussen stelt Scotty zijn vriendin voor aan Lilly.
Jaar misdaad: 1969. Beginnummer: "Volunteers" (Jefferson Airplane). Eindnummer: "Get Together" (The Youngbloods).
Gastrollen, oa.: Karen Austin, Amber Benson, Maggie Grace, Michael Harney, Marisol Nichols, Katee Sackhoff, Chris Sarandon, Jocko Sims, Doug Spinuzza.
17 The Lost Soul of Herman Lester 14 maart 2004
Vlak voor een belangrijke basketbalwedstrijd krijgt een jongen een doodsbedreiging. Zijn vader werd in 1987 op dezelfde manier bedreigd. Een paar uur na het winnen van zijn wedstrijd, werd hij vermoord. Om de dader te vinden, wordt de oude zaak opnieuw bekeken.
Jaar misdaad: 1987. Beginnummer: "Walk this Way" (Aerosmith & Run-DMC). Eindnummer: "Walk Like a Man" (Bruce Springsteen).
Gastrollen, oa.: Mehcad Brooks, Tommy Hinkley, Marisol Nichols.
18 Resolutions 28 maart 2004
Tijdens de millenniumwisseling overlijdt een man nadat hij wordt aangereden. De dader is nooit gevonden. Een alcoholverslaafde vrouw beweert dat zij het gedaan moet hebben. Door het heropenen van de zaak komt echter een andere, nieuwe getuigenverklaring naar voren.
Jaar misdaad: 1999/2000. Beginnummer: "Save Tonight" (Eagle-Eye Cherry). Eindnummer: "Hands" (Jewel).
Gastrollen, oa.: Stacy Edwards, John Kapelos, Kevin McCorkle.
19 Late Returns 4 april 2004
De dood van een man zorgt ervoor dat een zaak uit 1992 wordt heropend. Toen viel een campagnemedewerker voor de Democratische politieke partij van een brug in een rivier. De relatie tussen de man en vrouw is onbekend, maar hij verzamelde wel nieuw bewijs over haar dood.
Jaar misdaad: 1992. Beginnummer: "Don't Stop" (Fleetwood Mac). Eindnummer: "Ordinary World" (Duran Duran).
Gastrollen, oa.: Laura Allen, Terri Garber, Lee Garlington, Josh Hopkins, Lauren Stamile.
20 Greed 18 april 2004
Het team heropent de zaak over een broker die door carjacking om het leven kwam. Een getuige beweert dat de man vlak voor zijn dood is bedreigd. Hij liet namelijk veel mensen geld investeren in een niet-bestaand bedrijf.
Jaar misdaad: 1985. Beginnummer: "Karma Chameleon" (Culture Club). Eindnummer: "All Through the Night" (Cyndi Lauper).
Gastrollen, oa.: Josh Hopkins, Patty McCormack, Marisol Nichols, Wayne Northrop, Thomas Joseph Thyne.
21 Maternal Instincts 25 april 2004
Een probleemtiener herinnert zich een aantal belangrijke momenten van de dag waarop zijn moeder werd vermoord. De destijds driejarige jongen was de enige getuige. Als het team in het verleden van de moeder duikt, blijkt niet alles te zijn zoals het leek.
Jaar misdaad: 1989 (ook fragmenten uit 1985 en 1987). Beginnummer: "Closer to Fine" (Indigo Girls). Eindnummer: "Eternal Flame" (The Bangles).
Gastrollen, oa.: W. Earl Brown, Susan Chuang, Ashton Holmes, Tracy Middendorf, Michael Nouri.
22 The Plan 2 mei 2004
Een strenge zwemleraar op een militaire academie verdronk in 1999 in het zwembad. Zijn overlijden ging de boeken in als een ongeluk. Het team krijgt vijf jaar na het ongeluk een brief binnen, waarin staat dat er een moordplan op de man werd beraamd. Scotty is ondertussen bezorgd om zijn vriendin.
Jaar misdaad: 1999. Beginnummer: "Machinehead” (Bush). Eindnummer: "Wise Up" (Aimee Mann).
Gastrollen, oa.: Noel Fisher, Marisol Nichols, Nate Parker, Sam Witwer.
23 Lover's Lane 23 mei 2004
Wanneer uit DNA-gegevens blijkt dat een man ten onrechte is veroordeeld voor het verkrachten en vermoorden van een vijftienjarig meisje in 1986, heropent het team haar zaak in een poging de echte moordenaar te vinden.
Jaar misdaad: 1986. Beginnummer: "And We Danced" (The Hooters). Eindnummer: "Leather and Lace" (Stevie Nicks & Don Henley).
Gastrollen, oa.: Josh Hopkins, Larry Joshua, Marisol Nichols, Robin Weigert, Mae Whitman.

Seizoen 2: 2004-2005[bewerken]

Seizoen Serie Titel aflevering Vlag van Verenigde Staten Uitzenddatum VS Vlag van België Uitzenddatum VL
1 24 The Badlands 3 oktober 2004
De driedubbele moord op twee restauranteigenaars en hun werknemer uit de eerste aflevering van seizoen één (inmiddels een jaar geleden) wordt opnieuw bekeken. Detective Vera dacht de zaak af te kunnen sluiten, maar zijn verdachte blijkt onschuldig te zijn. Aan het team de taak de echte dader te vinden, al helemaal omdat Jeffries de eigenaars kende.
Jaar misdaad: 2003. Beginnummer: "Still Fly" (Big Tymers). Eindnummer: "If I Ain't Got You" (Alicia Keys).
Gastrollen, oa.: Josh Hopkins, Dex Elliot Sanders, Vicellous Shannon.
2 25 Factory Girls 10 oktober 2004
Tijdens de reünie van vrouwen die in een wapenfabriek werkten tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt Rush gevraagd te kijken naar het overlijden van een jonge werkneemster. Haar dood leek een fabrieksongeluk, maar haar vriendin van toen heeft aanwijzingen dat er meer aan de hand was.
Jaar misdaad: 1943. Beginnummer: "Rosie the Riveter" (Four Vagabonds). Eindnummer: "Don't Fence Me In" (Bing Crosby).
Gastrollen, oa.: Ian Bohen, Joseph Campanella, Myndy Crist, Jenna Fischer, Rance Howard, Shirley Knight, Chad Morgan, Lois Smith.
3 26 Daniela 17 oktober 2004
Mei 1979 worden in een vuilnisbak bebloede kledingstukken, rozenblaadjes, een vrouwenschoen en handtas gevonden. Omdat er geen lichaam wordt gevonden, wist niemand bij wie de spullen hoorden en gaat de zaak als Jane Doe de boeken in. Een vrouw komt nu naar Rush en Valens met een filmfragment. Hierop is te zien dat haar huidige man, die ze heeft betrapt op het bezoeken van prostituees, destijds een jonge vrouw leek te versieren én neer te schieten. Haar naam: Daniela. Voor het team blijkt het echter moeilijk te achterhalen wie de vrouw, die sinds 1979 vermist wordt, werkelijk was.
Jaar misdaad: 1979. Beginnummer: "Bad Girls" (Donna Summer). Eindnummer: "Goodbye Girl" (Bread).
Gastrollen, oa.: Nicholas D'Agosto.
4 27 The House 24 oktober 2004
Wanneer een skelet in een gevangenisuniform in een sinkhole vlakbij een voormalige penitentiaire inrichting wordt gevonden, onderzoekt het team opnieuw de moord op een jonge gevangene in 1968. De man verdween tijdens het Johnny Cash's Folsom Prison Concert. Terwijl iedereen dacht dat hij ontsnapt was, werd de zaak door de gevangenis weggestopt als moordzaak, ondanks dat er geen lijk was. Hij had al twee keer eerder geprobeerd te ontsnappen en geen goede band opgebouwd met het gevangenispersoneel. Na enig onderzoek ontdekt het team echter dat hun slachtoffer niet is wie ze dachten dat hij was.
Jaar misdaad: 1968 (ook fragmenten uit 1965 en 1967). Beginnummer: "Folsom Prison Blues". Eindnummer: "Flesh and Blood" (alle nummers deze aflevering zijn van Johnny Cash).
Gastrollen, oa.: Susan Chuang, Blake Clark, Matt DeCaro, Seamus Dever, Roxanne Hart, Chad Lindberg.
5 28 Who's Your Daddy? 31 oktober 2004
Een jonge vrouw ziet op internet de armband van haar overleden moeder te koop staan. De moeder en vader werden beiden neergeschoten in hun huis, het destijds 6-jarige meisje verstopte zich in de badkamer en hoorde de schoten. De ouders waren illegale immigranten uit Cambodja en deden zich anders voor dan wie ze werkelijk waren.
Jaar misdaad: 1991. Beginnummer: "Sadeness" (Enigma). Eindnummer: "Send Me An Angel" (Scorpions).
Gastrollen, oa.: Sung Kang, Michelle Krusiec.
6 29 The Sleepover 7 november 2004
Het team heropent een moordzaak uit 1990, waarin een 12-jarig meisje van een klif werd gegooid, nadat opnieuw op dezelfde plek een meisje met stiftmarkeringen op haar lichaam wordt gevonden. Het onderzoek wijst uit dat het 'nerdy' meisje uit de eerste zaak werd uitgenodigd voor een slaapfeestje bij het coolste meisje van de klas op de avond van de moord.
Jaar misdaad: 1990. Beginnummer: "Stand" (REM). Eindnummer: "Circle" (Edie Brickell).
Gastrollen, oa.: Daveigh Chase, Fred Koehler, Kevin McCorkle, Carly Schroeder.
7 30 It's Raining Men 14 november 2004
Een HIV-positieve man vraagt het team om de zaak van zijn eerste liefde te heropenen, hij werd gewurgd in 1983, voordat hij trouwt met zijn nieuwe vriend. Het slachtoffer had een duidelijke mening over openheid omtrent homo's en aids. Daarnaast kwam hij uit een belangrijke familie en had zijn vader hem verstoten.
Jaar misdaad: 1983. Beginnummer: "It's Raining Men" (The Weather Girls). Eindnummer: "When I'm With You" (Sheriff).
Gastrollen, oa.: Chad Donella, Spencer Garrett, Jay Karnes, James Morrison, Cliff Weissman.
8 31 Red Glare 21 november 2004
Een blanke leraar, die opkwam voor gelijke burgerrechten, wordt in 1953 dood aangetroffen, zonder moordwapen en getuigen. Zijn zoon vraagt het team om de zaak te heropenen. Zijn moeder en broer hadden altijd verteld dat zijn vader de familie had verlaten, totdat hij in 2004 na research van zijn dokter achter de waarheid komt. Uit politieonderzoek blijkt dat de auto van de leraar werd besmeurd met de tekst 'You're Next', zijn banden lek waren gestoken en dat hij zou gaan getuigen bij the 'House Committee on Un-American Activities' nadat hij ervan beschuldigd werd een communistische sympathisant te zijn. Een afgebroken mes in een autoband en het strafblad van de geschorste leraar starten het hedendaagse onderzoek. Ondertussen krijgt Lilly bezoek van haar zus, waar ze niet bepaald blij mee is.
Jaar misdaad: 1953. Beginnummer: "Your Mouth's Got A Hole In It" (Buddy Marrow). Eindnummer: "I Believe (For Every Drop of Rain That Falls)" (Frankie Laine).
Gastrollen, oa.: Patrick J. Adams, Nicki Aycox, Kendre Berry, Bob Papenbrook, Josh Randall.
9 32 Mindhunters 28 november 2004
Een jonge moeder wordt sinds november 1985 vermist. Ze vluchtte eerder die dag voor haar man, die haar en haar dochter mishandelde. In de nachtwinkel waar ze werkt, hoorde de dochter een man met laarzen aan het liedje 'Walking On Sunshine' zingen. Sindsdien heeft ze van hem en haar moeder niks meer vernomen. Alles wijst naar de vader, maar hij had een alibi. In 2004 graaft een hond het lichaam van de moeder op. Ze is neergeschoten en onthoofd, maar ze is niet de enige..
Jaar misdaad: 1985 (t/m 2001). Beginnummer: "Only the Young" (Journey). Eindnummer: "Long Long Way to Go" (Phil Collins).
Gastrollen, oa.: Nicki Aycox, John Billingsley, Hedy Burress, Susan Chuang, Jamie McShane.
10 33 Discretion 19 december 2004
Het team heropent de zaak van een veelbelovende Puerto Ricaanse assistent-districtsprocureur uit New Haven (Connecticut), die vermoord werd in Philadelphia. Er gaan geruchten dat hij een grote som geld achterover had gedrukt, ten tijde van zijn overlijden. Zijn weduwe houdt vol dat de claims niet waar zijn. Het team onthult dat het slachtoffer een moordproces volgde en dat de jongen, die na het overlijden van de assistent-procureur schuldig werd bevonden aan moord op een vrouw in een park, mogelijk onschuldig is.
Jaar misdaad: 2000. Beginnummer: "Kryptonite" (3 Doors Down). Eindnummer: "Why Does It Always Rain On Me?" (Travis).
Gastrollen, oa.: Nicki Aycox, Kevin McCorkle.
11 34 Blank Generation 9 januari 2005
Het team heropent de zaak van een twintigjarige punker die lid werd van een sekte. In 1978 pleegde hij zelfmoord met cyanide. Dat wordt door zijn zus inmiddels in twijfel getrokken. Zij en haar vader hadden een 'deprogrammer' ingeschakeld om hem destijds uit de sekte weg te halen en te 'resetten'. Deze deprogrammer is nu verdachte in een andere zelfmoordzaak. Ondertussen krijgt Scotty slecht nieuws over zijn vriendin.
Jaar misdaad: 1978. Beginnummer: "Surrender" (Cheap Trick). Eindnummer: "(So Funny 'Bout) Peace, Love, And Understanding" (Elvis Costello).
Gastrollen, oa.: Paul Gleason, Bug Hall, Daniel Kash, Robin Weigert, Johnny Whitworth.
12 35 Yo, Adrian 16 januari 2005
Een terminale man vraagt vlak voor zijn dood vergiffenis en geeft informatie over een zaak uit 1976. De man was scheidsrechter bij een bokswedstrijd tussen een sterk talent en een jonge onervaren bokser; na vijftien ronden overleed de jonge bokser na hersenschade door de vele klappen. Nu biecht de man op dat hij is omgekocht om de wedstrijd niet te laten stoppen. Precies op dat moment blaast hij zijn laatste adem uit. Aan het team te kijken wie er aan matchfixing deed en waarom de twee uiteenlopende tegenstanders tegenover elkaar in de boksring stonden. Scotty is nog steeds geschorst en zoekt zijn toevlucht tot Lilly's zus.
Jaar misdaad: 1976. Beginnummer: "Philadelphia Freedom" (Elton John). Eindnummer: "Baby I Love Your Way" (Peter Frampton).
Gastrollen, oa.: Nicki Aycox, Robert Baker, Larry Clarke, Danielle Harris, Harrison Page.
13 36 Time to Crime 30 januari 2005
14 37 Revolution 20 februari 2005
15 38 Wishing 6 maart 2005
16 39 Revenge 13 maart 2005
17 40 Schadenfreude 20 maart 2005
18 41 Ravaged 7 maart 2005
19 42 Strange Fruit 3 april 2005
20 43 Kensington 24 april 2005 18 juni 2007
21 44 Creatures of the Night 1 mei 2005 20 juni 2007
22 45 Best Friends 8 mei 2005 25 juni 2007
23 46 The Woods 22 mei 2005 27 juni 2007

Seizoen 3: 2005-2006[bewerken]

Nr. Titel aflevering Uitzenddatum VS Uitzenddatum VL
1 Family 25 september 2005 10 juli 2008
2 The Promise 2 oktober 2005 17 juli 2008
3 Bad Night 9 oktober 2005 24 juli 2008
4 Colors 16 oktober 2005 31 juli 2008
5 Committed 23 oktober 2005 7 augustus 2008
6 Saving Patrick Bubley 6 november 2005 14 augustus 2008
7 Start-Up 13 november 2005 21 augustus 2008
8 Honor 20 november 2005 28 augustus 2008
9 A Perfect Day 27 november 2005 4 september 2008
10 Frank's Best 18 december 2005 11 september 2008
11 8 Years 8 januari 2006 18 september 2008
12 Detention 15 januari 2006 25 september 2008
13 Debut 29 januari 2006
14 Dog Day Afternoons 26 februari 2006
15 Sanctuary 12 maart 2006
16 One Night 19 maart 2006
17 Superstar 26 maart 2006
18 Willkommen 2 april 2006
19 Beautiful Little Fool 9 april 2006
20 Death Penalty: Final Appeal 16 april 2006
21 The Hen House 30 april 2006
22 The River 7 mei 2006
23 Joseph 21 mei 2006

Seizoen 4: 2006-2007[bewerken]

Seizoen Serie Titel aflevering Vlag van Verenigde Staten Uitzenddatum VS Vlag van Nederland Uitzenddatum NL
1 70 Rampage 24 september 2006 2007
In 1995 schoten twee tieners wild om zich heen in een lokaal winkelcentrum, waarna ze zelfmoord pleegden. Lilly's team heropent de zaak, omdat nieuw bewijs hen naar een mogelijke derde verdachte wijst, die nog steeds vrij rondloopt.
Jaar misdaad: 1995. Beginnummer: "I Will Refuse" (Pailhead). Eindnummer: "What If God Was One Of Us" (Joan Osborne).
Gastrollen, oa.: Kyle Gallner, Johnny Pacar, Michael Trevino.
2 71 The War at Home 1 oktober 2006 2007
Nadat de armprothese van een veteraan uit de Irak-oorlog in een rivier wordt gevonden, wordt haar verdwijningszaak heropend. Ondertussen bezoekt Scotty zijn broer om een zaak op te lossen. Dit brengt voor beiden pijnlijke jeugdherinneringen naar boven.
Jaar misdaad: 2004. Beginnummer: "White Houses" (Vanessa Carlton). Eindnummer: "Little By Little" (Oasis).
Gastrollen, oa.: Kristin Bauer, Nestor Carbonell, Tim DeKay, Lesley Fera, Aramis Knight, Kathrine Narducci.
3 72 Sandhogs 8 oktober 2006 2007
Als de overblijfselen van een in 1948 verdwenen mijnwerker worden gevonden, start het team een uitgebreid onderzoek. Men vermoedt dat de man vermoord is om zijn ideeën.
Jaar misdaad: 1948 (met fragmenten uit 1947). Beginnummer: "Sixteen Tons" (Big Bill Broonzy). Eindnummer: "I Wonder" (Louis Armstrong).
Gastrollen, oa.: L. Scott Caldwell, Brennan Elliott, Mike Genovese, Neil Jackson, Jack McGee.
4 73 Baby Blues 15 oktober 2006 2007
Het team heronderzoekt een zaak uit 1982, waarbij een pasgeboren baby onder uiterst verdachte omstandigheden overleed.
Jaar misdaad: 1982. Beginnummer: "Somebody's Baby" (Jackson Browne). Eindnummer: "Open Arms" (Journey).
Gastrollen, oa.: Susan Blakely, Brian Bloom, Brennan Elliott, Robin Thomas.
5 74 Saving Sammy 22 oktober 2006 2007
Lilly heropent een zaak uit 2003 waarin de ouders van een autistische jongen in hun auto werden doodgeschoten. Joseph, Lilly's date, komt met informatie dat de jongen de dader misschien heeft gezien.
Jaar misdaad: 2003. Beginnummer: "Calling All Angels" (Train). Eindnummer: "In My Place" (Coldplay).
Gastrollen, oa.: Jake Abel, Brennan Elliott, Peter Mackenzie.
6 75 Static 29 oktober 2006 2007
Het team heropent een zaak uit 1958, toen een radio-dj dood werd gevonden. Lilly en haar collega's komen erachter dat zijn dood wel op zelfmoord leek, maar dat er tijdens de moord een andere persoon in de radiostudio moet zijn geweest.
Jaar misdaad: 1958. Beginnummer: "Say Mama" (Gene Vincent). Eindnummer: "Scarlet Rose" (gezongen door Alexa Khan, geproduceerd door Gary Haase).
Gastrollen, oa.: Julie Adams, Rutanya Alda, Nestor Carbonell, Sarah Drew, Charles Esten, Cari Shayne.
7 76 The Key 5 november 2006 2007
Er wordt nieuw bewijs gevonden in een moordzaak uit 1979. Detective Jeffries heeft destijds als jonge agent aan de zaak gewerkt en de dochter van het slachtoffer beloofd de moordenaar te vinden. Hij wil alsnog zijn belofte inlossen.
8 77 Fireflies 12 november 2006 2007
Het team ontvangt een nooit bezorgde brief met het handschrift van een vermist kind. Het leidt tot de heropening van een onderzoek uit 1975 naar de verdwijning van een 8-jarig meisje.
9 78 Lonely Hearts 19 november 2006 2007
Het team onderzoekt de onopgeloste moord op een vrouw in 1989. De zaak wordt heropend omdat er een dating-video van de vrouw wordt gevonden in het appartement van een dode man.
10 79 Forever Blue 3 december 2006 2007
patrouillewagen werd gevonden. Het werd toen afgedaan als een afrekening in het drugsmilieu, maar nieuw bewijs wijst naar een liefdesaffaire.
11 80 The Red and the Blue 10 december 2006 2007
Een oud-collega van Jeffrey komt met nieuw bewijs inzake een moord op een countryzanger in 2000. Lilly en Scotty gaan naar Tennessee om de zaak verder uit te zoeken.
12 81 Knuckle Up 7 januari 2007 2008
In 2006 wordt een 17-jarige student als vermist opgegeven. Als op het internet een video van hem opduikt, heropent het team de zaak.
13 82 Blackout 14 januari 2007 2008
Het team heropent een zaak uit 1996, waarbij een gezonde jonge vrouw die bang was voor het donker, overleed tijdens een stroomuitval.
14 83 8:03 AM 28 januari 2007 2008
In 2002 werden precies op hetzelfde tijdstip twee kinderen op twee verschillende scholen doodgeschoten. Vijf jaar later heropent Kat Miller de zaken; ze denkt dat de twee moorden iets met elkaar te maken hebben.
15 84 Blood on the Tracks 18 februari 2007 2008
Het team heropent een zaak uit 1981, toen een jong getrouwd stel in hun huis om het leven kwam, vermoedelijk door een gaslek. Nu zijn er resten van explosieven in het huis gevonden.
16 85 The Good-Bye Room 4 maart 2007 2008
Lilly heropent een zaak uit 1964. Toen werd een 17-jarig meisje vermoord, nadat ze was bevallen.
17 86 Shuffle, Ball Change 11 maart 2007 2008
Na de vondst van een lijk in een vuilcontainer heropent het team een zaak uit 1984. Toen werd een jongen die tegen de zin van zijn vader balletdanser wilde worden, vermoord.
18 87 A Dollar, a Dream 18 maart 2007 2008
Als op de bodem van een meer de overblijfselen van een vrouw worden gevonden, heropent het team een zaak uit 1999.
19 88 Offender 25 maart 2007 2008
Een wanhopige vader probeert het team ertoe te brengen de zaak van zijn in 1987 vermoorde zoon te heropenen.
20 89 Stand Up And Holler 1 april 2007 2008
Na een anonieme bekentenis heropent het team een zaak uit 1997, toen een 16-jarige cheerleader werd vermoord.
21 90 Torn 8 april 2007 2008
Het team heropent een van hun oudste zaken ooit, uit 1919. In dit jaar werd een jonge vrouw vermoord die opkwam voor vrouwenrechten.
22 91 Cargo 15 april 2007 2008
Het team heropent een zaak uit 2005. Er werd toen een man vermoord door de Russische maffia.
23 92 The Good Death 29 april 2007 2008
Het team heropent een zaak van een terminaal zieke man die in 1998 om het leven kwam. Aanleiding van de vernieuwde belangstelling is een schokkende bekentenis van een voormalige arts.
24 93 Stalker 6 mei 2007 2008
Als het team de moord op een gezin onderzoekt, worden ze plotseling gegijzeld.

Seizoen 5: 2007-2008[bewerken]

Seizoen Serie Titel aflevering Vlag van Verenigde Staten Uitzenddatum VS Vlag van Nederland Uitzenddatum NL Plot
1 94 Thrill Kill 23 september 2007 1 maart 2008 Lilly is bijgekomen van de schietpartij en wil weer aan het werk. Het team heropent een zaak uit 1994, waarbij drie kinderen van 10 werden doodgeslagen. Lilly vermoedt dat de tieners die ervoor veroordeeld zijn, onschuldig zijn.
2 95 That Woman 30 september 2007 8 maart 2008 In 1998 werd een jong en enigszins losbandig meisje vermoord. Als er een kledingstuk van haar wordt gevonden, heropent het Cold Case-team het onderzoek.
3 96 Running Around 7 oktober 2007 15 maart 2008 Het zusje van een vermoord Amish-meisje komt naar het Cold Case-team toe voor hulp. Het team besluit de zaak te heropenen.
4 97 Devil Music 14 oktober 2007 22 maart 2008 In 1953 werd een 19-jarige rock-'n-roll-ster vermoord. Er duikt nieuw bewijs op en al snel wordt duidelijk dat de jongen ergens anders vermoord moet zijn dan op de plek waar hij werd gevonden. Lilly en haar team heropenen de zaak.
5 98 Thick As Thieves 21 oktober 2007 29 maart 2008 Een neergeschoten meisje, overlijdt na achttien jaar in coma te hebben gelegen. Al die tijd is haar identiteit onbekend gebleven. Het team heropent de zaak.
6 99 Wunderkind 28 oktober 2007 5 april 2008 Het team heropent een zaak uit 2002, toen een 14-jarige jongen vermist raakte. Zijn broer kan er meer mee te maken hebben.
7 100 World's End 4 november 2007 12 april 2008 Als in een put menselijke botten worden gevonden, heropent het team een zaak uit 1938. In dit jaar raakte een huisvrouw vermist in de nacht dat het beroemde hoorspel War of the Worlds werd uitgezonden.
8 101 It Takes a Village 11 november 2007 19 april 2008 In een container wordt het lichaam van een vermiste jongen gevonden, plus nog drie andere moordslachtoffers. Lilly stelt vast dat ze in de periode van 1999 tot 2003 als vermist zijn opgegeven, en dat er dus kennelijk een seriemoordenaar actief is.
9 102 Boy Crazy 18 november 2007 26 april 2008 Het team heropent een zaak uit 1963. Toen werd van een tienermeisje gedacht dat ze zelfmoord had gepleegd. De detectives vinden nu aanwijzingen dat ze is vermoord, omdat ze zich gedroeg en kleedde als een jongen.
10 103 Justice 25 november 2007 3 mei 2008 Het Cold-Case team heropent een zaak uit 1982. Er werd toen een jongeman doodgeschoten, nadat hij door een aantal studentes was beschuldigd van verkrachting.
11 104 Family 8108 9 december 2007 10 mei 2008 Het team onderzoekt een moord die in 1945 gepleegd is. Een Japans-Amerikaanse familieman die door zijn buurt werd veroordeeld ten tijde van de aanval in Pearl Harbor, werd in dat jaar vermoord.
12 105 Sabotage 6 januari 2008 20 september 2008 In het vervolg van het vijfde seizoen worden verschillende zaken uit 1999, 2001 en 2003 die te maken hadden met pijpbommen, nader onderzocht. Bij deze incidenten zijn twee mensen overleden en is één slachtoffer.
13 106 Spiders 17 februari 2008 27 september 2008 Het team onderzoekt een onopgeloste moord uit 1998 op een zeventienjarig meisje. De aanleiding is de arrestatie van haar vader voor het mishandelen van een kind.
14 107 Andy in C Manor 30 maart 2008 4 oktober 2008 Er worden bloedsporen gevonden van een dove tienerjongen die sinds 2006 wordt vermist. Het team heropent de zaak.
15 108 The Road 6 april 2008 11 oktober 2008 Lilly en Scotty begeleiden de hoofdverdachte van een moordzaak uit 2007 naar Philadelphia. Tijdens de reis horen ze zijn kant van het verhaal.
16 109 Bad Reputation 13 april 2008 18 oktober 2008 Het team ontdekt dat een veroordeelde crimineel in 1987 is vermoord. Iedereen ging ervan uit dat hij al die tijd op de vlucht was voor de autoriteiten.
17 110 Slipping 27 april 2008 25 oktober 2008 Het team heropent een zelfmoordzaak uit 1962. Er wordt namelijk een afscheidsbrief gevonden, die niet door het slachtoffer zelf blijkt te zijn geschreven.
18 111 Ghost of my Child 4 mei 2008 1 november 2008 Een drugsverslaafde vrouw beweert haar zoon, die in 2005 is omgekomen tijdens een brand, in een park te hebben gezien.

Seizoen 6: 2008-2009[bewerken]

Seizoen Serie Titel aflevering Vlag van Verenigde Staten Uitzenddatum VS Vlag van Nederland Uitzenddatum NL Vlag van Vlaanderen Uitzenddatum VL (VTM) Plot
1 112 Glory Days 28 september 2008 14 februari 2009 3 september 2010 De moordzaak van een rugbyspeler uit 1973 wordt heropend, als uit nieuw bewijs blijkt dat de man later is vermoord dan van uit werd gegaan.
2 113 True Calling 5 oktober 2008 21 februari 2009 10 september 2010 Het team heropent de zaak van een jonge leraar uit 1991, wiens dood destijds werd afgedaan als een uit de hand gelopen autodiefstal.
3 114 Wednesday's Women 12 oktober 2008 28 februari 2009 17 september 2010 Als het team nieuw bewijs ontvangt omtrent een zaak uit 1964, reizen Will en Kat af naar Mississippi om de dood van een vrouw aan een nieuw onderzoek te onderwerpen.
4 115 Roller Girl 19 oktober 2008 7 maart 2009 1 oktober 2010 Het team heropent een zaak uit 1978, waarbij een rolschaatser dood in een ravijn werd aangetroffen.
5 116 Shore Leave 26 oktober 2008 14 maart 2009 8 oktober 2010 Het team heropent een zaak uit 1951, waarbij een marinier zich nooit meer heeft gemeld op zijn werk na zijn verlof.
6 117 The Dealer 2 november 2008 21 maart 2009 15 oktober 2010 Als een lichaam in de achterbak van een auto wordt gevonden, heropent het team een zaak uit 1981. Een alleenstaande moeder die destijds bij een autodealer werkte werd als vermist opgegeven.
7 118 One Small Step 9 november 2008 28 maart 2009 22 oktober 2010 Als het team nieuw bewijs ontvangt omtrent een zaak uit 1969, wordt de dood van een 12-jarig jongetje opnieuw onderzocht.
8 119 Triple Threat 16 november 2008 4 april 2009 29 oktober 2010 Het team heropent een zaak uit 1989. Een jonge Russische operaster, die samen met haar familie asiel aanvroeg in de Verenigde Staten, werd destijds vermoord.
9 120 Pin Up Girl 23 november 2008 11 april 2009 5 november 2010 Als via een oude foto nieuw bewijs wordt aangetroffen omtrent de moord op een pin-up girl, heropent het team de zaak uit 1953.
10 121 Street Money 30 november 2008 18 april 2009 12 november 2010 Het team heropent een zaak uit 2005, waarbij een Afrikaans-Amerikaanse politicus werd vermoord, die vastbesloten was om drugsdealers uit slechte wijken te weren.
11 122 Wings 21 december 2008 25 april 2009 26 november 2010 Als de overblijfselen van een verdwenen stewardess in een oud hotel worden gevonden, heropent het team de zaak uit 1960.
12 123 Lotto Fever 4 januari 2009 2 mei 2009 3 december 2010 Het team heropent een zaak uit 2007, waarbij een monteur werd vermoord die $8 miljoen won in de loterij.
13 124 Breaking News 11 januari 2009 9 mei 2009 10 december 2010 Het team heropent de moordzaak van een jonge televisieverslaggeefster uit 1988. Niet eerder vertoond beeldmateriaal wijst erop dat de vrouw op het punt stond een groot verhaal te onthullen over de onethische praktijken van een bedrijf.
14 125 Brush Man 25 januari 2009 16 mei 2009 17 december 2010 Wanneer menselijke restanten worden teruggevonden in een vijver, heropent het team de moordzaak op een vertegenwoordiger uit 1967.
15 126 Witness Protection 15 februari 2009 26 september 2009 7 januari 2011 De zoon van man die in 2008 vermoord is, raakt vermist. Zijn zaak wordt heropend. De familie zat in een getuigenbeschermingsprogramma, omdat de vermoorde man van plan was tegen een grote maffiabaas te getuigen. Door de zaak opnieuw te onderzoeken, hopen Lilly en haar team de zoon te kunnen traceren.
16 127 Jackals 8 maart 2009 3 oktober 2009 14 januari 2011 Wanneer er een foto wordt gevonden met nieuw bewijsmateriaal, heropent het team een zaak uit 1976. Een 17-jarig meisje werd destijds vermoord.
17 128 Officer Down 15 maart 2009 10 oktober 2009 21 januari 2011 Als een collega neergeschoten wordt, heeft het team moeite hun eigen gevoelens in bedwang te houden wanneer zij op zoek zijn naar de dader.
18 129 Mind Games 22 maart 2009 17 oktober 2009 28 januari 2011 De zaak van een overleden dokter wordt heropend als het team realiseert dat een voormalige patiënt van het slachtoffer mogelijk de dader is.
19 130 Libertyville 29 maart 2009 24 oktober 2009 4 februari 2011 Het team onderzoekt opnieuw de zaak van een man als nieuw bewijsmateriaal erop wijst dat zijn lichaam is verplaatst nadat hij was vermoord.
20 131 Stealing Home 12 april 2009 31 oktober 2009 11 februari 2011 Het team onderzoekt de zaak van een vermoorde honkballer en ondervraagt iedereen die in aanraking is geweest met het slachtoffer. Ondertussen doet het team zelf mee met de jaarlijkse softbalwedstrijd.
21 132 November 22nd 26 april 2009 7 november 2009 18 februari 2011 Als het moordwapen van een zaak uit 1963 wordt opgegraven, heropent het team de zaak van een vermoorde Pooler. Het blijkt dat de man op dezelfde dag als president Kennedy is vermoord.
22 133 The Long Blue Line (1) 3 mei 2009 14 november 2009 25 februari 2011 Het team onderzoekt een zaak uit 2005 waarbij een vrouw dood is aangetroffen. Ze komen erachter dat het slachtoffer door verschillende mannen is misbruikt.
23 134 Into The Blue (2) 10 mei 2009 21 november 2009 1 maart 2011 Het team onderzoekt de moord op een vrouw. Hierdoor moet Rush haar verleden oprakelen.

Seizoen 7: 2009-2010[bewerken]

Seizoen Serie Titel aflevering Vlag van Verenigde Staten Uitzenddatum VS Vlag van Nederland Uitzenddatum NL Vlag van Vlaanderen Uitzenddatum VL (VTM) Plot
1 135 The Crossing 27 september 2009 13 maart 2010 2 juni 2011 In 1966 verdwijnt een jonge vrouw van een schip. Er wordt aangenomen dat ze zelfmoord heeft gepleegd door overboord te springen. Tijdens de renovatie van het schip in 2009 worden echter haar stoffelijke resten gevonden. Het team duikt in het verleden van de vrouw en stuit op meerdere mogelijke verdachten. Ondertussen moet Lilly zelf getuigen tegen Moe Kitchener (Daniel Baldwin), de man die haar probeerde te vermoorden door haar met de auto van de weg te rijden.
2 136 Hood Rats 4 oktober 2009 20 maart 2010 9 juni 2011
3 137 Jurisprudence 11 oktober 2009 27 maart 2010 14 juni 2011
4 138 Soul 25 oktober 2009 3 april 2010 16 juni 2011
5 139 WASP 1 november 2009 10 april 2010 21 juni 2011
6 140 Dead Heat 8 november 2009 17 april 2010 23 juni 2011 Het team heropent een zaak uit 1986, als de lichamelijke resten van een jockey worden gevonden.
7 141 Read Between the Lines 15 november 2009 24 april 2010 28 juni 2011 Het team heropent een zaak uit 1991, waarbij een 14-jarig meisje dat samen met haar zus in een pleeggezin werd geplaatst, om het leven kwam.
8 142 Chinatown 22 november 2009 1 mei 2010 30 juni 2011 Het team doet opnieuw onderzoek naar een onopgeloste zaak uit 1983, waar Lilly’s oude mentor, John Stillman, bij betrokken was. Het betreft de dood van een Chinees-Amerikaanse tiener wiens vriendin drie maanden eerder door een Chinese bende werd vermoord.
9 143 Forensics 6 december 2009 8 mei 2010 30 augustus 2011 De zaak van een vermoorde debatleider wordt heropend, als een voormalig medestudent van het slachtoffer een dreigbrief toont.
10 144 Iced 13 december 2009 waarschijnlijk 15 mei 2010 6 september 2011
11 145 The Good Soldier 10 januari 2010 waarschijnlijk 22 mei 2010 13 september 2011
12 146 The Runaway Bunny 17 januari 2010 waarschijnlijk 29 mei 2010 20 september 2011
13 147 Bombers 14 februari 2010 waarschijnlijk 5 juni 2010 27 september 2011
14 148 Metamorphosis 21 februari 2010 waarschijnlijk 12 juni 2010 18 oktober 2011
15 149 Two Weddings 28 februari 2010 waarschijnlijk 19 juni 2010 25 oktober 2011
16 150 One Fall 14 maart 2010 waarschijnlijk 26 juni 2010 1 november 2011
17 151 Flash Over 21 maart 2010 waarschijnlijk 3 juli 2010 8 november 2011
18 152 Last Drive In (1) 28 maart 2010 waarschijnlijk 10 juli 2010 15 november 2011
19 153 Bullet (2) 4 april 2010 waarschijnlijk 17 juli 2010 22 november 2011
20 154 Free Love 11 april 2010 waarschijnlijk 24 juli 2010 7 februari 2012
21 155 Almost Paradise 2 mei 2010 waarschijnlijk 31 juli 2010 14 februari 2012
22 156 Shattered 2 mei 2010 waarschijnlijk 7 augustus 2010 21 februari 2012