Lijst van afleveringen van Death in Paradise

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst met afleveringen van de Britse politieserie Death in Paradise.

Seizoen 1 (2011)[bewerken | brontekst bewerken]

1.1 Arriving in Paradise Wanneer een Britse agent dood wordt gevonden in zijn huis op het tropische eiland Saint-Marie, wordt detective Richard Poole erop afgestuurd. Helaas voor Richard heeft hij een hekel aan zon, zee en zand.
1.2 Wicked Wedding Night Tijdens Richards wanhopige zoektocht naar een kop thee, wordt er een vrouw vermoord. Op haar trouwdag, nota bene.
1.3 Predicting Murder Angelique Morel wordt dood aangetroffen in de plaatselijke school. Ze was een voodoo-experte. Richard gelooft niet in voodoo. Wel in een cyanidevergiftiging.
1.4 Missing a Body? Megan Talbot komt zichzelf aangeven voor moord op haar echtgenoot. Er is alleen nergens een lichaam te vinden.
1.5 Spot the Difference Tijdens het transport van een gevangene gaat alles helemaal fout. De crimineel wordt doodgestoken, terwijl hij met handboeien aan Richard vastzit.
1.6 An Unhelpful Aid Wanneer Richard wordt geveld door een tropische griep, moeten Dwayne en Fidel de moord op een duiker zien op te lossen.
1.7 Music of Murder Richard ontdekt de duistere kant van de showbusiness. Zon, zee en strand zijn al niet zijn beste vrienden, maar hij moet nu ook zijn angst voor slangen nog zien te overwinnen.
1.8 Amongst Us Een vrouw wordt vermoord gevonden in haar bed, met 30 muntjes in haar mond. Ze verbleef op het eiland onder een valse naam.

Seizoen 2 (2013)[bewerken | brontekst bewerken]

2.1 A Murder on the Plantation Richard Poole heeft moeite met romantiek en vriendschap, maar juist die combinatie helpt hem bij een moordonderzoek.
2.2 An Unholy Death Richard wordt geconfronteerd met een fatale brand. Zijn hij en het team in staat om deze moord op de lossen?
2.3 Death in the Clinic Richard en zijn collega's krijgen te maken met een dode in een kliniek. Richard is er zeker van dat het geen zelfmoord is, maar hij heeft geen bewijs.
2.4 A Deadly Curse Camille wil Richard wegwijs maken in de geschiedenis van het eiland. Hij blijft zich echter liever concentreren op zijn werk.
2.5 Murder Onboard Er is een moord op een cruiseschip gepleegd. Tijdens het onderzoek blijkt er iemand van het team betrokken te zijn.
2.6 A Dash of Sunshine Een onwelkome gast uit Richards verleden duikt op in Saint-Marie.
2.7 A Stormy Occurrence Er is een orkaan op weg naar Saint-Marie. Is de storm schuldig aan de dood van een student, of is moeder natuur een handje geholpen?
2.8 A Deadly Party Op een feest wordt de organisator op klaarlichte dag vermoord.

Seizoen 3 (2014)[bewerken | brontekst bewerken]

3.1 Death of a Detective Richard krijgt gezelschap van enkele oude studiegenoten. De reünie wordt bruut verstoord als Richard wordt gedood. De nieuwe inspecteur, Humphrey Goodman, moet de zaak oplossen.
3.2 The Wrong Man Wanneer een actrice overlijdt op de set, worden Goodman en zijn team ingeschakeld.
3.3 An Artistic Murder Een oude vriend van Fidel is dood. Goodman en zijn team onderzoeken de zaak.
3.4 Ye of Little Faith Goodman en het team onderzoeken de dood van een stewardess in een hotel. Het blijkt dat verliefdheid en jaloersheid een rol spelen.
3.5 Political Suicide Het team belandt in een politiek schandaal als een minister dood wordt gevonden. Een van de hoofdpersonen in het onderzoek blijkt Camilles vader te zijn.
3.6 The Early Bird Een groep vogelspotters ontdekt dat een van de leden is vermoord in het bos. Dwayne besluit undercover te gaan om geen vogels te spotten.
3.7 The Man with the Golden Gun Alexander Jacksen, de eigenaar van een naburig eiland, is doodgeschoten tijdens een feestje.
3.8 Rue Morgue Goodman en zijn team moeten bepalen of er sprake is van zelfmoord. De slaappillen lijken het een uitgemaakte zaak te maken.

Seizoen 4 (2015)[bewerken | brontekst bewerken]

4.1 Stab in the Dark De eigenaar van een rumfabriek wordt vermoord tijdens een seance. Na het vertrek van een van de agenten moet het team van Goodman met een man minder op onderzoek.
4.2 Hidden Secrets Als er een moord is gepleegd, begeeft het team zich in de surfwereld. Dwayne werkt hard om indruk te maken op zijn nieuwe collega.
4.3 Damned If You Do... De gemeenschap speelt de Franse invasie van het eiland na, als de voorzitter van de Saint Marie Heritage Society onverwacht overlijdt. Onderzoek wijst naar vergiftiging.
4.4 Until Death Do You Part De ochtend na haar vrijgezellenfeest wordt een vrouw dood gevonden. Humphrey ontdekt al snel dat ze is vermoord. Ondertussen moet Camille een grote beslissing nemen.
4.5 Swimming in Murder De zanger van een rockband wordt geëlektrocuteerd in het zwembad.
4.6 The Perfect Murder Het volleybalteam van Saint-Marie gaat naar de finale en dat moet gevierd worden. Het feestje wordt ruw verstoord wanneer een van de spelers doodgestoken wordt.
4.7 She Was Murdered Twice Een vrouw wordt vermoord tijdens een teambuildingsuitje. Een van haar collega's bekent, maar dan blijkt dat het slachtoffer al dood was voor ze werd beschoten.
4.8 Unlike Father, Unlike Son Een man wordt vermoord terwijl hij in de politiecel zit. Goodmans vader probeert hem over te halen terug te keren naar Groot-Brittannië en het bij te leggen met zijn vrouw.

Seizoen 5 (2016)[bewerken | brontekst bewerken]

5.1 The Complex Murder Een miljonair-filantroop wordt op zijn boot vermoord. De verdachten waren op dat moment allemaal onder water.
5.2 One for the Road Het team betreedt de duistere wereld van de eilandpolitiek wanneer de gouverneur van Saint-Marie wordt vergiftigd.
5.3 Posing in Murder Mannequin Zoe Mackay wordt gewurgd na het verlaten van de catwalk. De enige aanwijzing is een kous in de hand van het slachtoffer.
5.4 A Personal Murder Pal na het geven van een toespraak tijdens de uitvaart van zijn oude mentor Cedrik, ontvangt Dwayne een sms van de overledene waarin staat dat hij is vermoord. Onderzoek op het lichaam wijst erop dat Cedrik gesmoord is.
5.5 Lost Identity Goodman krijgt bezoek van zijn tante Mary, maar de zaken nemen een onverwachte wending wanneer ze de enige getuige wordt van de dood van John Green.
5.6 Dishing Up Murder Chef-kok Robert Holt wordt dood gevonden in de vriezer van zijn pas geopende restaurant.
5.7 The Blood Red Sea Een diepzeeduiker op zoek naar wrakken wordt dood gevonden op zijn boot. Hij had veel geldstukken opgedoken. Is illegaal bergen hem fataal geworden?
5.8 Flames of Love Toeriste Sian Evans wordt dood aangetroffen in de badkamer, met een pistool in haar hand. Alles wijst op zelfmoord, maar Goodman gelooft daar niet in. JP trouwt met Rosey Fabrice en Humphrey ontmoet een oud vriendinnetje, waardoor hij terugdenkt aan Engeland.

Seizoen 6 (2017)[bewerken | brontekst bewerken]

6.1 Erupting in Murder De dood van een wetenschapper bij een actieve vulkaan blijkt een moeilijk geval. Alles lijkt te wijzen op een natuurlijke dood.
6.2 The Secret of the Flame Tree Florence voelt zich emotioneel betrokken bij de dood van Esther Monroe aan de voet van een klif. Terwijl ze op zoek zijn naar mogelijke getuigen van de moord, komen Dwayne en JP een angstige vrouw tegen.
6.3 The Impossible Murder Het romantische weekendje weg van Humphrey en Martha wordt verstoord door de moord op de hoteleigenaar.
6.4 Stumped in Murder De voorzitter van de cricketclub is doodgeschoten.
6.5 Man Overboard – part 1 Op een paar kilometer uit de kust wordt op een bootje een vermoorde man gevonden. Er is niemand anders aan boord en volgens het radarsysteem zijn er geen andere schepen in de buurt geweest. Het onderzoek breidt zich uit naar Londen, waar het team geholpen wordt door Jack Mooney.
6.6 Man Overboard – part 2 Nadat de zaak opgelost is, besluit Humphrey dat hij liever in Londen blijft. Mooney daarentegen gaat met zijn dochter op vakantie naar Saint-Marie.
6.7 In the Footsteps of a Killer Een toerist blijkt een alibi te kunnen verschaffen aan een vrouw die zeven jaar geleden wegens moord is veroordeeld.
6.8 Murder in the Polls De burgemeesterverkiezingen van Saint-Marie worden verstoord wanneer een van de kandidaten in zijn stemhokje wordt doodgestoken.

Seizoen 7 (2018)[bewerken | brontekst bewerken]

7.1 Murder from Above De verloofde van een hotelmagnaat valt de dag voor de bruiloft van het balkon van haar hotelkamer. Alles wijst op zelfmoord, maar waarom heeft ze één vingernagel gelakt en het flesje nagellak onafgesloten laten staan?
7.2 The Stakes Are High Mooney en zijn team betreden de pokerwereld wanneer een finalist tijdens het Poker Masters-toernooi met een snelwerkend gif wordt vermoord.
7.3 Written in Murder Wanneer een beroemde thrillerauteur dood uit het water wordt gevist, onthult Mooney een moordverhaal dat een roman waardig is.
7.4 The Healer Een vrouw wordt vergiftigd tijdens een gebedsgenezingsbijeenkomst
7.5 Murder on the Day of the Dead Op de Dag van de Doden wordt de organisator van een benefietveiling vermoord.
7.6 Meditated in Murder De leider van een spirituele retraite is gewurgd. Ten tijde van de moord zaten alle verdachten in een meditatiecirkel.
7.7 Dark Memories Een oude klasgenoot van JP bekent de moord op Eugene Jones. Mooney is echter niet overtuigd.
7.8 Melodies of Murder Wanneer de hoofdgitarist van een populaire reggaeband wordt vermoord, moeten Jack en zijn team een oude zaak heropenen die de commissaris jarenlang heeft achtervolgd.

Seizoen 8 (2019)[bewerken | brontekst bewerken]

8.1 Murder on the Honore Express Wanneer een passagier in de bus naar Honore wordt gedood, staan Jack en zijn team voor een raadsel. Niemand heeft zijn stoel verlaten, dus hoe is de moord gepleegd?
8.2 Murder Most Animal De eigenaar van een dierentuin wordt vermoord met een pijltje uit een verdovingsgeweer. Alle verdachten hebben echter een waterdicht alibi.
8.3 Whish You Weren't Here De presentatrice van een reisprogramma lijkt verdronken te zijn, maar Mooney vertrouwt het niet.
8.4 Frappe Death Day Wanneer een rijke koffiemagnaat wordt neergeschoten, moeten Jack en zijn team de waarheid onder de leugens zien te vinden.
8.5 Beyond the shining sea, deel 1 Een kleine vissersgemeenschap wordt opgeschud door de moord op Tiana, de koningin van het Mahi Mahifestival. Als ze zelfstandig op onderzoek uitgaat, wordt Florence neergeschoten. Wordt vervolgd in aflevering 8.6.
8.6 Beyond the shining sea, deel 2 Het team krijgt te maken met een nieuwe moord, die verband houdt met de moord op Tiana. Florence besluit dat het beter is dat ze het eiland een tijdje verlaat.
8.7 Murder on the Airwaves Terwijl het team de moord onderzoekt op radioster Dessie Dixon, die tijdens een live-uitzending vermoord werd, wordt Jacks functioneren onderzocht door DS Madeleine Dumas van Interne Zaken.
8.8 Murder Begins at Home Een deelnemer aan een meerdaagse trektocht te paard verdwijnt tijdens een nachtelijk noodweer. Hij duikt weer op achter de afgesloten deur van het politiebureau. Dood.

Seizoen 9 (2020)[bewerken | brontekst bewerken]

9.1 La Murder Le Diablé De festiviteiten vanwege het nieuwe jaar komen tot een abrupt einde voor Jack en zijn team als een man zijn vrouw doodgestoken in de keuken vindt. De woorden "De wraak...", die de moordenaar op de grond achterlaat, doen vermoeden dat er nog meer komt.
9.2 A Murder in Portrait Een kunstenares wordt vergiftigd met blauwzuur. Sporen van het gif worden gevonden in een blikje limonade. Het blikje is echter door niemand gemanipuleerd. Hoe komt het gif er dan in?
9.3 Tour De Murder Een wielrenner wordt in een ravijn naast het parcours gevonden. Het lijkt erop dat hij gevallen is, maar er wordt ook een afgescheurd stuk van een shirt gevonden terwijl het shirt van de dode nog heel is.
9.4 Pirates of the Murder Scene Een man wordt dood gevonden, maar de plaats waar hij wordt gevonden (een roeibootje een paar kilometer voor de kust), de doodsoorzaak (val van een grote hoogte) en de plaats waar zijn auto gevonden wordt (een paar kilometer landinwaarts) stroken niet met elkaar. Jack besluit dat de tijd voor hem gekomen is Saint-Marie te verlaten.
9.5 Switcharoo Een vrouw wordt dood gevonden in een hotelkamer. Het lijkt op zelfmoord, maar inspecteur Neville Parker, die overgevlogen is uit het Verenigd Koninkrijk om dat te bevestigen, twijfelt. Commissaris Patterson geeft hem vervolgens opdracht uit te zoeken wat er dan wél is gebeurd. Na afloop verhindert diepveneuze trombose Parker terug naar huis te vliegen.
9.6 Murder on Mosquito Island De leider van een op een nabijgelegen eiland gegeven overlevingscursus wordt vermoord. Ten tijde van zijn dood zaten alle cursisten bij elkaar. Parker, die tegen zijn zin nog steeds op Saint-Marie verblijft, onderzoekt de zaak. Slecht weer dwingen hem en commissaris Patterson onverwacht op het eiland te overnachten.
9.7 Death in the Salon Een vrouw wordt in het bijzijn van haar zus en twee nichtjes in de kapsalon doodgestoken. Niemand heeft echter iets gezien.
9.8 Now You See Him, Now You Don't Een man wordt op het strand doodgeschoten. Zijn blinde echtgenote lijkt de enige getuige te zijn. Parkers arts geeft hem groen licht om weer te vliegen, maar besluit tot ieders verbazing – waaronder die van hem zelf – op het eiland te blijven.

Seizoen 10 (2021)[bewerken | brontekst bewerken]

10.1 titelloos Een verslaggeefster wordt vermoord. Op het bepaalde tijdstip van overlijden presenteerde de hoofdverdachte een live-uitzending op de plaatselijke televisie.
10.2 titelloos Een archeoloog wordt vergiftigd met arsenicum. Zijn assistente bekent al snel hem via zijn koffie kleine hoeveelheden te hebben toegediend met het doel hem ziek te maken, niet om hem te vermoorden. De koffie blijkt echter helemaal geen gif te bevatten en iets anders heeft het slachtoffer niet genuttigd.
10.3 titelloos Een vrouw die met haar man op bezoek is bij kennissen die naar Saint-Marie verhuisd zijn, vindt het levenloze lichaam van haar gastvrouw. Terwijl ze aan het telefoneren is, wordt ze van achteren neergeslagen. Als ze weer bijkomt, is het lichaam weg. Waar is het lijk en wie is de moordenaar?
10.4 titelloos Als Parker na een beet van een zandvlieg een nacht in het ziekenhuis moet blijven, vindt hij het dode lichaam van de nachtzuster. Hoewel het lijkt op zelfmoord, zijn er ook aanwijzingen dat de vrouw helemaal niet van plan was een einde aan haar leven te maken.
10.5 titelloos Een concertpianist wordt vermoord. Hij laat een aanwijzing achter richting een oplichter die al twintig jaar dood zou zijn, maar wiens vingerafdrukken later ook op het moordwapen worden aangetroffen. Het onderzoek voert Florence Cassell naar Londen en als Catherine in haar huis overvallen wordt, laat de commissaris Camille Bordey overkomen uit Parijs. Wordt vervolgd in aflevering 10.6
10.6 titelloos Catherine legt in het ziekenhuis een verklaring af die leidt naar een moord waarvan niemand wist dat hij gepleegd was. De identiteit van het slachtoffer in die zaak zorgt voor een doorbraak in de zaak van de dode pianist. Gastoptreden van Ben Miller als Richard Poole
10.7 titelloos De schipper van een vissersboot die door een groepje vrienden voor een vrijgezellenfeest was ingehuurd, wordt 's ochtends op een strand enkele kilometers verderop dood gevonden met een harpoen in zijn borst. Ook zijn motorsloep ligt daar, maar een essentieel onderdeel van de motor ligt nog op de boot, die volgens het gps-systeem de hele nacht niet van zijn plaats is geweest.
10.8 titelloos Een man meldt zich op het politiebureau met de mededeling dat hij iemand vermoord heeft.