Lijst van afleveringen van Kees & Co

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit is een lijst van afleveringen van de Nederlandse komedieserie Kees & Co.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1 (1997)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel Uitzenddatum
1 1 Kees 20 september 1997
Na het hectische ochtendritueel met haar man en kinderen begint Kees aan haar werkdag. In de auto van haar vriendin maakt ze kennis met een aantrekkelijke motorrijder, op de school van haar dochter leert ze Don Quichotte kennen en tot besluit van de dag vindt ze zichzelf terug in een vrijgezellenbar.
2 2 Mannen en vrouwen 27 september 1997
Na een ruzie met Anne en een lange klaagzang van Ben, heeft Kees behoefte aan wat liefde en aandacht. Ben neemt haar echter mee op familiebezoek, waar Rudie de boel op stelten zet. Kees draait door.
3 3 De blauwe enveloppe 4 oktober 1997
Ben en Rudie organiseren een barbecue, maar aangezien Anne vegetariër is geworden en er onverwacht een belastingaanslag in de bus valt, zijn Kees en Ben nogal aangebrand. Sonja adviseert Kees de mysterieuze motorrijder thuis te bellen, terwijl ze ook nog van winkeldiefstal wordt beschuldigd.
4 4 Moeders en dochters 18 oktober 1997
De moeder van Kees komt een paar dagen logeren, wat tot een ware verhuizing in huize Heistee leidt. Ben ontmoet een oude vlam en Kees kan de motorrijder niet uit haar hoofd zetten. Anne raakt geïnteresseerd in jongens, maar oma weet iedereen te verrassen.
5 5 Verrassing 25 oktober 1997
De Jehova's weten Kees niet te bekeren, maar door de komst van een nieuwe manager in de bakkerij valt ze totaal van haar geloof. Rijles nemen na een bezoek aan de tandarts blijkt niet verstandig en Kees moet opnieuw door haar motorrijder gered worden. Maar de grootste verrassing heeft Ben na een partij bowling voor haar in petto.
6 6 Ongewenste intimiteiten 1 november 1997
Kees heeft problemen met haar bank en krijgt persoonlijk advies. Sonja heeft problemen met de nieuwe manager, waarna Kees drastische maatregelen neemt. Rudie verblijdt de wereld met het uitvinden van "stripkwartet", waarop Ben besluit om seksuele voorlichting te geven.
7 7 Kees werkloos 15 november 1997
Het lijkt wel of alles verkeerd gaat voor Kees. Ze wordt de laatste dagen lastig gevallen door nare nachtmerries en of dat niet genoeg is begint de vele vrije tijd die ze heeft op haar zenuwen te werken. Ben echter heeft genoeg te doen, hij krijgt namelijk een nieuwe stagiaire en dat blijkt een opstandige tante te zijn.
8 8 Donder en bliksem 22 november 1997
Het wordt Kees allemaal te veel. Ze moet op de hond van de buren passen, en dat beest loopt de hele dag scheten te laten. Dan wordt Ben ziek, begint Anne opstandig te worden en Rudie is even lastig als altijd. Alsof dat allemaal niet genoeg is wordt de hond van de buren ook nog eens ernstig ziek.
9 9 Zorgen, zorgen 29 november 1997
Kees denkt dat ze zwanger is en in Ben komt de macho naar boven als hij wordt afgesneden door een sportauto. Anne heeft boulimia en Rudie maakt een erg vreemd schoolproject. Zoals gewoonlijk is het weer een rare bedoening in huize Heistee.
10 10 Mannen en macho's 6 december 1997
Ben's vader komt na lange tijd weer terug in Nederland, maar Ben voelt er niets voor om zijn vader weer te zien. Toch staat Kees er op dat Ben zijn vader gaat ontmoeten op het vliegveld. Als deze echter een nieuwe vrouw bij zich blijkt te hebben, brengt dat erg veel rare gevoelens met zich mee.
11 11 Angst 13 december 1997
Kees ziet een inbraak bij de buren gebeuren en belt in paniek de politie. Door het zien van de inbraak zijn Kees en Ben erg geschrokken, met als gevolg dat ze zich niet op hun gemak voelen in hun eigen huis en als ze steeds vreemde telefoontjes krijgen kunnen ze helemaal niet meer slapen.
12 12 Sonja 20 december 1997
Sonja ziet na lange tijd haar ex-vriend weer met wie ze bijna was getrouwd. Kees heeft genoeg van haar baan bij de vliegtuigcatering en gaat solliciteren, maar alles lijkt weer in duigen te zullen vallen.

Seizoen 2 (1998)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel Uitzenddatum
13 1 Sonja's trouwdag  
Op de trouwdag van Sonja gaat alles mis. Kees laat de catering in het honderd lopen en komt ook nog eens met haar hoofd vast te zitten in een kattenluik, omdat Sonja aan de lamp is blijven hangen. Rudie wordt ziek aangetroffen in zijn bed en moet naar het ziekenhuis. Als nu de trouwdag maar niet verpest wordt.
14 2 Wat is liefde?  
Wanneer je, op weg naar je eigen huwelijk, een onbekende maar bijzonder knappe man tegenkomt die je eens alle nadelen van het huwelijk onder je neus wrijft, wil de mooiste dag van je leven wel eens anders lopen dan gepland. Vaderlijke pogingen om zoon Rudie uit te leggen wat liefde is, vallen verkeerd.
15 3 Rudie's dagboek  
Kees ondervindt aan den lijve dat stofzuigers veel meer kunnen dan alleen stofzuigen, terwijl Rudie er achterkomt dat je zelfs in een geheim dagboek op je woorden moet letten. Sonja's cateringactiviteiten krijgen concurrentie van de oudste bedrijfstak ter wereld.
16 4 Verslaafd  
Kruip nooit in de huid van een ander, zeker niet als het om een oude kennis gaat. Dankzij een aantal "sporters" met een bijzonder beroep kan Sonja nooit meer met de auto en Ben ontdekt dat je zelfs van een goudvis iets kunt leren.
17 5 De grote klus  
Met een bankpasje kun je veel meer dan alleen geld opnemen. Heb je voor de spermabank trouwens ook een pincode nodig? En wat doe je als je wel de ideale baby hebt, maar nog niet de ideale vader?
18 6 Beam me up Scotty  
Een zekere Karel Kurk pikt op een oneerlijke manier klanten af van de firma Warm Water BV. Natuurlijk laat Ben het daar niet bij zitten, maar hij komt er tot zijn verbijstering al snel achter dat er meer is tussen hemel en aarde.
19 7 Vakantie in Florida  
Na jarenlang sparen is het er dan eindelijk van gekomen: vakantie! Dat het in Florida wel eens heel hard kan waaien, was echter niet voorzien. Het wordt dus kiezen; of drie weken onder een golfplaat in Florida, of terug naar Nederland. Kees en de anderen kiezen voor de tweede optie, maar wind kan van richting veranderen.
20 8 Aangenaam kennis te maken  
Een auto aanschaffen is een zenuwslopende zaak als de een voor praktisch gaat en de ander voor mooi. Zeker als dochterlief voor het eerst thuiskomt met haar vriend, ook nog eens de zoon van een fraudebestrijder! Gelukkig dient een salamiworst[1] prima als wapen.
21 9 Een goed gesprek  
Kees wil dat er een avond geen tv wordt gekeken. Het lijkt haar een goed idee om de stoppen te laten doorslaan. Het is alleen niet zo gemakkelijk om het in huis gezellig te maken. Alle benodigdheden voor haar plan liggen namelijk in de slaapkamer, waar het licht het niet doet.
22 10 Voorspoed en geluk  
Een kettingbrief die geluk brengt? Kees is nuchter genoeg om zich met die onzin niet in te laten en verscheurt hem. Ze begint te twijfelen als de dag daarop een gehate kennis komt logeren, een grote opdracht wordt afgezegd en haar auto in een wielklem belandt. De paniek slaat pas echt toe als Ben die dag zijn eerste parachutesprong moet maken.
23 11 De kat van de buren  
Kees ligt met een griepje op bed en gelooft niet dat de rest van de familie het huishouden draaiende kan houden. Ze houdt met een verrekijker de boel in de gaten en raakt ervan overtuigd dat er iets voor haar verborgen wordt gehouden. Omdat ze met de verrekijker veel ziet, maar niets hoort ontwikkelt ze een levendige fantasie.
24 12 Rampen  
Terwijl in huis een videorecorder met een onbegrijpelijke gebruiksaanwijzing moet worden geprogrammeerd, begint Anne over borstvergroting, is Sonja misschien toch zwanger en moet plotseling de brandweer worden gebeld.
25 13 Je leeft maar twee keer  
Met een huis dat in vlammen is opgegaan, is er geen tijd voor onbenulligheden. Zelfs niet voor losgebroken gifslangen. Ben is zo gefixeerd op zijn videorecorder, dat hem het een en ander ontgaat. Pas als hij hoort dat zijn schoonmoeder plotseling bij hem wil komen wonen, wordt hij weer geconfronteerd met de harde werkelijkheid.

Seizoen 3 (1999)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel Uitzenddatum
26 1 De loterij  
Als er een grote loterijshow aankomt, kan Ben zich niet weerhouden een lot te kopen, tot groot ongenoegen van Kees. De familie Heistee prijst zichzelf al rijk, als blijkt dat het lot verdwenen is. Kees moet snel een lot zien te regelen, dit blijkt echter niet zo makkelijk, na sluitingstijd!
27 2 't Werd zomer  
's Ochtends zoekt Kees Rudie, maar die blijkt nergens te bekennen. Als Kees dan ook nog een vreemd briefje met een adres op de grond ziet liggen raakt ze bezorgd. Waarom brengt Rudie middagen door bij een oudere vrouw? En waarom werkt de lift zo raar?
28 3 De uitdaging  
Kees had zich voorgenomen na het vermoorden van de hond en de kat van de buren nooit meer voor dieren van de buren te zorgen. Maar doordat Ben wel heeft ingestemd moeten ze op zoek naar een dier dat ze nog niet eerder ontdekt hadden. Als dan blijkt dat die dieren het loodje hebben gelegd moeten ze gauw opzoek naar een zelfde soort, zodat de buren niks denken. Dit blijkt alleen niet zo makkelijk.
29 4 De ontzetting  
De familie Heistee heeft een vast ritueel op Bevrijdingsdag, maar dit jaar zal daar verandering in komen als de moeder van Kees ineens op de stoep staat. Ze laat nog eens goed merken wat voor hekel ze heeft aan Duitsers, tot benauwenis van Anne, omdat de Duitse oma van Magnum langskomt! Kan Sonja's tante To misschien helpen? En wie komt er ineens uit de kast?
30 5 Ben je daar mam?  
Als Sonja door een brief te horen krijgt dat ze haar huis uit moet door een foutje van Ron, staat alles op z'n kop! Er is echter nog hoop als Sonja het trouwboekje kan laten zien van haar overleden moeder. Maar waarom is dat trouwboekje onvindbaar? Hebben geesten er iets mee te maken? En waarom doet tante To zo vreemd?
31 6 Herinneringen  
Compilatieaflevering van de eerste drie seizoenen van Kees & Co.

Seizoen 4 (voorjaar 2000)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel Uitzenddatum
32 1 Een vrije middag  
Kees en Sonja zijn een middagje vrij. Het probleem is: wat gaan ze doen die middag? Anne heeft ruzie met haar vriendje. En wat doet Ben met een emmer slakken?
33 2 Enge dingen  
Het is Halloween en Rudie en Anne zijn een avond weg. Er schijnen heel rare dingen te gebeuren in huize Heistee en ook bij de buurvrouw. Wat moet je doen op zo'n avond? Je schminken? Een vleermuis in de badkamer vangen? Of een potje scrabble wat vreemde ontdekkingen oplevert?
34 3 't Staat in de sterren  
Als Kees naar het huis van tante Cor moet komen, raken Kees en Sonja in een benarde situatie terecht. Hoe komen ze daar vandaan? Of zijn ze misschien bang voor de uitglijder die "Magische Monica" had voorspeld?
35 4 De denkbeeldige hond  
Kees wordt door haar gezin voor het blok gezet als de anderen een hond willen nemen. Als Kees dit afkeurt, lopen de spanningen in huize Heistee hoog op. Een denkbeeldige hond nemen lijkt dan een goede oplossing of is dit juist erg verwarrend en hebben ze straks 3 honden?
36 5 Het loodgietend prijsdier  
Als Ben uitgenodigd wordt voor een speciale loodgieters vereniging is hij helemaal gelukkig. Alleen hier moet hij wel een aantal dingen doen, nogal beschamende dingen, die ook niet onopgemerkt blijven door de rest van de Heistee's! Is dit een grap van Karel Kurk of zit Ben toch met een probleempje?
37 6 Van het kastje naar de muur  
Als Kees een kast erft van een overleden kennis, is ze daar niet al te gelukkig mee. Helemaal niet als er een bontjas inzit, waar dochter Anne juist zo tegen is. Toch probeert ze hem eens aan. Maar dat had Kees beter niet kunnen doen! En wat ontdekt Sonja?
38 7 Vermist en gevonden  
Als Sonja terugkomt met de gevonden baby uit het ziekenhuis, moet ze hem al gauw verstoppen voor Kees, die hier natuurlijk wel achter komt. Ze leren dat baby's heel goed kunnen kruipen in een ruimte die daar vernoemd naar lijkt te zijn. En waar is Ben toch gebleven?
39 8 Ik praat niet meer met jou  
Ruzie, ruzie, ruzie in huize Heistee. Niemand praat nog met elkaar om verschillende redenen. Toch is dit niet zo verstandig. Helemaal niet als er iemand voor Sonja langs komt.
40 9 Lucky slip  
Ben en Rudie zijn in rouw omdat Ajax verloren heeft. Kees ruimt kleding op en gooit per ongeluk Ben z'n Wonderbroek weg. Ben wil 'm aantrekken naar de volgende wedstrijd van Ajax maar kan hem niet vinden. Uiteindelijk vertrekt hij zonder zijn Lucky Slip naar de wedstrijd en ze winnen! Maar dan bedenkt Ben iets waar vooral Kees en Anne niet heel erg blij mee zijn.
41 10 Een weekend weg  
Kees wordt gek van haar gezin omdat er niet naar haar geluisterd wordt. Er komt een ex van vroeger langs die Kees nog wel ziet zitten. Kees kan de thuissituatie niet meer aan en gaat met haar ex een weekend naar België. Maar alles pakt iets anders uit dan verwacht.
42 11 De zoete verleiding  
Ben is in handen gevallen van een enquêtrice in het winkelcentrum en heeft zich ingeschreven voor het testen van nieuwe producten. Als Ben, Rudie en Anne eenmaal de Dweepreep ontdekt hebben blijkt die vreemde bijwerkingen te hebben.
43 12 Ach, vader niet meer  
Kees en haar moeder gaan elk jaar naar een bepaalde plek om bloemen te brengen, op de sterfdag van haar vader/man. Nu blijkt echter dat Kees haar vader niet begraven is, maar ingevroren! De kist moet opgehaald worden maar wat gaan ze ermee doen?
44 13 Groeten uit Sicilië  
Voor een project van school krijgt Rudie een Italiaanse jongen te logeren. Deze Fabricio weet wel hoe hij met meisjes om moet gaan. Maar wie is zijn vader eigenlijk?

Seizoen 5 (najaar 2000)[bewerken]

Nr. Aflevering Titel Uitzenddatum
45 1 Dag Anne  
Anne gaat naar Maastricht voor haar studie en Kees heeft er moeite mee haar dochter achter te laten. Bij thuiskomst betrappen ze een stel autodieven. Maar wat moeten ze met Ben zijn Marco Borsato bandjes? En zouden ze de jongste een veilige opvang kunnen geven?
46 2 Beroemd  
De familie Heistee krijgt hun eigen real-life soap. Maar is dat een goed idee? Ze moeten eerst nog zien te winnen van een andere aparte familie.
47 3 Omaatje lief  
De kamer van Anne is leeg nu ze studeert maar Kees wil niet dat haar moeder erachter komt. Helaas is het al te laat als moeders voor de deur staat. Ze zet het hele huis op z'n kop en lijkt het erg goed te kunnen vinden met Gijs. Maar hoe kunnen ze haar weg krijgen?
48 4 Luister en huiver  
De oom van Ben wil Ben graag spreken. Kees en Ben gaan er naartoe, op Halloween. Er komt alleen niet veel uit, alleen een eng gevoel. Is Ben's oom een weerwolf en wordt Ben het ook?
49 5 Lange vingers  
Sonja moet haar keuken verbouwen en natuurlijk helpen de Heistee's mee. Helaas voor Ben helpt de vriend van Anne ook mee. Ben is bang dat hij seks met Anne wil en put hem helemaal uit. Ondertussen gaan Anne, Sonja en Kees de keukenvloer betegelen maar gaan niet helemaal goed om met de lijm. Met alle gevolgen van dien.
50 6 Kunstijs  
Sonja en Kees zitten met een ijssculptuur opgescheept maar Sonja weet wat te regelen. De sculptuur wordt echter te vroeg afgeleverd en smelt veel te vroeg. Er moet wat anders worden verzonnen, maar of ze blij zijn met het resultaat?
51 7 Oma's verjaardag  
Oma wordt 75 en daarom gaan ze met de hele familie een weekend naar een hotel. Op de heenreis hangt er een beetje veel mist dus raken ze verdwaald. Als ze even later bij een huis willen gaan vragen waar ze zijn is er niemand en blijven ze maar wachten tot de mist is opgetrokken. Dan denken ze aan oma die wel heel ongerust zal zijn. Maar oma vermaakt zich prima. Kees, Ben en Sonja iets minder.
52 8 De bus  
Kees en Sonja gaan een weekend naar Barcelona. Maar de heenreis verloopt niet helemaal vlekkeloos. Ondertussen zijn Ben en Rudie helemaal weg van een blonde stoot uit de buurt. Maar de nieuwe deodorant dat volgens de reclame vrouwen aantrekt heeft een iets andere uitwerking.
53 9 De verjaardag  
Kees is jarig en Ben en Rudie hebben allerlei verrassingen geregeld. Helaas valt het een beetje in het water doordat Kees en Sonja erg verbranden in zonnestudio "Mallorca". Als ook het eten niet lukt kan alleen een spelletjesmarathon de verjaardag nog redden.
54 10 Kijk nooit om  
Als Kees haar oude klassenfoto ziet besluit ze om een reünie te houden. Alleen valt de opkomst erg tegen en blijkt iedereen toch wat succesvoller te zijn geworden dan Kees dacht. Om zich te redden verzint Kees leugentjes om bestwil maar dat wil niet helemaal lukken.
55 11 Het wonder  
Het is bijna kerstmis en er moet gezorgd worden voor een kerstdiner. Ben heeft hier al voor gezorgd. Hij heeft een varken gewonnen. Het gaat hier echter om een levend varken. Enkel een wonder kan de Heistee's nog redden.
56 12 Kerstfeest bij oma  
Elk jaar is het traditie om kerstmis te vieren bij de moeder van Kees. Met veel tegenzin gaan ze ernaartoe en krijgen net als elk jaar hetzelfde voorgezet. Gelukkig kan een kerstboom de boel nog redden.
57 13 Millenium  
Het is bijna 2001 en Ben denkt dat er dan een ramp gaat gebeuren. Hij gaat druk alles inslaan. Dit tot grote onvrede van Kees die niet bang is dat er iets zal gebeuren. Toch loopt de beruchte jaarwisseling heel anders dan verwacht, mede dankzij tante Trudy.

Seizoen 6 (2002)[bewerken]

Afl. Code Titel Uitzenddatum Bijzonderheden
58 06x01 Nieuwe wegen - Eerste aflevering met Koen
59 06x02 Superman - Eerste aflevering met Thomas
60 06x03 Het monument - Terugkeer van Rudie
61 06x04 Body talk - Gastrol Anne-Mieke Ruyten
62 06x05 De trouwerij -
63 06x06 De droom -
64 06x07 Het allerergste - Laatste aflevering met Rudie
65 06x08 Fietsendieven -
66 06x09 Oogappeltjes -
67 06x10 Wie wil er thee? -
68 06x11 Arriba! - Cameo van Nol Brouwer uit SamSam
69 06x12 De avondcursus -
70 06x13 Een goed gevoel - Laatste aflevering met Anne, Koen en Thomas

Seizoen 7 (2004)[bewerken]

Afl. Code Titel Uitzenddatum Bijzonderheden
71 07x01 Een kopje koffie is... - Eerste aflevering met Frank, Mariëlle, Steven en Joke
72 07x02 En allemaal mee-eten -
73 07x03 Ziek van liefde -
74 07x04 Snap je? -
75 07x05 Committen -
76 07x06 Verwarring alom -
77 07x07 Het groenogig monster -
78 07x08 Un Petit peu stoned -
79 07x09 Wie slaapt bij wie? -
80 07x10 No business like... - Gastrollen van enkele castleden van GTST
81 07x11 Grote jongens, grote macht -
82 07x12 Bart-Jan - Comeback van Anne
83 07x13 Warmte -

Seizoen 8 (2006)[bewerken]

Afl. Code Titel Uitzenddatum Bijzonderheden
84 08x01 Op leeftijd 2 maart 2006
85 08x02 Simone Kleinsma 9 maart 2006
86 08x03 Roze wolk 16 maart 2006
87 08x04 Eitje 23 maart 2006
88 08x05 Pla! 30 maart 2006
89 08x06 Carel 6 april 2006
90 08x07 Het gras is... 13 april 2006
91 08x08 Kiplekker 20 april 2006
92 08x09 Det’s mie 27 april 2006
93 08x10 De Donatelli’s 4 mei 2006
94 08x11 Tegen het zere been 11 mei 2006 Laatste aflevering met Joke
95 08x12 Snik, snik 18 mei 2006
96 08x13 Eind goed, bijna al goed 25 mei 2006

Afleveringenperiodes met personages[bewerken]

 • Kees Heistee: Kees - Eind goed, bijna al goed
 • Ben Heistee: Kees - Millennium
 • Anne Heistee: Kees - Bart-Jan
 • Rudi Heistee: Kees - Het allerergste
 • Sonja Wegeman: Kees - Eind goed, bijna al goed
 • Moeder van Kees: Moeders en dochters - Kerstfeest bij oma
 • Christine: Kees werkeloos - Millennium
 • Gijs: Dag Anne - Oma's verjaardag
 • Koen Smulders: Nieuwe wegen - Een goed gevoel
 • Frank Speijer: Een kopje koffie is... - Eind goed, bijna al goed
 • Mariel Speijer: Een kopje koffie is... - Eind goed, bijna al goed
 • Steven Speijer: Een kopje koffie is... - Eind goed, bijna al goed
 • Joke Speijer: Een kopje koffie is... - Tegen het zere been
 • Harry: Kees - Ongewenste intimiteiten
 • Magnum: Kees - Lucky Slip
 • Trudy: Mannen en vrouwen - Het Monument
 • Piet: Mannen en vrouwen - Mannen en macho's
 • Motorrijder: Kees - Wat is Liefde?
 • Erik: Mannen en macho's - Wat is liefde?
 • To: Sonja's Trouwdag - Ben je daar, mam?
 • Cor: Rudie's Dagboek - Oma's verjaardag
 • Ron: De grote klus - Millennium
 • Thomas: Superman - Een goed gevoel
 • Vader van Magnum: Aangenaam kennis te maken - De loterij
 • Moeder van Magnum: Aangenaam kennis te maken - Een vrije middag
 • Fred: De denkbeeldige hond - Kerstfeest bij oma
 • Jaap: Snik, snik - Eind goed, bijna al goed
 • Rufus: Kees werkeloos - Donder en bliksem
 • Leo van Dam: Angst - De uitdaging
 • Dora van Dam: Angst - Het wonder
  • In de beschrijving van deze episode was er hier sprake van een stokbrood. Kees gebruikte in deze episode echter een salamiworst i.p.v. een stokbrood.