Lijst van afleveringen van Midsomer Murders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
21-07-2016
Genomineerd wegens copyright   Dit artikel is geheel of gedeeltelijk overgenomen uit andere bronnen


Omdat deze pagina daarmee mogelijk auteursrechten schendt is ze op de lijst met te beoordelen pagina's geplaatst.

Hier is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor verwijderingsnominatie te vinden. Het is mogelijk dat de tekst met toestemming van de auteur of van een andere bron gekopieerd is, maar dat dit niet duidelijk gemaakt is bij het aanmaken van dit artikel. Indien dit het geval is, kaart dit dan a.u.b. aan op de overlegpagina van dit artikel en op de betreffende beoordelingslijst. Als je een auteursrechtvrije invulling voor deze pagina weet, aarzel dan vooral niet en vervang deze tekst door jouw bijdrage. Vergeet dit dan niet te melden op de beoordelingslijst.

Pas als het artikel volledig is herschreven of de auteursrechtensituatie is opgehelderd kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Dit is een lijst met afleveringen van de Britse televisieserie Midsomer Murders. De serie telt tot nu toe 18 seizoenen en wordt uitgezonden door de Engelse zender ITV.

Pilot[bewerken]

  Titel Uitzenddatum UK (ITV) Uitzenddatum NL (NCRV) Uitzenddatum BE (VRT) Plot
The Killings at Badger's Drift 23 maart 1997 3 maart 1999 8 januari 2000 Een oude dame is zeer geschokt door wat ze tijdens een wandeling in het bos ziet. Niet lang daarna wordt ze vermoord aangetroffen in haar huis.

Seizoen 1[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK (ITV) Uitzenddatum NL (NCRV) Uitzenddatum BE (VRT) Plot
1 Written in Blood 22 maart 1998 10 maart 1999 15 januari 2000 Een van de leden van een schrijversclub wordt vermoord. De schrijver die de avond ervoor uitgenodigd was door de club, lijkt te zijn verdwenen.
2 Death in Disguise 6 mei 1998 17 maart 1999 22 januari 2000 Een man van een New Age-groep wordt dood onderaan de trap gevonden. Barnaby en Troy vermoeden dat het een ongeluk was, tot vlak daarna de leider van de groep wordt doodgestoken.
3 Death of a Hollow Man 29 maart 1998 24 maart 1999 29 januari 2000 In Ferne Basset wordt een verdronken vrouw gevonden. Niet lang daarna wordt er iemand vermoord tijdens een toneelvoorstelling. Barnaby en Troy vragen zich af wat de connectie was tussen de twee slachtoffers.
4 Faithful unto Death 22 april 1998 31 maart 1999 5 februari 2000 Alan Hollingsworth is niet erg geliefd, nadat hij een groot aantal dorpelingen financieel in de problemen heeft gebracht. Zou een van de boze dorpelingen uit wraak Alans vrouw hebben ontvoerd?

Seizoen 2[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK (ITV) Uitzenddatum NL (NCRV) Uitzenddatum BE (VRT) Plot
1 Strangler's Wood 3 februari 1999 7 april 1999 12 februari 2000 In het bos bij Midsomer Worthy wordt een dode vrouw gevonden. Ze is op dezelfde manier gewurgd als drie andere vrouwen, die negen jaar eerder in dit bos werden aangetroffen.
2 Blood Will Out 19 september 1999 14 april 1999 19 februari 2000 Hector Bridges wordt doodgeschoten in zijn huis. Hij was de meeste gehate man van het dorp. Maar wie van zijn vijanden haatte hem genoeg om hem te vermoorden?
3 Death's Shadow 20 januari 1999 21 april 1999 4 maart 2000 De succesvolle theaterdirecteur Simon Fletcher brengt een bezoek aan Badger's Drift. Hij groeide op in het dorp maar heeft daar geen goede herinneringen aan over gehouden. Kort na zijn aankomst wordt een man onthoofd aangetroffen in zijn woning.
4 Beyond the Grave 5 februari 2000 28 april 1999 26 februari 2000 Er wordt een schilderij vernield in het Aspern Tallow-museum. Al snel gebeuren er allerlei vreemde dingen en lijkt het wel te spoken in het museum.

Seizoen 3[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK (ITV) Uitzenddatum NL (NCRV) Uitzenddatum BE (VRT) Plot
1 Dead Man's Eleven 12 september 1999 12 april 2000 11 maart 2000 Tijdens de aanloop naar de cricketwedstrijd tussen de dorpjes Midsomer Worthy en Fletcher’s Cross lopen de spanningen hoog op. Er wordt een vrouw vermoord met een cricketbat, en tijdens het moordonderzoek ontdekken Barnaby en Troy een hoop andere misdaden.
2 Blue Herrings 22 januari 2000 26 april 2000 25 maart 2000 De lievelingstante van Barnaby waarschuwt hem dat er iets niet in de haak is in het verzorgingstehuis waar ze tijdelijk woont. In korte tijd vinden daar een diefstal en een reeks sterfgevallen plaats.
3 Judgement Day 29 januari 2000 19 april 2000 1 april 2000 De inwoners van Midsomer Mallow vragen zich af of hun dorpje wel mee moet doen aan de verkiezing tot het “Perfecte Dorp” wanneer er een moord plaatsvindt in dit anders zo rustige plaatsje.
4 Death of a Stranger 31 december 1999 3 mei 2000 18 maart 2000 Tijdens een vossenjacht in Upper Marshwood wordt een zwerver vermoord. Een lokale stroper wordt gearresteerd, maar de vraag rijst of de man wel schuldig is wanneer diens vader dood wordt aangetroffen op dezelfde plaats.

Seizoen 4[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK Plot
1 Garden of Death 10 september 2000 In Midsomer Deverell zorgt Elspeth Inkpen-Thomas voor opschudding als zij besluit dat de Memorial Garden op haar landgoed niet langer toegankelijk is voor het publiek. Ze heeft het familielandgoed teruggekocht van Gerald Bennett, die het in bezit kreeg bij het bankroet van haar familie. De tuin werd door Bennett opengesteld voor het publiek. Dan wordt een van de Inkpen-kinderen dood in de tuin gevonden. Barnaby en Troy gaan op zoek naar de moordenaar en komen er bovendien achter dat mevrouw Bennett enkele jaren eerder is verdwenen.
2 Destroying Angel 26 augustus 2001 De eigenaar van het Easterly Grange Hotel is overleden. Hij heeft zijn hotel aan vier personen nagelaten, onder wie Gregory Chambers, de manager van het hotel. Tijdens de begrafenis valt Chambers’ afwezigheid op. Als een hond de hand van de vermiste vindt, begint Barnaby zijn onderzoek. Allerlei affaires komen aan het licht.
3 The Electric Vendetta 2 september 2001 Als een naakte man dood aangetroffen wordt in een graancirkel, verzamelen UFO-fans zich in Midsomer Parva. De verwondingen op het lichaam van het slachtoffer lijken te wijzen op een ontvoering door buitenaardse wezens. Lloyd Kirby, een expert in deze materie, is hiervan overtuigd. Barnaby en Troy zien dit anders, zeker als een identieke moord plaatsvindt.
4 Who Killed Cock Robin? 9 september 2001 De plaatselijke arts in Newton Magna denkt dat hij iemand heeft aangereden, maar er is geen gewonde te bekennen. Na enig onderzoek blijkt de Ierse paardenfluisteraar Sean O’Connell vermist. Barnaby verdenkt landjonker Melvyn Stockard van de verdwijning, gezien zijn crimineel verleden. Stockard heeft het echter druk met het huwelijk van zijn dochter.
5 Dark Autumn 16 september 2001 Als postbode Dave Cutler wordt vermoord tijdens zijn ochtendronde in het gehucht Goodman’s Land, komen Barnaby en Troy de plaatselijke politiebeambte Jay Nash te hulp. De postbode bleek aan zijn vrouwelijke klanten extra diensten te verlenen. Het lijkt dan ook duidelijk dat de moord het werk is van een jaloerse echtgenoot of afgewezen minnaar, tot er een vrouwelijk slachtoffer wordt gevonden met identieke verwondingen.

Seizoen 5[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK Plot
1 Tainted Fruit 23 september 2001 Als er barbituraten worden gestolen uit een dierenartsenpraktijk, vragen Barnaby en Troy zich af of er een verband is tussen deze diefstal en de doodsbedreigingen aan het adres van Melissa Townsend, die volgens sommige dorpelingen schuldig is aan de dood van een lokale stroper.
2 Market for Murder 16 juni 2002 Nadat een van de leden van de vrouwelijke leesclub vermoord wordt, komt het boven water dat deze club zich met alles behalve lezen bezighoudt.
3 A Worm in the Bud 23 juni 2002 Als het lichaam van Susan Bartlett in het bos wordt gevonden nemen de dorpsbewoners aan dat ze zelfmoord gepleegd heeft omdat ze geen kinderen kon krijgen.
4 Ring Out Your Dead 15 september 2002 Het klokkenluidersteam van het dorpje Midsomer Wellow wordt steeds kleiner, en dat terwijl er een heuse klokkenwedstrijd op komst is. Heeft die wedstrijd iets te maken met de dood van de klokkenluiders? Of is er iemand die vanaf het eerste uur een hekel heeft aan klokkenluiders?
5 Murder on St. Malley's Day 22 september 2002 Tijdens een traditionele hardloopwedstrijd van de Devington School valt de bijna-winnaar Daniel Talbot dood neer. Het blijkt dat niet alle dorpelingen tevreden zijn met de school en wat er binnen de school gebeurt.

Seizoen 6[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK Plot
1 A Talent for Life 3 januari 2003 Wanneer Barnaby begint aan een onderzoek naar een vechtpartij na de bijeenkomst van een visclub, verwacht hij niet dat die uitmondt in de dubbele moord op de excentrieke weduwe Isobel Hewitt en de overspelig dokter Duncan Goff. Met het vermoeden dat de één werd gedood om te voorkomen dat de dood van de ander aan het licht kwam, proberen Barnaby en Troy uit te vinden wie het tweetal dood wilde hebben. Troy begint al snel Isobel's jongere "vriend", antiquair Quentin Roka, te verdenken.
2 Death and Dreams 10 januari 2003 Als Martin Wroath doodgeschoten wordt aangetroffen in zijn huis in Midsomer Worthy, wordt verondersteld dat hij op een onnodig ingewikkelde manier zelfmoord heeft gepleegd. Echter, in Midsomer County zijn de dingen nooit zo eenvoudig, en Barnaby is meer dan overtuigd dat de man is vermoord. Dus wanneer een andere man dood wordt gevonden, verdronken en opgehangen op een stormbaan, vermoedt hij meteen dat er dingen als haat en jaloezie ten grondslag liggen aan de zaak. Het wordt al snel duidelijk dat er inderdaad iets mis is in een lokaal huisje ziekenhuis, vooral wanneer er touw verdwijnt in het dorp en Barnaby bijna wordt gewurgd…
3 Painted in Blood 17 januari 2003 Wanneer Ruth Fairfax, een oudere dame, wordt gevonden door Joyce Barnaby, vermoord tijdens een kunstles op het dorpsplein van Midsomer Florey, blijkt al snel dat het gaat om een 30-jarige vrouw met een groot talent voor vermomming en mogelijk politieachtergrond. Vrijwel meteen nadat zij is geïdentificeerd, wordt Barnaby van de zaak gehaald door de NIS. Eerst wordt Troy overrompeld door de bezoekende detectives, die hem onder hun hoede nemen, maar uiteindelijk raakt hij gedesillusioneerd en helpt Barnaby bij het oplossen van de zaak, nadat blijkt dat de moord misschien verband houdt met een overval waarbij een grote hoeveelheid contant geld nog steeds gevonden moet door de politie.
4 A Tale of Two Hamlets 24 januari 2003 De arrogante acteur Larry Smith wordt gedood als hij een zomerhuis inloopt dat vervolgens ontploft, terwijl hij reclame maakt voor een vervolg op een grote hit waarin hij speelde: The House Of Satan. Barnaby probeert zo veel mogelijk te leren als hij afreist naar Upper Warden, terwijl Larry's familie de schuld afschuift op een concurrerend dorp, Lower Warden. Wanneer de director van Smith, Frank Webster, wordt geëlektrocuteerd op zijn hometrainer, ontdekken Barnaby en Troy al snel een eeuwenoude vete tussen de twee dorpen, samen met affaires en andere geheimen.
5 Birds of Prey 31 januari 2003 Wanneer een belegger in het nieuwste plannetje van een miljonair wanhopig wordt om zijn geld eruit te krijgen, om de volgende dag dood gevonden te worden in een meer, roept dat de vraag op of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat iemand anders het voor hem heeft gedaan. Terwijl Barnaby deze zaak in Midsomer Magna onderzoekt, doet Troy, samen met een aantrekkelijke dierenpolitievrouw, onderzoek naar de diefstal van beschermde vogeleieren. Ze ontdekken echter dat hun onderzoeken in elkaar overlopen, wanneer een andere moord wordt gepleegd op een man met een illegale verzameling vogeleieren. Het wordt al snel duidelijk dat er iets gaande is op het landgoed van de miljonair, zeker als het tweetal ontdekt dat zijn regeling frauduleus werd gebruikt. Ze vragen zich af of er iemand bereid was te doden om de regeling in stand te houden.

Seizoen 7[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK Plot
1 The Green Man 2 november 2003 Troy heeft zijn promotie tot inspecteur binnen, en lost nog één zaak op voor hij Midsomer county achter zich laat: de moord op een jongen in Midsomer Worthy. De jongen had overhoop gelegen met Tom, een rustige kluizenaar die leeft in de bossen, en werd neergeschoten met een pistool dat hij alleen had gebruikt in de nacht van zijn dood, om op dieren te schieten. Het duurt niet lang voor er nog een jonge man wordt gedood. Terwijl Troy dat onderzoek afhandelt, bekijkt Barnaby de onnatuurlijke dood van een man wiens skelet een van de vele was dat werd blootgelegd door een tunnelinstorting tijdens het kanaalrestauratieproject, maar waarvan de tanden dichter bij de moderne tijd zitten dan die van de anderen met wie hij werd gevonden.
2 Bad Tidings 4 januari 2004 De eigenwijze nieuwe sergeant van Barnaby, DS Dan Scott, komt uit Londen en springt midden in een zaak wanneer in een veld in Midsomer Mallow een vrouw wordt gevonden, doodgestoken en achtergelaten met een rode roos in haar mond, kort na een Spaanse thema-avond. Terwijl Barnaby onderzoekt, krijgt hij al snel met een andere moord te maken, wanneer een gepensioneerde dokter dood wordt gevonden tijdens een open dag van het dorp. Het wordt al snel duidelijk dat beiden een geheim kenden over een van het dorpsbewoners. Iets wat iemand graag stil wil houden, koste wat kost. Ondertussen organiseert Barnaby's dochter Cully een reünie van oude schoolvrienden, die niet helemaal gaat zoals ze had gepland.
3 The Fisher King 11 januari 2004 Rokkenjager Gareth Heldman wordt vermoord met een Keltische speer in Midsomer Barrow, kort nadat werd gezien hoe hij op nieuwkomer Vanessa Stone afstapte. De speer was voor het laatst gezien in de handen van haar vriendje Harry Green. De man die het lichaam ontdekt, blijkt Heldmans halfbroer te zijn. Hij is geobsedeerd met het vieren van de zomerzonnewende, terwijl Barnaby en Scott proberen het heden en verleden te ontwarren om de moordenaar te ontdekken, tot de ook zomerzonnewendevieringen beginnen met een moord…
4 Sins of Commission 18 januari 2004 Het is het 12e Midsomer St Michael Literary Festival, en het dorp is uitgegroeid tot een broeinest van schrijvers, redacteuren en uitgevers. Dan wordt een bekroonde auteur gevonden onderaan de trap, met zijn nek vakkundig gebroken, wat doet vermoeden dat de dader legertraining heeft gehad. De verdenking valt op Cully’s vriend, John Denton, voormalig SAS-man en nu schrijver. Het wordt al snel een ingewikkelde zaak voor Barnaby en Scott, wanneer een andere schrijver van een dak wordt geduwd tijdens een evenement van het festival.
5 The Maid in Splendour 25 januari 2004 Jamie Cruickshank, een populaire barman van de bar Maid in Splendour, wordt in zijn rug geschoten in de buurt van een verlaten huisje in het bos. De bar in Midsomer Worthy staat centraal in het conflict tussen de lokale bevolking en de commerciële ontwikkelaars. De grondig gehate nieuwe eigenaar van de bar, Stephen Bannerman, dreigt om hem af te breken. Wanneer Bannerman ook sterft, lijkt het erop dat de dood van Jamie weleens een vergissing kon zijn geweest.
6 The Straw Woman 29 februari 2004 De heropleving van een heidens festival in Midsomer Parva, waarbij het in brand steken van een rieten vrouw een rol speelt, eindigt in tragedie als de kapelaan van de kerk binnenin de rieten pop levend verbrand. De gemeenschap keert zich snel tegen de organisator van het festival, basisschooldocente Liz Francis, maar de kapelaan had ook ruzie met pornograaf Alan Clifford. Afgehakte varkenskoppen, spontane ontbranding van mensen en beschuldigingen van hekserij compliceren een zaak die eindigt in tragedie, terwijl er alsmaar meer doden vallen.
7 Ghosts of X-Mas past 25 december 2004 Negen jaar geleden pleegde goochelaar Ferdinand Villiers zelfmoord in zijn huis, Draycott Hall, net voor Kerstmis. Na al die tijd verzamelt de uitgebreide Villiersfamilie zich in het huis om Kerst te vieren, maar een briefje in een Kerstversiersel leidt iedereen af van de feestelijkheden: er staat dat twee familieleden zullen sterven vóór middernacht op Tweede Kerstdag. Iedereen neemt aan dat het een grap is, maar als de oude tante Lydia eerst bijna wordt gedood door rookverstikking en later van de trap wordt geduwd en doodgaat, komt Barnaby om de zaak op te lossen - en tegelijk zijn schoonfamilie te ontlopen. De voorspelling komt snel uit, wanneer een ander familielid sterft door een schietongeval, en Barnaby en Scott proberen te doorgronden wie tegen hen liegt en of er een verband is de met gebeurtenissen van negen jaar geleden.

Seizoen 8[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK
1 Things That Go Bump in the Night 10 oktober 2004
2 Dead in the Water 17 oktober 2004
3 Orchis Fatalis 9 januari 2005
4 Bantling Boy 16 januari 2005
5 Second Sight 23 januari 2005
6 Hidden Depths 13 maart 2005
7 Sauce for the Goose 3 april 2005
8 Midsomer Rhapsody 2 oktober 2005

Seizoen 9[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK Uitzenddatum NL (KRO) Plot
1 The House in the Woods 9 oktober 2005 3 januari 2007 Een stel blijkt gewurgd te zijn bij het afgelegen huis Winyard waar het volgens de plaatselijke bevolking spookt.

Het gebeuren krijgt lokaal erg veel aandacht. Barnaby en Jones onderzoeken de zaak.

2 Dead Letters 26 februari 2006 24 januari 2007 In Barton wordt Oak Apple gevierd als Marion Slade wordt gevonden. Ze is verdronken. Men denkt aan zelfmoord. Blijkbaar is het verdriet om haar overleden dochter, ooit de koningin op het plaatselijke carnaval, haar te veel geworden.

Als er echter weer een lichaam wordt gevonden lijkt her erop dat de festiviteiten het slechtste in de bewoners van Barton naar boven heeft gehaald.

3 Vixen's Run 5 maart 2006 31 januari 2007 Sir Freddy Butler valt dood neer tijdens het houden van zijn speech.

De post-mortem suggereert dat hij een natuurlijke dood is gestorven, maar Barnaby is niet overtuigd. Sir Freddy's testament is n.l. gestolen en het huis van zijn advocaat is door brandstichting in de as gelegd.

4 Down Among the Dead Men 12 maart 2006 7 februari 2007 Chantage-expert Martin Barret is vermoord. Er is geen tekort aan verdachten met interessante motieven. Maar er is geen enkel bewijs. Barnaby komt voor dit onderzoek zelfs terecht bij de kust.

Maar de antwoorden liggen dichter bij huis.

5 Death in Chorus 3 september 2006 28 februari 2007 Tijdens de voorbereiding voor een koorzangwedstrijd wordt een lid van het Midsomer Worthy-zangkoor vermoord. Dit voorval leidt tot angst bij de rest van het koor, waar ook Joyce Barnaby en dokter Bullard deel van uitmaken. De wedstrijd komt steeds dichterbij en de rivaliteit met het naburige dorp stijgt ten top als er opnieuw een dode valt. Barnaby en Jones raken verstrikt in een web van jaloezie en rivaliteit…
6 Country Matters 10 september 2006 21 februari 2007 Enkele inwoners van het dorpje Elverton verzetten zich tegen de komst van een Goodfare-supermarkt. Een steekpartij brengt Barnaby naar het dorp. Het slachtoffer is een bekende. De man blijkt echter vier verschillende namen te hebben en nauwe banden met Goodfare. Kunnen Barnaby en Jones de geheimen en intriges die zich in Elverton schuilhouden, blootleggen, en zo de boycot van de supermarkt oplossen?
7 Last Year's Model 17 september 2006 7 maart 2007 Annie Woodrow staat in Midsomer Malham terecht voor de moord op haar beste vriendin. De bewijzen tegen haar stapelen zich op. De openbare aanklager beweert dat Annie misleid werd en geobsedeerd zou zijn door de echtgenoot van haar vriendin. Barnaby is echter niet overtuigd van haar schuld. Kan Barnaby met de hulp van de gepensioneerde hoofdgetuige Mrs. Beverly achterhalen wat er echt gebeurd is tijdens de nacht dat Frances vermoord werd?
8 Four Funerals and a Wedding 24 september 2006 14 februari 2007 De al wat oudere feministe Mildred Danvers wordt dood aangetroffen nadat ze terugkeerde naar haar ouderlijke huis in het dorpje Broughton. Het overlijden van Midred doet de plaatselijke strijd tussen de seksen, die hier al woedt sinds de Eerste Wereldoorlog, weer in alle hevigheid oplaaien. Kort daarop wordt dominee Rev Gant, die bekendstaat als een rabiate vrouwenhater, tijdens de jaarmarkt door het hoofd geschoten. Moet de moordenaar in het kamp van de mannen of van de vrouwen gezocht worden? Of zijn er nog andere motieven in het spel?

Seizoen 10[bewerken]

Afl. Titel aflevering Uitzenddatum UK Uitzending NL (KRO) Plot
1 Dance with the Dead 12 november 2006 7 november 2007 Het lichaam van een jongeman wordt gevonden in een vliegtuighangar uit de Tweede Wereldoorlog. Hij is vermoord en zijn vriendin Laura Sharp is verdwenen. Ze heeft een dubieuze reputatie, maar bij de lokale gemeenschap blijkt ze erg populair.
2 The Animal Within 19 januari 2007 14 november 2007 Faith Alexander komt naar Midsomer om haar oom Rex te bezoeken, maar hij is nergens te vinden. Het vreemde is dat hij iedereen verteld had dat ze was overleden. Uiteindelijk vinden ze Rex, vermoord. De excentrieke man heeft diverse testamenten achtergelaten. Iedereen van de familie hoopt nu een stuk van het landgoed te kunnen bemachtigen
3 The Kings Crystal 26 januari 2007 21 november 2007 Als Alan King, eigenaar van de Kings Crystal Glass Company, komt te overlijden sluit zijn broer de fabriek en trouwt hij met Alans weduwe. Dat laatste valt niet goed bij haar zoon. Als vervolgens de bedrijfsaccountant vermoord in de rivier wordt gevonden komt Barnaby in aanraking met de wereld van vrijmetselarij en corruptie.
4 The Axeman Cometh 2 februari 2007 28 november 2007 Barnaby stoft zijn elpees af en denkt terug aan de tijd dat hij zelf lid was van een rockbandje als zijn favoriete band 'Hired Gun' op het rockfestival komt spelen. De spanning die ooit de breuk in die band veroorzaakte steekt weer de kop op. Zo is daar het mysterie van het 30 jaar gelden verdwenen bandlid. Als vervolgens een van de bandleden wordt geëlektrocuteerd bij het eerste optreden, gaat Barnaby op onderzoek uit.
5 Death and Dust 8 mei 2007 5 december 2007 Dr. Allan Delaney vindt de dood bij een auto-ongeluk. De chauffeur is doorgereden. Het lijkt erop dat zijn partner Dr. James Kirkwood het beoogde slachtoffer was. Heeft het iets te maken met het geplande huwelijk van James met de gescheiden Delyth Mostyn?
6 Picture of Innocence 3 juni 2007 12 december 2007 Er is rivaliteit tussen de traditionele fotografen en de fans van de digitale camera. Als in die strijd een lid van de lokale cameraclub gewurgd wordt wijst alles in een richting: Barnaby! Hij moet een beroep doen op Jones en zijn deductievermogen om de motieven van de echte dader boven tafel te krijgen.
7 They seek Him Here 7 oktober 2007 9 januari 2008 Er wordt een film gemaakt in Midsomer Manor. Het leidt tot behoorlijk wat intrige bij de lokale bevolking. Barnaby neemt 2 criminelen aan als beveiligingsbeambten. Er hangt moord in de lucht.
8 Death in a Chocolate Box 14 oktober 2007 16 januari 2008 Barnaby komt ex-collega Jack Colby tegen. Hij en zijn vrouw Gina werken met ex-criminelen. De volgende ochtend wordt Jacks lichaam vermoord gevonden. Barnaby duikt in het verleden.

Seizoen 11[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 060 Blood Wedding 6 juli 2008 8 oktober 2008 Cully, de dochter van Barnaby, is druk bezig met de voorbereidingen van haar huwelijk. In Bledlow Hall vindt ondertussen de receptie plaats van Beth Porteous en Sir Ned Fitzroy die zojuist in de echt verbonden zijn. Dan wordt Marina, het bruidsmeisje, met een dolk vermoord. Alles wijst erop dat het gebeurd is met een pijl-en-boog. Alle Fitzroys blijken deze sport te beheersen…
2 061 Shot at Down 1 januari 2008 15 oktober 2008 Een bloedvete tussen twee families die reeds dateert uit de Eerste Wereldoorlog bereikt zijn hoogtepunt tijdens de onthulling van een oorlogsmonument in Midsomer Parva. Majoor Dave Hicks beweert dat Johnny Hammond de dood van zijn grootvader, die aan de Somme gefusilleerd werd wegens lafheid, op zijn geweten heeft. Wanneer de gepensioneerde kolonel Henry Hammond wordt vermoord, ontdekken Barnaby en Jones dat de koppige families met elkaar verbonden zijn door gevaarlijke geheimen.
3 062 Left for Dead 20 juli 2008 29 oktober 2008 Het bouwen van een nieuwe weg maakt dat protesteerders naar een van de Midsomer-dorpen trekken. Het lijkt zelfs het motief voor een moord. Barnaby en Jones duiken in de complexe aard van deze kleine gemeenschap. Langzaam wordt duidelijk dat de sleutel tot de oplossing ligt in een geheim pact dat ooit gesloten is tussen enkele dorpelingen.
4 063 Midsomer Life 13 juli 2008 5 november 2008 Charlie Finleyson wordt dood aangetroffen in het bos bij Midsomer Sonning. Hij had in het dorp gewoond totdat hij ervandoor was gegaan met de vrouw van de eigenaar van de lokale krant Midsomer Life. Deze Guy Sandys heeft veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd door negatieve artikelen over hen te publiceren. De volgende ochtend wordt hij gevonden, doodgestoken in het hart. Wat is er aan de hand?
5 064 Magician's Nephew 27 juli 2008 12 november 2008 Jean Wildacre, grootmoeder en de assistent van een goochelaar, valt dood neer tijdens een show. Het dodelijk gif van een kikker blijkt de oorzaak. Wie zou Jean ooit willen vermoorden? Barnaby en Jones onderzoeken de geheimzinnige wereld van Midsomer’s Magic Circle, een groepje van vrienden die ooit samen erediensten hielden. Ernest Balliol en zijn familie zijn nog altijd geobsedeerd door zwarte magie maar dorpsgenoot Aloysius Wilmington heeft de gemoederen verhit door te beweren dat hun rituelen nep zijn.
6 065 Days of Misrule 24 december 2008 19 november 2008 Deze aflevering speelt zich af tegen de achtergrond van een slepersfirma van een ex-militair Matt Parkes en zijn onberekenbare zoon James. Parkes is betrokken bij de organisatie van een teambuilding die het leger aan diverse bedrijven aanbiedt.
7 066 Talking to the Dead 5 augustus 2008 26 november 2008 Aflevering met een gastoptreden van Jeroen Krabbé. Barnaby en Jones worden meegezogen in een bijzondere zaak waar bijgeloof en antiek een rol spelen als twee getrouwde stellen spoorloos verdwijnen van hun landgoed. Het bos zou bezeten zijn door een groep monniken die daar vele jaren eerder afgeslacht zijn. Als met hulp van de helderziende Cyrus LeVanu een lichaam wordt gevonden blijkt dat van een veel latere datum te zijn.

Seizoen 12[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 067 The Dogleg Murders 22 juli 2009 31 mei 2009 Op de Midsomer Golfclub Whiteoaks is een lid met een golfclub doodgeslagen. Whiteoaks blijkt een wespennest van haat, gokzucht, geweld, jaloezie en afpersing te zijn.
2 068 The Black Book 5 augustus 2009 18 november 2009 Een dame vindt een oud schilderij in haar huis. Het blijkt van de beroemde 18de-eeuwse schilder Henry Hogson te zijn, en het wordt voor 400.000 ton op een veiling verkocht. De volgende ochtend wordt de dame vermoord gevonden in haar huis. Er volgen nog meer slachtoffers in Midsomer.
3 069 The Secrets and Spies 29 juli 2009 25 november 2009 Barnaby blijkt een onbekend verleden te hebben als een geheim agent vermoord wordt tijdens een spelletje cricket in Midsomer Parva. Hij beseft dat het te maken heeft met het sociale netwerk van spionnen tijdens de Koude Oorlog. Maar Barnaby wordt door MI6 van de zaak gehaald.
4 070 The Glitch 23 september 2009 2 december 2009 George Jeffers is een wetenschapper die in samenwerking met de rijke zakenman Clinton Finn een lucratief vliegverkeerscontrolesysteem ontworpen heeft. Maar Jeffers heeft ook ontdekt dat er een gevaarlijke bug in het systeem zit die veel mensenlevens kan gaan kosten. Deze bevindingen wil hij publiceren, maar Clinton is hier tegen. Ook intern aan de universiteit zijn ze tegen het naar buiten komen van deze gegevens. Dan wordt een vrouw doodgereden die op Jeffers' fiets reed. Was de wetenschapper misschien het beoogde slachtoffer?
5 071 Small Mercies 28 oktober 2009 9 december 2009 Robert Moss, de conciërge van het modeldorp Little Worthing, vindt het lichaam van de bewoner Richard Tanner. Hij is met pennen en touwen vastgezet, zoals bij Gulliver ooit is gebeurd, en vervolgens is hij op bloedige wijze vermoord. Deze Tanner was erg tegen de plannen om van het dorp een toeristische attractie te maken. Iedereen beschouwde hem als een vervelende man en een sta-in-de-weg voor de vooruitgang van het dorp.
6 072 The Creeper 27 januari 2010 6 januari 2010 Chettham Park House dat ooit in het bezit was van Sir William Chettham is nu gekocht door de entrepreneur Jack Filby. De twee kennen elkaar al vanuit hun studententijd. De familie Chettham mag in het kleine ‘The Dower House’ op het terrein blijven wonen en hun zoon Freddy is nu zelfs de rechterhand van Filby. Op het verjaardagsfeestje van Freddy krijgt diens peetoom David Roper ruzie met Filby over het boek dat Roper wil gaan schrijven over het studieclubje waar Chettham en Filby toe behoorden. De volgende ochtend wordt Roper dood aangetroffen in zijn bed. Is ‘The Creeper’, een lokale inbreker die het voorzien heeft op de huizen van de rijken, nu ook ineens moordenaar geworden of moet men de dader elders zoeken?
7 073 The Great and the Good 14 april 2010 13 januari 2010 De buren van Connie Bishops, de dorpsonderwijzeres, zijn het inmiddels gewend dat ze midden in de nacht moord en brand schreeuwt omdat er zich weer eens een indringer in haar huis zou bevinden. Volgens velen is het alleen haar fantasie die haar parten speelt. Maar Barnaby en Jones ontdekken dat er echt iemand in haar huis heeft rondgestruind. Het feit dat het halve dorp weet waar zich de sleutel van de achterdeur bevindt maakt de zoektocht naar de indringer niet makkelijker. Als er vervolgens een paar lijken gevonden worden in haar tuin denkt Connie dat ze zelf al slaapwandelend de moorden heeft gepleegd. Maar Barnaby is daarvan niet overtuigd.

Seizoen 13[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 074 The Sword of Guillaume 10 februari 2010 6 april 2011 Eerste aflevering met John Barnaby, de neef van Tom Barnaby (gastoptreden ter introductie van het personage). Barnaby neemt deel aan een busreis naar Brighton met de kamer van koophandel van Causton. Hij heeft vermoedens dat Hicks, de burgemeester van Causton, iets in zijn schild voert en corrupte zaken gaat doen in Brighton. Zijn ontspanningsreisje is maar van korte duur. Hij moet onmiddellijk in functie treden wanneer iemand uit het gezelschap wordt onthoofd tijdens een rit op de spooktrein. Dan wordt de vicar van Midsomer Parva bedreigd met de dood en de leden van zijn gemeenschap worden geëxecuteerd met het zwaard van een Normandische veroveraar. Het zwaard is gestolen uit het graf van Richard van Guillaume, een van de voorvaders van Lady Matilda. Matilda is gekant tegen de plannen van Hicks en heeft dreigbrieven ontvangen. Haar zoon Richard is de laatste in de bloedlijn en lijdt aan hersenbeschadiging. Barnaby denkt dat Richard wel eens achter de moorden zou kunnen zitten.
2 075 The Made-to-Measure Murders 12 mei 2010 30 maart 2011 De inwoners van Milton Cross, een feodaal landgoed met kerken, boerderijen, huisjes en veel grond - zijn voor hun levensonderhoud volledig afhankelijk van Edward Milton, de eigenaar van het landgoed. Twee jaar geleden kwam Gerald Woodley, kleermaker in Milton Cross, om het leven door een hartaanval. Op zijn sterfdag komen zijn familieleden bijeen om hem te herdenken. Ze worden verteerd door verdriet. Of zijn het eerder schuldgevoelens? Terwijl Sonia, Geralds weduwe, te biecht gaat bij de dominee, wordt ze vermoord. Nadat hij een brief in handen krijgt van Sonia, wordt ook de dominee vermoord. Barnaby en Jones gaan op onderzoek en de geheimen van de familie Woodley worden blootgelegd.
3 076 Blood on the Saddle 8 september 2010 13 april 2011 Tijdens een wildwestshow in Ford Florey wordt Faye Lennox gedood door een pistoolschot. Faye had een relatie met de niet erg geliefde Jack Fincher, Snel nadien wordt Fincher ook vermoord. Het enige aanknopingspunt dat Barnaby kan vinden is een geschil tussen twee families die al jaren lang strijden over een braakliggend stukje grond. Er zijn echter nog tal van verdachten die Fincher graag dood zouden zien.
4 077 The Silent Land 22 september 2010 29 december 2010 Tijdens een nachtelijke autorit moet Joyce Barnaby uitwijken voor een wandelaar en komt in een greppel terecht. Ze denkt dat ze de persoon toch mogelijk geraakt heeft, maar er is geen lichaam te bespeuren. De volgende ochtend wordt op het kerkhof van een ziekenhuis dat al lang niet meer in gebruik is, een lichaam gevonden. Dit geeft stof voor de verhalen van de lokale gids die rondleidingen geeft in deze spookstad. Maar wanneer de gids ook op griezelige wijze om het leven komt, is het aan Barnaby om op onderzoek te gaan.
5 078 Master Class 6 oktober 2010 11 mei 2011 De internationaal beroemde concertpianist Sir Michael Fielding leidt in zijn huis in Devington Hall de zomerschool van aanstormende pianotalenten. De studenten zijn erg competitief ingesteld en algauw blijkt dat van de drie finalisten de jonge Zöe Stock het meeste kans maakt om de wedstrijd te winnen. Wanneer Zöe een wandeling maakt op het landgoed, ziet ze een jonge vrouw zichzelf verdrinken en haar baby achterlaten op de oever. Wanneer de politie arriveert is er geen enkel spoor te vinden van de vrouw of haar kind. Maar Barnaby herinnert zich een identieke zaak, 18 jaar geleden, waar ook een mysterieuze vrouw omkwam. De getuige destijds was Father Gregory, en niet veel later wordt een aanslag gepleegd op het leven van Zöe net buiten diens kerk...
6 079 The Noble Art 13 oktober 2010 25 mei 2011 De honderdvijftigste verjaardag van het eerste kampioenschap zwaargewicht in Midsomer leidt tot een moordmysterie in het huis van een door Barnaby sterk gerespecteerde man. Tijdens het onderzoek ontwikkelt zich een hechte vriendschap tussen de twee. Maar zou hij niet de moordenaar kunnen zijn?
7 080 Not in My Back Yard 12 januari 2011 1 juni 2011 In het sfeervolle dorpje Great Pelfe zijn de tussentijdse verkiezingen voor de raadsleden van Midsomer County Council druk aan de gang. Een golf van inbraken, moorden, corruptie en bijbehorende beschuldigingen overspoelt het dorp. De donkerste geheimen van de respectabele dorpsbewoners komen langzaam aan het licht.
8 081 Fit for Murder 2 februari 2011 8 juni 2011 Laatste aflevering met DCI Tom Barnaby, Joyce Barnaby en Cully Barnaby. Met tegenzin gaat Barnaby met Joyce mee naar een spaweekend in Swavely Manor. Maar op het moment dat hij probeert te ontstressen, wordt er een dode vrouw gevonden in de flotatieruimte. Barnaby staakt zijn behandeling om de dood van de vrouw te gaan onderzoeken, maar als hij zijn toekomst overdenkt blijken zijn persoonlijke zorgen niet zo ver weg te zijn.

Seizoen 14[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 082 Death in the Slow Lane 23 maart 2011 28 mei 2011 Eerste reguliere aflevering met DCI John Barnaby (en zijn hond Sykes). DCI John Barnaby arriveert in Midsomer vergezeld door zijn hond Sykes. Bijna onmiddellijk na zijn aankomst wordt hij aangeklampt door Harriet Wingate, directrice van de elitaire Darnley Park Girls School, die hem vraagt om een oogje in het zeil te houden op de jaarlijkse Classic Car Show die er zit aan te komen. Jones, een autofanaat, stemt meteen toe maar Barnaby is het niet gewend dat de locals hem meteen om gunsten vragen en houdt zich afzijdig. Toch raakt hij geïntrigeerd door de school wanneer hij even later ontdekt dat de restanten van Duncan Palmer, een voormalig raceauto-bestuurder waarvan gedacht werd dat hij 40 jaar geleden verdronken was in het Lake District, teruggevonden werden op het landgoed.
2 083 Dark Secrets 30 maart 2011 14 maart 2012 Eerste aflevering met Sarah Barnaby. Sarah Barnaby komt naar Midsomer en begint met haar baan als onderwijzeres. Gerry Dawkins van de sociale dienst gaat langs bij de oudere kluizenaars William en Mary Bingham, daar wordt hij ruw weggestuurd door hun dochter Selina en haar man Eddie Stanton. Vervolgens bezoekt hij een kunstenaarskolonie die gerund wordt door paardenfluisteraar Maggie Viviani. Twee dagen later wordt het lijk van Gerry Dawkins uit de rivier gevist. Barnaby en Jones graven in de familiegeheimen en ontcijferen astronomische kaarten om de moordenaar te vinden.
3 084 Echoes of the Dead 20 april 2011 21 maart 2012 Een jonge vrouw wordt vermoord in bad gevonden, gekleed als een bruid. Ze draagt een ring en een boeket bloemen is bij haar neergelegd, zij had echter geen trouwplannen. Deze zaakt brengt Barnaby en Jones onder meer naar een ezelopvang en een pub gerund door een ex-collega van Jones.
4 085 The Oblong Murders 25 mei 2011 28 maart 2012 Laatste aflevering met Dr. George Bullard. Patholoog George Bullard vraagt Barnaby de vermissing van Lucy Oliver te onderzoeken, zij is de dochter van vrienden. Lucy is verdwenen na toetreding tot de Oblong Foundation, een new age groep gevestigd in het huis van Ruth Lambert, wiens ouders zijn overleden in een explosie op hun boot. Rechercheur Jones gaat undercover in de groep. Barnaby verneemt dat Lucy voor haar vertrek ruzie had met Oblongs directrice Freddie Raft, maar Ruth ontkent dit.
5 086 The Sleeper Under The Hill 21 september 2011 4 april 2012 Eerste aflevering met Dr. Kate Wilding. Als het lichaam van een boer wordt gevonden in het midden van een cirkel van stenen in Midsomer Mow, zijn de plaatselijke druïden al snel de eerste verdachten. Inspecteur Barnaby is er echter meer van overtuigd dat niet iets spiriuteels maar pure menselijke hebzucht het motief is van deze moord.
6 087 The Night of the Stag 12 oktober 2011 11 april 2012 Tijdens een dorpsfeest waarbij Barnaby en Jones aanwezig zijn, wordt een lichaam in een vat appelcider gevonden. Het blijkt een vermiste belastinginspecteur te zijn. Volgens de patholoog is hij niet verdronken in het vat, maar zo hard geschud dat hij is overleden. Barnaby en Jones gaan op onderzoek.
7 088 A Sacred Trust 26 oktober 2011 18 april 2012 Vandalen verwoesten de prachtige glas in loodramen van het klooster in Midsomer. De vier nonnen die hier leven willen echter geen bemoeienis van de politie. Als er echter niet veel later een non gewurgd gevonden wordt betreden Barnaby en Jones de wereld van dit klooster.
8 089 A Rare Bird 11 januari 2012 9 mei 2012 Een ruzie tussen de vogelspotters van Midsomer heeft een tragische wending als de voorzitter van deze vogelspottersvereniging vermoord wordt gevonden in het bos. Zijn vrouw Nina, een voormalige Russische prima ballerina, is in shock. Ze heeft haar man net verteld dat ze eindelijk zwanger is van hun eerste kind.

Seizoen 15[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 090 The Dark Rider 1 februari 2012 14 november 2012 De families DeQuettevilles en Fleetwoods wonen op een landgoed en zijn buren, maar ook al vijanden sinds de Engelse Burgeroorlog. De oude heer DeQuettevilles sterft nadat een historische ridder zonder hoofd naar hem gewezen heeft volgens de familielegende. Barnaby en Jones onderzoeken of dit met de oude familievete te maken heeft of dat er een moderne moordenaar op vrije voeten is.
2 091 Murder of Innocence 21 maart 2012 21 november 2012 In 1994 werd de veertienjarige Grady Felton veroordeeld voor de moord op Daniel de zoon van land-eigenaar Ted Denning. Grady is nu terug in het dorpje Binwell, om zijn huisje te verkopen zegt hij zelf, maar hij roept ook dat hij wraak wil nemen op iedereen die verantwoordelijk is voor zijn veroordeling. Spoedig daarna wordt Harrison vermoord, hij was medeverantoordelijk voor de veroordeling van Felton. Barnaby en Jones moeten ervoor zorgen dat er niet meer slachtoffers gaan volgen.
3 092 Written in the Stars 25 september 2012 22 oktober 2014 Een lid van een amateur-astronomenclub wordt dood teruggevonden op de plaats waar hij een eclips zou gaan bekijken. Barnaby en Jones gaan op onderzoek.
4 093 Death and the Divas 2 januari 2013 20 november 2013 De Midsomer Langley Film Society toont een retrospectief van horrorfilms gemaakt door de lokale actrice Stella Harris. Op deze première wordt Stella volkomen verrast door de komst van haar zus, de glamoureuze filmster Diana Davenport. De zussen hebben elkaar veertig jaar niet gezien, het is allesbehalve een hartelijk wederzien. Dezelfde avond wordt Eve Lomax, een schrijfster die aan een boek over Stella werkt, vermoord. Er volgen nog meer moorden, allen gepleegd op dezelfde manier als in de horrorfilms van Stella.
5 094 The Sicilian Defence 9 januari 2013 29 oktober 2014 Het tienermeisje Harriet Farmer wordt neergeslagen in het bos gevonden nadat ze haar spullen thuis had gepakt om weg te lopen met haar vriendje Finn. Een jaar lang ligt ze in coma. Van Finn is vanaf die dag niets meer vernomen. Als Harriet uit haar coma ontwaakt herinnert zij zich helaas niets meer. Barnaby en Jones pakken deze zaak weer op.
6 095 Schooled in Murder 30 januari 2013 5 november 2014 Laatste aflevering met DS Ben Jones. Barnaby en Jones vinden Debbie Moffet doodgedrukt onder een gigantische ronde kaas in de melkfabriek waar zij werkte. De fabriek produceert de wereldberoemde Midsomer Blue. Debby werd gevonden door haar collega Jim Caxton. Jim lijkt meer bezorgd over zijn kostbare kaas dan de dood van Debbie.

Seizoen 16[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 096 The Christmas Haunting 24 december 2013 10 december 2014 Eerste aflevering met DS Charlie Nelson. Het is bijna Kerstmis en de nieuwe detective Charlie Nelson is net aangekomen om John Barnaby te assisteren als opvolger van Ben. Hij kan gelijk aan de slag want tijdens een geestenjacht wordt een van de deelnemers vermoord gevonden.
2 097 Let Us Prey 8 januari 2014 14 januari 2015 Nelson en Barnaby onderzoeken moord op een jonge vrouw die in de rivier is gevonden bij Midsomer St Claire. Het is al snel duidelijk dat het Nancy Dewar is, een verpleegster die sinds kort weg is bij haar gewelddadige man en nu samenleefde met kunst historicus Philip Hamilton. Ondertussen is Sarah Barnaby druk met het in orde maken van de babykamer en heeft Charlie een kamer gehuurd bij patholoog-anatoom Kate.
3 098 Wild Harvest 29 januari 2014 11 februari 2015 De rijke landeigenaar Martin Strickland wordt vermoord in het bos gevonden vastgeketend aan een boom. Het spoor van de detectives Barnaby en Nelson komt al snel uit bij de tirannieke chefkok van het plaatselijke sterren-restaurant waar ook de dochter van de vermoorde Martin werkt. Onderwijzeres Sarah Barnaby is begonnen aan haar zwangerschapsverlof.
4 099 The Flying Club 5 februari 2014 18 februari 2015 In een meer wordt het lichaam van een piloot gevonden. Het is al snel duidelijk dat hij uit een vliegtuig is gegooid. Hij was een van de eigenaren van "Finchmere Airfield". Barnaby en Nelson zoeken de dader in eerste instantie op het vliegveld maar ook de strijders tegen de overlast van het vliegveld zijn verdacht.
5 100 The Killings Of Copenhagen 12 februari 2014 25 februari 2015 Eerste aflevering met Betty Barnaby (de dochter van John en Sarah). De eigenaar van een koekjesfabriek wordt vermoord in een hotel in Kopenhagen gevonden terwijl hij op zakenreis was. Barnaby en Nelson reizen af naar Denemarken om deze zaak samen met twee vrouwelijke Deense detectives op te lossen. Ondertussen maakt Sarah Barnaby zich klaar voor de bevalling van hun eerste kindje.

Seizoen 17[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 101 The Dagger Club 28 januari 2015 24 februari 2016
2 102 The Ballad of Midsomer County 4 februari 2015 9 maart 2016
3 103 Murder by Magic 11 februari 2015 2 maart 2016
4 104 A Vintage Murder 18 februari 2015 16 maart 2016 Laatste aflevering met Dr. Kate Wilding.

Seizoen 18[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO/ NCRV Plot
1 105 Habeas Corpus 6 januari 2016 1 juni 2016 Eerste aflevering met Dr. Kam Karimore.
2 106 The Incident at Cooper Hill 13 januari 2016 13 juli 2016
3 107 Breaking the Chain 27 januari 2016 n.n.b.
4 108 A Dying Art 3 februari 2016 27 juli 2016
5 109 Saints and Sinners 10 februari 2016 n.n.b.
6 110 Harvest of Souls 17 februari 2016 n.n.b. Laatste aflevering met DS Charlie Nelson.

Seizoen 19[bewerken]

Afl. Serie Titel aflevering Vlag van Verenigd Koninkrijk Uitzenddatum ITV Vlag van Nederland Uitzenddatum KRO Plot
1 111 #19.1 n.n.b. n.n.b. Eerste aflevering met DS Jamie Winter.
2 112 #19.2 n.n.b. n.n.b.
3 113 #19.3 n.n.b. n.n.b.
4 114 #19.4 n.n.b. n.n.b.
5 115 #19.5 n.n.b. n.n.b.
6 116 #19.6 n.n.b. n.n.b.