Lijst van afleveringen van Smash

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Dit is een lijst van afleveringen van het eerste seizoen van de musical-drama televisieserie Smash.

Nr. Titel Regisseur Schrijver(s) Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten Uitzenddatum Vlag van Nederland
1
Pilot
Michael Mayer Theresa Rebeck 6 februari 2012  
De wereldberoemde musicalschrijvers-duo Julia Houston en Tom Levitt worden geïnspireerd om een nieuwe Broadway musical te maken over het leven van Marilyn Monroe. De hardnekkige producent Eileen Rand en de temperamentvolle maar toch briljante regisseur Derek Wills zijn meteen enthousiast. Terwijl de vier hun zoektocht beginnen naar de hoofdrolspeelster, raakt de ervaren actrice Ivy Lynn geobsedeerd met de rol en is vastbesloten deze te krijgen. De naïeve serveerster Karen Cartwright probeert wanhopig haar theater dromen werkelijkheid te maken.
2
The Callback
Michael Mayer Theresa Rebeck 13 februari 2012  
Terwijl Ivy en Karen beide een poging doen om in een positief daglicht bij Derek te komen voor de rol van Marilyn, raken Julia en haar man Frank gefrustreerd door het moeilijke proces van hun internationale adoptie en bemoeilijkt Eileens bittere scheiding haar de musical te kunnen financieren.
3
Enter Mr. DiMaggio
Michael Mayer Theresa Rebeck 20 februari 2012  
Karen keert terug naar Iowa om een ​​belangrijke beslissing te nemen over haar toekomst. Michael Swift, de favoriet voor de rol van Joe DiMaggio, blijkt een geheim te hebben en Eileen vermoedt dat haar bijna ex-man de musical saboteert om potentiële investeerders op afstand te houden.
4
The Cost of Art
Michael Morris David Marshall Grant 27 februari 2012  
Terwijl Derek een feest organiseert voor de tiener-ster Lyle West, bedenkt Eileen een nieuwe strategie om fondsen te werven voor de musical. Karen leert haar kansen op succes te vergroten in de Broadway wereld en Tom heeft een speciale eerste date.
5
Let's Be Bad
Jamie Babbit Julie Rottenberg & Elisa Zuritsky 5 maart 2012  
Als Leo wordt gearresteerd ziet Julia haar relatie met Frank en hun zoon uiteen vallen. Toms assistent Ellis gaat bij Eileen werken er is spanning in de relatie tussen Derek en Ivy.
6
Chemistry
Dan Attias Jacquelyn Reingold 12 maart 2012  
Ivy heeft een groot probleem als haar stem geblesseerd raakt. Ze worstelt met de beslissing om medicatie te nemen en zo haar rol als Marilyn veilig te stellen. Julia probeert Michael te ontwijken, Eileen leert Ellis beter kennen en Karen zingt op een Bar mitswa.
7
The Workshop
Mimi Leder Jason Grote 19 maart 2012  
Het team bereid zich voor om hun werk te laten zien aan potentiële investeerders. Ivy wordt onder druk gezet doordat haar moeder, Broadway-ster Leigh Conroy, plotseling in haar leven verschijnt. Karen moet kiezen tussen haar werk aan Bombshell en een ontmoeting met een muziek producer. Julia en Michael moeten de gevolgen van hun daden onder ogen zien.
8
The Coup
Paris Barclay Theresa Rebeck 26 maart 2012  
Het creatieve team houdt zich bezig met wat er na de workshop van Marilyn moet gebeuren. Derek en Eileen proberen een aantal alternatieve ideeën uit voor de musical met Karens hulp. Eileens dochter brengt een verrassingsbezoek aan haar moeder.
9
Hell on Earth
Paul McGuigan Scott Burkhardt 2 april 2012  
Julia en Tom komen met een nieuwe titel voor de recent herstelde musical, Karen en Ivy hebben een auditie voor een sinasappelsapcommercial. Frank ontdekt Julia's geheime affaire.
10
Understudy
Adam Bernstein Jerome Hairston 9 april 2012  
Als Bombshells nieuwe hoofdrolspeelster, Rebecca Duvall vast komt te zitten in Cuba, laat Derek Karen voor haar invallen. Tom en Julia hebben een feestelijk moment. Frank en Julia's relatie begint uit elkaar te vallen.
11
The Movie Star
Tricia Brock Julie Rottenberg & Elisa Zuritsky 16 april 2012  
Karen en Ivy moeten samenwerken nadat de komst van Rebecca Duvall de productie van de musical in de war brengt. Rebecca is echter niet zo goed als iedereen dacht. Tom en Sam groeien dichter naar elkaar toe. Julia en Frank moeten met een familie crisis omgaan.
12
Publicity
Michael Mayer Theresa Rebeck 23 april 2012  
Karen raakt bevriend met Rebecca en begint van het leven met de beroemdheid te genieten. Eileen en Nick gaan steeds beter met elkaar om. Leo wordt vermist.
13
Tech
Roxann Dawson Jason Grote & Lakshmi Sundaram 30 april 2012  
Derek heeft een romance met Rebecca, Karen moet kiezen tussen haar vriend en Bombshell, Eileen en Julia hebben een meningsverschil over het opnieuw aannemen van Michael Swift en Sam introduceert Tom aan zijn familie.
14
Previews
Robert Duncan McNeill David Marshall Grant 7 mei 2012  
De cast en crew van Bombshell zijn klaar om zich voor het eerst aan het publiek te laten zien, maar worden geconfronteerd met tegenvallende resultaten. Dev doet een poging te verzoenen met Karen, maar maakt een verwoestende beslissing terwijl hij dronken is. Frank probeert met de plotselinge terugkeer van Michael Swift om te gaan. Iemand heeft het belust op Rebecca waardoor ze in het ziekenhuis belandt.
15
Bombshell
Michael Morris Theresa Rebeck 14 mei 2012  
Als de première nadert, maakt Derek een belangrijke beslissing die van invloed is op Ivy en Karen. De verzoening tussen Frank en Julia moeten wachten omdat Tom en Julia problemen hebben met het maken van de laatste veranderingen in de musical. Ellis onthult waar zijn loyaliteit echt ligt.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]