Lijst van personages uit SpangaS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Deze lijst van personages uit SpangaS geeft een overzicht van de huidige en oude hoofd- en grote bijrollen in de Nederlandse jeugdsoapserie SpangaS.

Seizoen 1[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
 • Avalanche Blokland (Talisia Misiedjan)- 3 september 2007 - 20 mei 2011. Was een meisje uit de bovenbouw. Avalanche is heel goed in kogelstoten en koken. Ze was snel bazig en heeft vaak de leiding met organiseren. Ze wil later kokkin worden. Ze woont met haar ouders, drie zusjes en twee broertjes in een huis en is van Surinaamse afkomst. Avalanche is geslaagd voor haar eindexamen en is aangenomen op de Koksopleiding.
 • Barry Hartveld (Tim Murck) - 3 september 2007 - 30 januari 2009. Was een jongen uit de bovenbouw. Barry wilde niet naar school maar is toch gebleven. Hier had hij een lange tijd verkering met Jolé. Hij ging voor school op reis naar Oeganda, en daar kreeg hij weer de kriebels school te verlaten en om de mensen in Oeganda te kunnen helpen. Om dit te doen moest hij eerst naar een verzorgingsopleiding en dat heeft hij gedaan. Eind seizoen 3 keerde hij als gastrol voor enkele afleveringen terug om Jolé op te halen. Nu doet hij vrijwilligerswerk, met Jolé in Roemenië.
 • Fay Picaroon (Titia Hoogendoorn) - 3 september 2007 - 16 april 2010. Was een meisje uit de onderbouw. Fay was heel creatief en zat daardoor vaak in het crea-lokaal. Wanneer ze zich eenzaam voelde verzon ze fantasievrienden en een fantasiezusje. Fay is van Engelse afkomst en moest weg van het Spangalis College omdat ze naar Friesland ging verhuizen. In seizoen 4 kwam ze als bijrol weer terug.
 • Flip van Hamel (Jasper Gottlieb) - 3 september 2007 - 20 mei 2011. Zat van seizoen 1 - 3 in de onderbouw,en zat vanaf seizoen 4 in de bovenbouw. Flip zat samen met zijn tweelingbroer in de klas en hun vader was conrector van de school. Flip haalt vaak met zijn broer Tobias kattenkwaad en grappen uit. Flip is homo en had het daar erg moeilijk mee. Hij woont samen met zijn vader, broer,zus, stiefmoeder, stiefbroertje en stiefzusje in een huis. Zijn ouders zijn gescheiden. Flip is geslaagd voor zijn eindexamen en is samen met zijn broer Tobias aangenomen op de Filmacademie.
 • Irmak Serkaya (Fatma Genç) - 3 september 2007 - 20 mei 2011. Was een meisje uit de onderbouw. Irmak was de voorzitter van de leerlingenraad. Haar vader heeft een eigen winkel en voor en na school helpt Irmak daarbij. Irmak woont bij haar ouders en broer en is van Turkse afkomst. Vanaf seizoen 5 zit zij in een nieuwe klas op de dependance.
 • Jolé van Haagendoorn (Gaby Blaaser) - 3 september 2007 - 16 april 2010. Was een meisje uit de bovenbouw. Ze hield van paardrijden en was erg slim, ook werd ze gezien als het mooiste meisje van de school. Ze was smoorverliefd op Barry, en toen Barry terugkwam om haar mee te nemen naar Roemenië deed ze versneld het staatsexamen en ging ze met hem mee.
 • Lana van Hamel (Roos Smit) - 3 september 2007 - 22 oktober 2010. Was een meisje uit de bovenbouw. Ze was vaak snel onzeker. Ze is de oudere zus van Flip en Tobias. Ze woonde samen met haar vader, tweelingbroertjes, stiefmoeder, stiefbroertje en stiefzusje in een huis. Lana woont nu in New York omdat haar moeder daar een baan kreeg.
 • Luxor de Haan (Sebastian Wulff) - 3 september 2007 - 20 mei 2011. Was een jongen uit de onderbouw. Luxor hield ervan om voor zijn kippen te zorgen, hij had een eigen hok op school waar hij dan vaak met vrienden was. Hij woont samen met zijn ouders op een boerderij. Vanaf seizoen 5 zit hij in een nieuwe klas op de dependance.
 • Nassim Gharbi (Chemseddine Amar) – 3 september 2007 – 16 april 2010. Was een jongen uit de bovenbouw. Hij was een goede journalist en speurneus, hij had zelfs een eigen detectivebureau op school. Hij kan ook goed zingen al laat hij dat niet merken. Hij woont bij zijn moeder en is van Marokkaanse afkomst. Nassim blijft op de dependance zitten en gaat niet mee naar het nieuwe hoofdgebouw.
 • Tobias van Hamel (Marius Gottlieb) - 3 september 2007 - 20 mei 2011. Zat van seizoen 1 t/m 3 in de onderbouw, en zat vanaf seizoen 4 in de bovenbouw. Tobias zat samen met zijn tweelingbroer in de klas en hun vader was conrector van de school. Tobias houdt van basketbal. Tobias haalt vaak met zijn broer Flip kattenkwaad en grappen uit. Hij woont samen met zijn vader, broer, zus, stiefmoeder, stiefbroertje en stiefzusje in een huis. Zijn ouders zijn gescheiden. Tobias is geslaagd voor zijn eindexamen en is samen met zijn broer Flip aangenomen op de Filmacademie.
 • Aldert Kalkhoven (Felix Burleson) - 3 september 2007 - heden. Is de conciërge van het Spangalis. Aldert is een man in de vijftig jaar, de leerlingen kunnen altijd bij hem terecht want hij heeft overal een mooi antwoord voor. Zijn vrouw is overleden. In 2010 moest Aldert terug naar Suriname omdat het slecht ging met zijn zus. Zijn neefje Oscar nam het tijdelijk van hem over. Inmiddels is hij terug. In 2014 ging hij ook tijdelijk naar Suriname samen met Abby. Hij komt over een tijdje weer terug. Hij is terug speciaal voor de trouwdag van Frits en Jochem.
 • Frank van Hamel (Vincent Moes) - 3 september 2007 - 20 mei 2011. Was de conrector van de school. Frank had zijn drie kinderen op zijn school zitten waarvan Lana nu in New York woont. Hij is gescheiden van zijn vrouw en heeft nu een nieuwe vriendin waarmee hij samenwoont. Nu al zijn kinderen van school zijn, stopt Frank met zijn werk als conrector en gaat Heleen helpen met haar timmerbedrijf.
 • Jochem Damstra (Steef Hupkes) - 3 september 2007 - heden. Is de leraar Maatschappijleer op het Spangalis. Jochem is de mentor van de middenbouw. Hij heeft een relatie met een man, en is dus homoseksueel. In seizoen 8 is hij getrouwd met Frits. In seizoen 10 is hij de nieuwe conrector op het nieuwe Spangalis
 • Rozalie Mokketier (Gaby Milder) - 3 september 2007 - 21 mei 2014. Was de lerares Drama en Nederlands op het Spangalis. Rozalie is de mentor van de bovenbouw en de vertrouwenspersoon van het Spangalis. Ze was voorheen vrijgezel maar heeft in de zomer van 2013 haar liefde gevonden in Frankrijk. Hier gaat ze nu wonen.
 • Thorsten Veldkamp (Beau Schneider) - 29 oktober 2007 - 13 maart 2009. Was een jongen uit de bovenbouw. Thorsten was een pestkop, wat later veranderde toen bleek dat hij werd mishandeld door zijn vader. Uit zorg is hij bij zijn tante gaan wonen en daardoor ging hij van school af.
 • Annabella Vermeulen (Kimberley Klaver) - 10 december 2007 - 20 mei 2011. Zat van seizoen 1 - 3 in de onderbouw, maar vanaf seizoen 4 in de bovenbouw. Annabella kwam iets later in de serie en was een verwend gemeen meisje. Door de seizoenen heen werd ze steeds aardiger. Ze is geslaagd voor haar eindexamen en kreeg een relatie met Luxor.
 • Kars ter Veldt (Pepijn van Halderen) - 4 februari 2008 - 31 mei 2013. Was de gymleraar op het Spangalis. Kars werd later in de serie aangenomen als leraar. In seizoen 3 werd bekend dat hij en zijn vrouw geen kinderen kunnen krijgen. Kars was een tijdje uit beeld in seizoen 6 toen hij op vakantie was, wanneer Giel Teutscher in kwam vallen. Later in dat seizoen kwam hij weer terug. In seizoen 7 is het personage Kars uit het beeld verdwenen.

Seizoen 2[bewerken]

 • Marjana El Asmi (Mounira Hadj Mansour) - 1 september 2008 - 8 oktober 2010. Was een meisje uit de bovenbouw van Marokkaanse afkomst. Marjana is een moslima en draagt een hoofddoek. In seizoen 3 kreeg ze een zusje genaamd: Latifa. Ze koos ervoor om naar de dependance te gaan om zo de liefde voor Stan te ontlopen.
 • Samson Meijaards (Yamill Jones) - 1 september 2008 - 16 april 2010. Was een jongen uit de onderbouw. Samson is een goede DJ en maakte zijn eigen muziek. Zijn moeder en tantes runnen samen een café. Hij kwam later op het Spangalis omdat hij verhuisd was uit Amersfoort. Hij is van Surinaamse afkomst. Samson blijft op de dependance zitten en gaat niet mee naar het nieuwe hoofdgebouw.
 • Madge Jansen (Judy Doorman) - 17 september 2008 - heden. is de lerares Engels op het Spangalis. Madge komt uit Engeland omdat ze met een Nederlandse man trouwde. Als ze praat komen er vaak Engelse woorden aan te pas. Vanaf seizoen 5 is ze de conrector van het Spangalis. In seizoen 10 doet ze een stapje terug en wordt meneer Damstra conrector. Ze kan er nog niet aan wennen dat meneer Damstra conrector is. Miss Madge blijft wel lerares Engels
 • Koen van Wageningen (Derk Stenvers en Jeffrey Hamilton) 10 oktober 2008 - 12 februari 2010. Was een jongen uit de onderbouw. Koen is goed in basketbal en een vriend van Tobias. Koen is homoseksueel en had een relatie met Flip. De rol is eerst gespeeld door Derk Stenvers en werd laatst gezien op 13 maart 2009, maar werd later overgenomen door Jeffrey Hamilton. Die werd laatst gezien op 12 februari 2010
 • Stan van Houten (Oscar Zeegers) - 16 maart 2009 - 1 juni 2012. is een jongen uit de bovenbouw. Stan is populair bij de meisjes en heeft een passie voor auto's, zowel echte als radiografisch bestuurbare. Stan was een jongen die nogal bot uit de hoek kon komen. In seizoen 4 werd bekend dat hij zijn vader nooit had gekend omdat die ervandoor ging toen zijn moeder zwanger was van hem. Inmiddels heeft hij contact met zijn vader, Lowie Gommers. Door al deze persoonlijke gebeurtenissen heeft Stan besloten een jaar later examen te doen. Doordat zijn moeder ging verhuizen, kon Stan niet meer op het Spangalis blijven. In seizoen 8 komt Stan 2 weken in beeld om stage te lopen bij Spangas.
 • Tessel Albedo (Anne Wallis de Vries) - 30 maart 2009 - 5 februari 2010. Was een meisje uit de onderbouw. Tessel vond sterrenkunde erg interessant. Ze had een relatie met Tobias. Tessel werd op haar fiets aangereden door een auto en overleed door dit ongeluk.

Seizoen 3[bewerken]

 • Nelson Batenburg (Timo Descamps) - 7 oktober 2009 - 16 april 2010. Was een jongen uit de bovenbouw die ergens ook helderziend was. Nelson was met zijn ouders van Zuid-Afrika naar Nederland verhuisd. Hier moest hij wennen aan de verschillen tussen Zuid-Afrika en Nederland. Na één jaar op het Spangalis College te hebben gezeten kreeg zijn vader weer een baan in Zuid-Afrika. En daardoor keert Nelson weer terug naar dat land.
 • Abel Brandt (Ricardo Blei) - 13 oktober 2009 - 20 mei 2016. zat in seizoen 3-4 in de onderbouw en sinds seizoen 5 in de bovenbouw. Hij heeft 2 keer verkering gehad met Irmak. Abel houdt van actie voeren alleen kan hij daarin vaak te ver gaan. In seizoen 4 werd bekend dat hij het thuis niet breed heeft. Hij werkt niet alleen bij de Voedselbank maar haalt daar ook eten voor het gezin. In seizoen 8 had hij een week lang verkering met Kirsten. Kirsten deed dit alleen maar om z'n slimbril te jatten. Als hij erachter komt maakt hij het uit met Kirsten. In seizoen 9 kreeg Abel verkering met Renee Krul. In seizoen 10 zijn Tinco en Abel niet meer te zien.
 • Charley Bogaarts (Priscilla Knetemann) - 7 januari 2010 - 22 mei 2015. Is een meisje dat in seizoen 3 in de onderbouw zat en vanaf seizoen 4 zit ze in de bovenbouw. Ze zit op het Spangalis College sinds de fusie met het Gradanius Lyceum. Charley is een echte gemenerik en vindt het leuk om mensen naar beneden te halen. Ze heeft vaak problemen met haar ouders en woont op een woonboot, maar in de loop van de seizoenen is ze steeds aardiger geworden. In seizoen 4 had ze 1 dag verkering met Delano. Eind seizoen 4 is ze betrapt op spieken tijdens haar eindexamen en moet een jaar over doen. In seizoen 5 was ze verliefd op Stan. In seizoen 6 komt ze er langzamerhand achter dat ze op jongens en op meisjes valt. Ze was verliefd op Odette. In seizoen 8 was ze verliefd op Abby.
 • Rudolf Noltenius (Pim Wessels) - 18 januari 2010 - 20 mei 2011. Was een jongen uit de onderbouw. Hij kwam op het Spangalis College sinds de fusie met het Gradanius Lyceum. Rudolf is heel handig met techniek en computers, maar had soms heeft hij de verkeerde ideeën. Vanaf seizoen 5 zit hij in een nieuwe klas op de dependance.
 • Shanti Blokland (Racquel van Gom) - 18 januari 2010 - 19 oktober 2010. Was een meisje uit de onderbouw. Shanti is het zusje van Avalanche en maakte het haar zus niet altijd even makkelijk op school. Juist om die reden besloot haar vader om Shanti naar de dependance te laten gaan. In seizoen 2 speelde ze nog een bijrol. Sinds seizoen 3 en 4 speelde ze een hoofdrol. Ze keerde weer in de serie als bijrol in seizoen 5.
 • Jan-Erik van Roozendaal (Jasper Boeke) - 19 januari 2010 - 16 april 2010. Was sinds de fusie met het Gradanius Lyceum conrector op het Spangalis College. Dit deed hij samen met Frank van Hamel. Ook gaf hij Aardrijkskunde en hij is een strenge, statige leraar. Jan-Erik gaat niet naar het nieuwe hoofdgebouw, maar blijft conrector op de dependance.
 • Reggy Benoit (Raymi Sambo) 6 september 2011 - heden. Is sinds de fusie met het Gradanius Lyceum docent Drama op het Spangalis College. Hij was in seizoen 3 van 20 januari 2010 - 16 april 2010 gezien. Hij gaf samen met Rozalie Mokketier de dramalessen en organiseerde de musical 'Zin in Morgen!'. Reggy heeft een tijd lesgegeven op de dependance maar is speciaal verhuisd om voor vast les te geven op het Spangalis. Zijn zoon Tinco Benoit zit in de bovenbouw. In seizoen 9 gingen Reggy en Leatitia scheiden, en omdat ze nog steeds ruzie maakten liep Shirley weg. Shirley werd gevonden door Aldert.
 • Oscar de Wit (Quintis Ristie) - 19 maart 2010 - 21 oktober 2010. Was de tijdelijke vervanger van conciërge Aldert. Oscar is het neefje van Aldert. Toen Aldert weer terugkwam uit Suriname, zat Oscar zijn taak als conciërge erop.

Seizoen 4[bewerken]

 • Eman Loukili (Hassan Slaby) - 13 september 2010 - 8 december 2017. Is een Marokkaanse jongen uit de onderbouw. Hij is een jongen met veel energie die zich stoerder voordoet dan dat hij eigenlijk is, en dat zorgt vaak voor grappige, maar ook vervelende situaties. In seizoen 10 begint hij met vloggen.
 • Katou Salhi (Shaneequa Thelissen) - 13 september 2010 - 1 juni 2012. Was een Marokkaans meisje uit de onderbouw, ze woont bij haar oma. Ze is in Nederland geboren en houdt van schrijven, knutselen en lezen. Katou kreeg in de zomervakantie een brief dat ze naar de dependance werd overgeplaatst.
 • Oma Kenza (Perla Thissen) - Is de Marokkaanse oma van Katou.
 • Maya Roozen (Jasmijn Vriethoff) - 13 september 2010 - 31 mei 2013. Is een meisje uit de onderbouw, en is erg verlegen. Ze houdt van alles wat met dieren, bloemen en planten te maken heeft. In seizoen 6 zijn haar ouders gescheiden. Maya is verhuisd en woonde eerst een poosje bij haar moeder, nu woont ze bij haar vader.

Seizoen 5[bewerken]

In de laatste aflevering van het vierde seizoen worden de rollen van Tinco, Deef, Nola en Vallon geïntroduceerd. Alleen Guillermo Hilversum, die de rol van Tinco vertolkt, speelt daadwerkelijk mee in het vijfde seizoen. De overige drie rollen worden voor het vijfde seizoen gerecast. Het personage van Nola Mandelbrot wordt zelfs in eerste instantie gespeeld door twee verschillende actrices, omdat de makers niet konden kiezen wie van de twee beter was. Deze vier nieuwe acteurs fungeerden in eerste instantie als een soort try-out die achteraf toch niet goed werkte volgens de producenten. Daarom werden de rollen uiteindelijk voor het vijfde seizoen gerecast.

 • Tinco Benoit (Guillermo Hilversum) - 20 mei 2011 - 20 mei 2016. Was een jongen uit de bovenbouw en de zoon van dramadocent Reggy Benoit. Hij houdt van alles op het gebied van smartphones en multimedia. Hij had een week lang een relatie met Vallon Yuan. In seizoen 6 was hij langdurig ziek, waardoor hij lang niet op school was. In seizoen 8 had hij twee maanden lang een relatie met Nenet Steenman. Later kreeg hij een relatie met Lilian, maar dit ging begin seizoen 9 alsnog uit. Aan het eind van seizoen 9 kreeg hij weer een relatie, maar ditmaal met een jongen genaamd Francis.
 • Shirley Benoit (Veerle van Isveldt) (Seizoen 5-8) (Stephanie van Eer) (Heden) - 9 september 2011 - heden. Is het zusje van Tinco. In seizoen 5 tot en met 8 speelde zij een bijrol. Vanaf seizoen 9 gaat ze ook naar de onderbouw van het Spangalis College.
 • Deef Korenhof (Erik van Heijningen) - 5 september 2011 - 23 mei 2014. is een jongen uit de onderbouw en heeft een glutenallergie, coeliakie. Deef heeft moeite om een eigen plek in de klas te krijgen. In seizoen 8 keerde hij als bijrol in de serie. Eerder werd de rol van Deef vertolkt door Maarten Withoos[bron?].
 • Nola Mandelbrot (Vera van der Horst) - 5 september 2011 - 19 april 2013. Was een meisje uit de onderbouw, ze was erg druk, enthousiast en praatte nogal veel. In seizoen 6 kreeg ze het bericht dat haar biologische vader is gevonden in Sri Lanka. Daarom is ze uitgezet naar Sri Lanka. Eerder werd de rol van Nola vertolkt door Anouk Leijtens en Sietske van der Bijl [bron?].
 • Vallon Yuan (Eefje van Gorkum) - 5 september 2011 - 10 januari 2014. Is een meisje uit de bovenbouw met een grote fantasie en iemand die niet met zich laat spotten. Haar biologische vader is homoseksueel en ze heeft daarom twee vaders. In seizoen 7 gaat ze op zoek naar haar moeder omdat ze graag wil weten wie dat is. Nadat ze daar is achter gekomen heeft ze besloten om op uitwisseling te gaan naar China. Eerder werd de rol van Vallon vertolkt door Amy van der Weerden [bron?].
 • Lineke Marseille (Marlous Dirks) - 14 oktober 2011 - 7 november 2012. Was de wiskundelerares op het Spangalis College. Eman wilde indruk op haar maken. Dat lukte niet. Daarnaast leiddde Lineke ook het wiskundeproject voor de bovenbouw.

Seizoen 6[bewerken]

 • Meral Daldal (Dilara Horuz) - 10 september 2012 - 23 mei 2015. Is een meisje uit de onderbouw. Ze is van Turkse afkomst en een beetje apart. Ze houdt weddenschappen met zichzelf en wil records breken. In seizoen 8 kreeg ze te horen dat ze botkanker kreeg. Eind seizoen 8 gaat de botkanker weg. Ze gaat voor de revalidatie terug naar Turkije.
 • Raaf de Ridder (Lennart Timmerman) - 10 september 2012 - 22 mei 2015, september 2017 - heden. Is een jongen uit de bovenbouw. Hij heet eigenlijk Raphael maar zijn vrienden noemen hem Raaf. Het is een eigenzinnige jongen die zich niet druk maakt over de regeltjes op school. Zijn vader heeft in de gevangenis gezeten wegens het zetten van een kraak. Verder doet hij waar hij zelf zin in heeft en is lezen zijn hobby. In 2017 (seizoen 11) komt Raaf terug als pakket bezorger en gaat af en toe met Lef en Jip om.
 • Giel Teutscher (Wouter Braaf) - 10 september 2012 - 15 november 2012. Was de gymleraar op het Spangalis. Hij vond Vallon leuk, maar Vallon hem niet. Vallon heeft het uiteindelijk aangegeven bij Rosalie Mokketier. Vervolgens is hij ontslagen.
 • Philine van Soetenhorst (Lobke de Boer) - 14 december 2012 - 31 mei 2013. Was een meisje uit de onderbouw. Ze was verliefd op Eman, toen ze in de andere onderbouwklas zat. Daarna is ze overgezet naar de onderbouwklas met Maya, Meral, Deef en Eman nadat Nola naar Sri Lanka vertrok. Het jaar erna is ze weer terug naar de andere klas gegaan. Tevens is de verkering met Eman ook uit.
 • Odette (Milou Bonke) - 15 februari 2013 - 11 oktober 2013. Is een meisje uit de bovenbouw. Ze wordt verliefd op Charley. In seizoen 7 wordt Odette verliefd op Eva. De verkering tussen Odette en Charley gaat uit. Later gaat ook de verkering tussen Odette en Eva uit omdat Charley en Vallon een pestfilmpje op het internet zetten. Odette gaat naar het Dependance. Op 11 oktober 2013 is Odette als laatst te zien in Spangas in de videoclip van Charley.

Seizoen 7[bewerken]

 • Bodil De La Aize (Djamila Abdalla) - 2 september 2013 - 20 mei 2016. Was een meisje in de onderbouw. Ze heeft twee stiefzusjes met wie ze het niet goed mee kan vinden. Ze is erg dromerig.
 • Esmée (Sem de Vlieger) - 2 september 2013 - 22 mei 2015. Was een meisje in de onderbouw. Het is een gemene stiefzus van Bodil.Zij is een meeloper van Madeleine. In seizoen 8 doet ze samen met Madeleine steeds aardiger tegen Bodil.
 • Madeleine (Kelly van der Waals) - 2 september 2013 - 22 mei 2015 . Was een meisje uit de onderbouw. Zij is een gemene stiefzus samen met Esmée. In seizoen 8 doet zij samen met Esmée steeds aardiger tegen Bodil.
 • Berna van der Laken (Meriyem Manders) - 2 september 2013 - 2014. Is een lerares op het Spangalis. Ze geeft les in de natuurvakken.
 • Renée Krul (Stijn Fransen) - 3 september 2013 - 20 mei 2016. Was een meisje uit de onderbouw. Ze is de oudste dochter van een groot gezin, zit vol energie en heeft overal een mening over. Ze is een nogal stoer jongensachtig meisje. Haar hobby is 'Renéeing'. In seizoen 9 had Renee een relatie met Abel.
 • Jill van der Geest (Shantay Stern) - 25 november 2013 - 23 mei 2014. Was een meisje in de bovenbouw. Ze is een twee-eiige tweeling met haar broer Dominic, die op de dependance zit.

Seizoen 8[bewerken]

 • Lef Evers (Timo Wils) - 1 september 2014 - heden. Is een jongen uit de onderbouw. Hij houdt van lol trappen samen met Renee en Eman, maar is heel braaf naar de leraren. Daarnaast heeft hij een strenge vader. In seizoen 9 gaat zijn vader naar een kliniek en het is voor Lef daarna erg wennen als zijn vader weer thuis komt en is. Als in seizoen 10 Ramin op het Spangalis komt, bemoeit Lef zich erg veel met hem. Als Ramin moet wachten op een verblijfsvergunning en hij gek wordt van het wachten , vliegt hij Lef aan, Aldert praat met hem. Later gaat het weer goed tussen Lef en Ramin.
 • Juliette Vrolijks (Vajèn van den Bosch) (Seizoen 8) (Florence Vos Weeda) (Heden) - 1 september 2014 - 28 april 2017. Is een meisje uit de bovenbouw. Haar moeder heeft een eigen kledingzaak, waardoor ze altijd iets anders gekleed is. Juliette en Wieteke worden beste vriendinnen. Als Caro in seizoen 10 erbij komt, wordt Juliette jaloers op Caro. Later wordt ze beste vriendinnen met Caro. Als Caro aan Juliette vertelt dat ze transgender is, steunt Juliette haar. Als Dylan en Eman gaan zwemmen, wil Caro eerst niet het water in. Als de portemonnee van Dylan op de bodem ligt, duikt Caro hem op. Als Eman en Dylan weer willen gaan zwemmen, vraag Caro eerst aan Juliette om hulp. Juliette verzekert dat ze gewoon mee kan. Later heeft Caro veel plezier in het water, als Juliette ook mee gaat. Juliette krijgt de kans om naar een school in Boston te gaan. Ze wordt uitgeselecteerd. Caro is blij voor haar, maar Wieteke niet. Zij raakt haar beste vriendin kwijt. Juliette en Wieteke maken ruzie, en Wieteke wil niet naar het afscheidsfeestje komen. Dylan praat met haar, en Wieteke komt, en maakt het goed met Juliette. Juliette verliet het Spangalis op 28 april 2017.
 • Marie de Wind (Ilse Ott) - 3 september 2014 - heden. Is een lerares op het Spangalis. Zij geeft nu het vak Nederlands wat voorheen Rozalie Mokketier deed. In seizoen 8 pestten veel leerlingen haar door vaak woordgrappen te maken over haar naam. In seizoen 10 krijgen dramadocent Reggy Benoit en zij een relatie, Shirley begrijpt dat Reggy wil gaan daten, nadat hij met Leatitia gescheiden is. Shirley sluit Marie de Wind zelfs een keer op. Reggy is heel boos op haar. Shirley gaat naar haar moeder en Naomi toe.
 • Harold Kattenvilder (Jan van Eijndthoven) - 9 september 2014 - heden. Is een leraar op het Spangalis. Hij geeft les in geschiedenis. Is een strenge, norse leraar. Harold geeft geschiedenis
 • Leah (Luna Huber) - 1 november 2014 - 13 februari 2015. Was een meisje dat net als Meral kanker heeft. Leah is kaal en doet daar heel luchtig over. Ze wordt vriendinnen met Meral. Terwijl Meral beter wordt, wordt Leah alleen maar zieker en besluit ze uiteindelijk om euthanasie te plegen.
 • Abenida (Abby) (Kimberly Agyarko) - 28 november 2014 - 12 december 2014. Kwam naar het spangalis om les te geven over het leiden van een bedrijf, ze leerde Charley om ook blij te zijn met kleine dingen. Ze was verliefd op Charley.
 • Frits van Veen (Pepijn Schoneveld) - 17 december 2014 - 23 mei 2015. Is de tijdelijke conciërge. Hij vervangt Aldert Kalkhoven omdat hij voor een tijdje naar Suriname gaat samen met Abby. Hij keert over een tijdje weer terug. Hij heeft een relatie met Jochem Damstra. Hij gaat met hem trouwen.
 • Lilian (Caro Derkx) - 9 februari 2015 - 7 september 2015. Was een meisje uit de bovenbouw. Ze had een relatie met Raaf. Later kreeg ze een relatie met Tinco, maar dit ging in seizoen 9 alsnog uit. Hierna is Lilian uit beeld verdwenen.
 • Wieteke van Vrijberghe (Tara Hetharia) 1 september 2014 - heden. Is een meisje uit de bovenbouw. In seizoen 8 was ze een bijrol. vanaf seizoen 9 heeft ze een hoofdrol. In seizoen 10 probeert ze haar nieuwe klasgenoot Dylan King te versieren. In seizoen 10 ontdekt ze Nova, en haalt allemaal stunts met haar uit. Ze dumpt Juliette als vriendin. Juliette krijgt de kans om naar een school in Boston te gaan. Ze wordt uitgeselecteerd. Caro is blij voor haar, maar Wieteke niet. Zij raakt haar beste vriendin kwijt. Juliette en Wieteke maken ruzie, en Wieteke wil niet naar het afscheidsfeestje komen. Dylan praat met haar, en Wieteke komt, en maakt het goed met Juliette. Juliette verliet het Spangalis op 28 april 2017.

Seizoen 9[bewerken]

 • Django Kroeger (Keanu Visscher) - 31 augustus 2015 - 20 mei 2016. Was een jongen uit de onderbouw. Hij is altijd erg positief en wil iedereen graag helpen. Hij kwam regelmatig op hele goede ideeën. (Verder is er weinig over Django bekend, mede omdat hij slechts in 1 seizoen meespeelde.)
 • Francis (Benjamin Sacks ) - 19 december 2015 - 20 mei 2016. Was een jongen uit de bovenbouw en het vriendje van Tinco. (Gezien Tinco in seizoen 10 verdween uit de serie, verdween ook Francis uit beeld)

Seizoen 10[bewerken]

 • Jip Baltus (Joe Sinduhije) - 2016 - heden. Is een jongen uit de onderbouw. Hij houdt van vissen en lijdt aan narcolepsie. Jip en Lef houden een weddenschap. Jip verliest en hij moet van Lef Damstra laten vliegen. Dat doet hij in het lokaal waar de bovenbouw les krijgt. Miss Madge betrapt hem, maar Jip maakt haar wijs dat hij de ontspanningsoefeningen van Miss Madge doet. Als Jip en Lef gaan leren, vieren ze feest in Jips kamertje. Miss Madge betrapt hen. Jip liegt over Lef tegen Marie de Wind en Miss Madge.
 • Maud Overmars (Iris van Loen) - 2016 - heden. Is een meisje uit de onderbouw. Er is nog niet veel over Maud bekend, behalve dat ze van dieren en het verzorgen ervan houdt. Maud heeft een poosje nepverkering met Jip gehad. Met behulp van Ramin maakte ze het toen 'uit'. Na de kerstvakantie is Lef weer verliefd op Maud. Nadat Maud een vis Ranomi heeft, wil Lef haar graag helpen. Ramin is verliefd op haar. Lef verzint een cursus. Maud komt erachter, en ze is heel boos op Ramin. Ramin schrijft een brief, maar Norbert schrijft zijn naam eronder. Maud gaat met Norbert daten. Ze vertelt aan Shirley, dat Norbert haar probeerde te zoenen. Maar ze is helemaal niet verliefd op Norbert. Maud en Ramin maken het goed, maar net als Ramin Maud wil zoenen, komt Jip tussenbeide.
 • Ramin Sabet (Sia Cyrroes) - 5 september 2016 - 26 mei 2017. Is een jongen uit de onderbouw. Ramin is met zijn gezin gevlucht uit Iran en gaat voor het eerst naar een Nederlandse school. Hij hoopt dat hij en zijn familie snel een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Ramin wordt gek van het wachten en vliegt Lef aan. Aldert praat met hem. Als Jip hallucineert redt Ramin hem. Heel de onderbouw is trots op.Ramin haalt een onvoldoende voor aardrijkskunde. Maud spreekt hem moed toe. Ramin is verliefd op Maud. Lef bedenkt een cursus voor Mauds zelfvertrouwen. Misschien als Ramin en Maud dingen samen doen zal Maud verliefd raken op hem. Maar Ramin begint te twijfelen over de cursus. Hij praat er over met Lef. Maud hoort nog net het woord verzonnen. Ze vraagt aan Ramin of het waar is dat Lef een grapje maakt. Daarna hebben Maud en Ramin ruzie. Ramin maakt een brief voor haar, maar Norbert schrijft zijn naam eronder. Maud datet met Norbert. Ramin en Lef dwingen Norbert dat hij de waarheid vertelt. Maud en Ramin maken het goed, maar net als Ramin Maud wil zoenen, komt Jip tussenbeide. Ramin en Maud krijgen verkering.
 • Dylan King (Bruno Prent) - 2016 - heden. Hij is een jongen uit de bovenbouw en woont samen met zijn opa Lucas op een woonboot. Zijn vader is omgekomen bij een ongeluk toen hij een paar maanden oud was en zijn moeder is er toen vandoor gegaan. Hij werkt bij een koeriersdienst om wat extra geld te verdienen, hierdoor komt hij regelmatig in de problemen met school. Sinds het begin van het schooljaar heeft hij een oogje op Caro. In het begin van het schooljaar maakt hij voor de drama les een filmpje van Caro. Zij kan het in het begin niet waarderen, maar laten maken ze het goed en groeien steeds meer naar elkaar toe. Wanneer Dylan, Caro wil zoenen tijdens een date beseft Caro dat het tijd is om te vertellen dat ze transgender is. Zodra Dylan dit te horen krijgt schrikt hij enorm, maar hij vindt haar nog steeds heel erg leuk. Caro is niet de enige die Dylan wel ziet zitten. Ook Wieteke vind hem leuk. Zij probeert hem te versieren. Ze belt Dylan en zegt dat Caro, Juliette en Eman ook komen. Als Dylan komt wil Wieteke hem versieren. Dylan gaat weg en hoort Wieteke in huilen uitbarsten. Ze is bezig met alles kapot te maken. Dylan wordt door de vader van Wieteke beschuldigd van vernieling. Hij neemt de schuld op zich en wil alles terugbetalen. Dylan spijbelt voor proefwerken om het geld bijeen te krijgen. Als hij het geld bijeen heeft, geeft hij het aan Wieteke, maar Wieteke heeft alles eerlijk verteld en dus hoeft Dylan haar vader niet te betalen. Dylan moet het geld aan zijn opa geven. Als Caro aan de klas vertelt dat ze transgender is, schrikt hij heel erg. Later gaan ze weer samen op date. Als Caro gepest wordt en ondergespoten met scheerschuim, redt Dylan haar op het nippertje. Dylan staat achter de keuze van Juliette, om naar Boston te gaan. Aan het eind van seizoen 10 ziet Dylan zijn moeder weer
 • Caro Out (Iris Amber Stenger) - 2016 - heden. Haar ouders hebben een bakkerij en zij wil die later graag overnemen. Ze is best slim, want ze heeft een klas overgeslagen. Caro wil eerst geen kleding passen met Juliette en Wieteke, Ze verzint steeds smoesjes. Later vertelt ze aan Juliette dat ze transgender is. Als Wieteke en Juliette ruzie hebben denkt Caro dat Juliette het verteld heeft dat ze transgender is. Later gaan Eman, Dylan en Caro naar een buitenzwembad. Caro wil eerst niet zwemmen, maar als Juliette verzekert dat ze mee kan gaan zwemmen doet ze dat. Caro krijgt complimentjes over haar uiterlijk van Eman en Dylan. Eman en Dylan gaan met haar op date. Als Caro de klas vertelt dat ze transgender is, negeert Eman haar eerst en maakt haar via VLEM belachelijk. Dylan negeert haar niet, maar hij moet in het begin heel erg wennen aan het idee. Caro wordt erg gepest. Zo wordt ze in het toilet bedreigd door drie meiden die haar dwingen om met hen te zoenen. Juliette betrapt ze. Ook wordt Caro een keer bedreigt, en ondergespoten met scheerschuim, wat bij een man hoort. Dylan redt haar. Juliette dwingt Caro om het aan Miss Madge of Jochem Damstra te vertellen. Maar Caro wil dat niet. Dylan biedt zich aan als bodyguard van Caro. Caro staat achter de keuze, van Juliette, om naar Boston te gaan.
 • Nova (Romy Gevers) - Vanaf 19 januari 2017. Nova komt voor het eerst in beeld als ze de kluisjes onderkladdert met een stift. Wieteke besluit met haar mee te doen en later verzinnen ze allerlei opdrachten voor elkaar. Ze doet ook alsof ze verliefd is op Eman, maar eigenlijk ziet ze hem als een speeltje. Eman ontdekt in Nova's tas scheerschuim, waarmee ze Caro bedreigd hadden. Eman laat op Vlem zien wie het spandoek voor Caro gemaakt hadden.

Seizoen 11[bewerken]

 • Filiz Kara (Yeliz Dogan) - 4 september 2017 - heden. Is een meisje uit de onderbouw. Ze is een vriendin van Maud. Maar als Ramin weer op school komt, wordt ze verliefd op hem
 • Otis Marchand (Tobias Oelderik) - 4 september 2017 - heden.

Hij is een jongen van de bovenbouw. Hij is dik en wordt daardoor gepest door Arno. Als Shirley een plan bedenkt om Arno te laten schrikken, belooft hij dat hij gaat stoppen met pesten. Otis' vader krijgt een hartinfarct en Arno redt zijn leven.

 • Celine - 4 september 2017 - 13 april 2018.

Celine was een meisje in de onderbouw en was de beste vriendin van Jip. Door een ongeval met een vrachtwagen kwam ze te overlijden.

Tabel[bewerken]

Bovenbouw

Seizoen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Tim Murck Barry Hartveld Hoofdrol Bijrol
Gaby Blaaser Jolé van Haagendoorn Hoofdrol
Chemseddine Amar Nassim Gharbi Hoofdrol
Roos Smit Lana van Hamel Hoofdrol
Talisia Misiedjan Avalanche Blokland Hoofdrol
Beau Schneider Thorsten Veldkamp Bijrol Hoofdrol
Mounira Hadj Mansour Marjana El Asmi Hoofdrol
Oscar Zeegers Stan van Houten Bijrol Hoofdrol Bijrol
Timo Descamps Nelson Batenburg Hoofdrol
Jasper Gottlieb Flip van Hamel Onderbouw Hoofdrol
Marius Gottlieb Tobias van Hamel Onderbouw Hoofdrol
Kimberley Klaver Annabella Vermeulen Onderbouw Hoofdrol
Priscilla Knetemann Charley Bogaarts Onderbouw Hoofdrol
Ricardo Blei Abel Brandt Onderbouw Hoofdrol
Eefje van Gorkum Vallon Yuan3 Gastrol Hoofdrol
Guillermo Hilversum Tinco Benoit Gastrol Hoofdrol
Lennart Timmerman Raphael de Ridder Hoofdrol
Shantay Stern Jill van der Geest Hoofdrol
Florence Vos Weeda Juliette Vrolijks6 Hoofdrol
Hassan Slaby Eman Loukili Onderbouw Hoofdrol
Tara Hetharia Wieteke van Vrijberghe Bijrol Hoofdrol
Benjamin Sacks Francis Smit Bijrol
Bruno Prent Dylan King Hoofdrol
Iris Amber Stenger Caro Out Hoofdrol
Tobias Oelderik Otis Marchand Hoofdrol
Onderbouw
Seizoen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Titia Hoogendoorn Fay Picaroon Hoofdrol Bijrol
Jasper Gottlieb Flip van Hamel Hoofdrol Bovenbouw
Marius Gottlieb Tobias van Hamel Hoofdrol Bovenbouw
Fatma Genç Irmak Sertkaya Hoofdrol
Sebastian Wulff Luxor de Haan Hoofdrol
Kimberley Klaver Annabella Vermeulen Bijrol Hoofdrol Bovenbouw
Yamill Jones Samson Meijaards Hoofdrol
Racquel van Gom Shanti Blokland Bijrol Hoofdrol Bijrol
Jeffrey Hamilton Koen van Wageningen1 Bijrol
Anne Wallis de Vries Tessel Albedo Bijrol
Pim Wessels Rudolf Noltenius Hoofdrol
Ricardo Blei Abel Brandt Bijrol Hoofdrol Bovenbouw
Priscilla Knetemann Charley Bogaarts Hoofdrol Bovenbouw
Shaneequa Thelissen Katou Salhi Hoofdrol
Jasmijn Vriethoff Maya Roozen Hoofdrol
Hassan Slaby Eman Loukili Hoofdrol Bovenbouw
Vera van der Horst Nola Mandelbrot2 Gastrol Hoofdrol
Erik van Heijningen Deef Korenhof4 Gastrol Hoofdrol Bijrol
Stephanie van Eer Shirley Benoit5 Bijrol Hoofdrol
Dilara Horuz Meral Daldal Hoofdrol
Djamila Abdalla Bodil De La Aize Hoofdrol
Stijn Fransen Renée Krul Hoofdrol
Timo Wils Lef Evers Hoofdrol
Keanu Visscher Django Kroeger Hoofdrol
Joe Sinduhije Jip Baltus Hoofdrol
Iris van Loen Maud Overmars Hoofdrol
Sia Cyrroes Ramin Sabet Hoofdrol
Romy Gevers Nova Bijrol
Yeliz Dogan Filiz Kara Hoofdrol
Veerle Peters Celine Bijrol

Docenten

Seizoen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Steef Hupkes Jochem Damstra Hoofdrol
Felix Burleson Aldert Kalkhoven Hoofdrol
Vincent Moes Frank van Hamel Hoofdrol
Gaby Milder Rozalie Mokketier Hoofdrol
Pepijn van Halderen Kars ter Veldt Hoofdrol
Judy Doorman (Miss) Madge Jansen Hoofdrol
Raymi Sambo Reggy Benoit Bijrol Hoofdrol
Quintis Ristie Oscar de Wit Bijrol
Marlous Dirks Lineke Marseille Bijrol
Wouter Braaf Giel Teutcher Bijrol
Meriyem Manders Berna van der Laken Hoofdrol
Ilse Ott Marie de Wind Hoofdrol
Jan van Eijndthoven Harold Kattenvilder Hoofdrol
Pepijn Schoneveld Frits van Veen Hoofdrol