Naar inhoud springen

Lijst van rijksmonumenten in Rotterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De gemeente Rotterdam telt 619 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, hieronder een overzicht. Zie ook de gemeentelijke monumenten in Rotterdam.

Het stadsdeel Charlois telt 18 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Charlois.

Het stadsdeel Delfshaven in Rotterdam kent 30 rijksmonumenten. Zie Lijst van rijksmonumenten in Delfshaven.

Het stadsdeel Feijenoord telt 67 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Feijenoord.

Hillegersberg-Schiebroek

[bewerken | brontekst bewerken]

Het stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek telt 18 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Hillegersberg.

Hoek van Holland

[bewerken | brontekst bewerken]

De plaats Hoek van Holland telt 10 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Hoek van Holland voor een overzicht.

Kralingen-Crooswijk

[bewerken | brontekst bewerken]

Het stadsdeel Kralingen-Crooswijk telt 59 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Kralingen.

Het stadsdeel Overschie telt 41 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Overschie.

De plaats Pernis telt 4 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

Rotterdam Centrum

[bewerken | brontekst bewerken]

Het stadsdeel Rotterdam Centrum telt een groot aantal inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Rotterdam Centrum voor een overzicht.

Rotterdam-Noord

[bewerken | brontekst bewerken]

Het stadsdeel Rotterdam-Noord telt 55 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Zie Lijst van rijksmonumenten in Rotterdam-Noord voor een overzicht.

De plaats Rozenburg telt 3 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

Het stadsdeel IJsselmonde telt 3 inschrijvingen in het rijksmonumentenregister.

Zie de categorie Rijksmonumenten in Rotterdam van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.