Lijst van vlaggen van Mexico

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst van vlaggen van Mexico.

Nationale vlag (per FIAV-codering)[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Vlag van Mexico (land) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Civiele vlag Staatsvlag Oorlogsvlag
Te land Flag of Mexico.svg
FIAV 100000.svg
Flag of Mexico.svg
FIAV 010000.svg
Flag of Mexico.svg
FIAV 001000.svg
Te water Flag of Mexico.svg
FIAV 000100.svg
Flag of Mexico.svg
FIAV 000010.svg
Flag of Mexico.svg
FIAV 000001.svg

Historische vlaggen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Vlag van Mexico (land) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Deelgebieden[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van vlaggen van Mexicaanse deelgebieden en Lijst van vlaggen van Mexicaanse gemeenten voor de overzichtsartikels over dit onderwerp.

Militaire vlaggen[bewerken | brontekst bewerken]

De oorlogsvlag is reeds in de eerste tabel vermeld.

Vlag Periode Functie Beschrijving
Geus van de Mexicaanse marine. Geus van de Mexicaanse marine. In de kleuren van de nationale vlag, met een anker en drie gouden sterren. Het ontwerp is gebaseerd op de vlag van het Leger van de Drie Garantiën.

Vlaggen van politieke en militaire bewegingen[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag Periode Functie Beschrijving
Vlag het Bataljon van Sint-Patrick, een groep Ierse Amerikanen die uit het Amerikaanse leger deserteerden om tijdens de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog aan de zijde van Mexico te vechten. 1846-1847 Vlag het Bataljon van Sint-Patrick, een groep Ierse Amerikanen die uit het Amerikaanse leger deserteerden om tijdens de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog aan de zijde van Mexico te vechten. Een groene vlag met een Keltische harp en te tekst Erin Go Bragh (Ierland Voor Altijd).
Vlag van de Mexicaanse Liberale Partij tijdens de Mexicaanse Revolutie. 1906-1922 Vlag van de Mexicaanse Liberale Partij tijdens de Mexicaanse Revolutie. Een rode vlag met in witte hoofdletters de leuze Tierra y Libertad. Dit was de meest gebruikte kreet tijdens de Revolutie en oorspronkelijk een uitspraak van de revolutionair Ricardo Flores Magón.
Vlag de fascistische Nationaal Synarchistische Unie. 1937- Vlag de fascistische Nationaal Synarchistische Unie. Een vlag met in een cirkel een kaart van Mexico. In de kleuren van de Mexicaanse vlag.
Vlag van de Partij van de Armen, een guerrillabeweging geleid door Lucio Cabañas. 1967-1974 Vlag van de Partij van de Armen, een guerrillabeweging geleid door Lucio Cabañas. Een rode ster met daaronder de naam van de beweging op een witte achtergrond.
Vlag van het Zapatistisch Nationaal Bevrijdingsleger. 1994- Vlag van het Zapatistisch Nationaal Bevrijdingsleger. Een zwarte vlag met een rode ster.