Lode Vanoost

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lode Vanoost (Leuven, 24 september 1953) is een voormalig Belgisch politicus van Agalev en volksvertegenwoordiger.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Vanoost begon zijn loopbaan als arbeider bij Sabena in 1975. Tevens is hij boswachter van het Zoniënwoud geweest. Op latere leeftijd studeerde hij politieke wetenschappen aan de VUB.

In 1982 stapte hij in de politiek en koos voor de partij Agalev. Van 1984 tot 1995 werkte hij bij het Departement Leefmilieu bij het Vlaams Gewest.

Van 1995 tot 2003 was Vanoost lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers. In 2003 was hij lijsttrekker van zijn partij in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en was daarmee de enige mannelijke lijsttrekker van Agalev.[1] De partij haalde in de kieskring echter de kiesdrempel niet en mocht er dus geen parlementsleden leveren. Hierna stapte hij uit de politiek.

Na zijn politieke loopbaan werd hij adviseur voor internationale instellingen in de Balkan, Azië, Afrika en de Kaukasus.[2]

In oktober 2012 werd hij vast redactielid van de alternatieve journalistenvereniging en nieuwswebsite DeWereldMorgen.be, die afgesplitst is van de grotere internationale nieuwsgroep Indymedia.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]