Lodewijk Rudolf van Hannover

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lodewijk Rudolf Georg Willem Filip Frederik Wolrad Maximiliaan van Hannover (Hannover, 21 november 1955 - Gmunden, 29 november 1988) was een lid van het Huis Hannover en een prins van Groot-Brittannië en Ierland. Hij was het derde kind en de tweede zoon van Ernst August IV van Brunswijk en diens vrouw Ortrud van Sleeswijk-Holstein-Sonderburg-Glücksburg en een jongere broer van prins Ernst August, de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco.

Lodewijk volgde een opleiding tot muziekproducent in Londen en Los Angeles. Op 4 oktober 1987 trad hij in Bleiburg in het huwelijk met Isabelle von Thurn und Valsassina-Como-Vercelli. Het paar kreeg één zoon:

  • Otto Heinrich van Hannover (* 1988)

Lodewijk pleegde zelfmoord, even nadat hij ontdekt had dat zijn vrouw overleden was aan een overdosis cocaïne. Hij had even voor zijn dood telefonisch contact met zijn broer Ernst August, om hem te vragen de voogdij over zijn zoontje op zich te nemen. Ernst August zegde dit toe, maar de voogdij werd uiteindelijk door een Oostenrijkse rechtbank toegewezen aan de ouders van Lodewijks vrouw.